Suntem fericiţi

  „Ea deschide gura cu înţelepciune şi învăţături plăcute îi sunt pe limbă. (…) Fiii ei se scoală şi o numesc fericită; bărbatul ei se scoală şi îi aduce laude.” Proverbele 31:26,28

  Îmi place următorul citat din cartea Fii şi fiice ale lui Dumnezeu: „Mamelor li se încredinţează misiunea supremă oferită vreodată muritorilor, aceea de a instrui şi modela corect mintea copiilor lor.”

  În procesul de educare a copiilor, mă simţeam adesea o ciudată, din cauza deciziilor de a nu face unele lucruri pe care prietenii mei şi cei de la biserică păreau să le facă cu uşurinţă. Deoarece mă luptam cu o adicţie disperată şi încercam să nu mă uit la filme, nu m-am simţit niciodată comod la ideea de a le prezenta copiilor ceva de care eu mă chinuiam atât de mult să scap. Nu voiam să le prezint lucruri dăunătoare – nici măcar pe unele care doar distrăgeau atenţia lucruri ce aveau să rămână în mintea lor pentru tot restul vieţii.

  Astăzi îl laud pe Dumnezeu când îi văd, nişte tineri adulţi cărora le place să citească din Biblie. Este ceva de care sunt atraşi în mod natural. Constituie temelia vieţii lor.

  Mare mi-a fost bucuria când am primit flori, chiar zilele trecute, prin reţeaua Netflorist. Era un aranjament superb de boboci de floarea-soarelui. Iar când am ci- tit felicitarea, inima mi s-a umplut de laudă pentru Domnul. Fiul cel mic, care avea ziua de naştere următoarea zi, îmi trimisese buchetul. Pe felicitare scria: „Doar vreau să îţi mulţumesc din adâncul inimii pentru modul în care m-ai crescut, pentru toate deprinderile, valorile, principiile şi toate celelalte, dar, mai mult decât orice, îţi mulţumesc că ne-ai învăţat despre Dumnezeu. Am ales floarea-soarelui ca simbol pentru lumina pe care o pot aduce în viaţa altora datorită ţie, mamă.” Acesta a fost cel mai frumos buchet pe care l-am ţinut vreodată în braţe. Razele de lumină pe care le aducem în viaţa copiilor noştri se pot întoarce într-adevăr la noi după mulţi ani. Învaţă-l pe copil calea pe care trebuie să o urmeze şi, când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea (vezi Proverbele 22:6).

  Îţi mulţumesc, Doamne, pentru îndrumarea pe care ne-o oferi atunci când o cerem! Te slăvim pentru binecuvântările care devin copiii noştri, ca rezultat al educaţiei primite de la noi! Tu, Doamne, eşti părintele perfect!

  Elario Belită Coombs Fortune

  Din aceeași categorie

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...