Suntem fericiţi

  „Ea deschide gura cu înţelepciune şi învăţături plăcute îi sunt pe limbă. (…) Fiii ei se scoală şi o numesc fericită; bărbatul ei se scoală şi îi aduce laude.” Proverbele 31:26,28

  Îmi place următorul citat din cartea Fii şi fiice ale lui Dumnezeu: „Mamelor li se încredinţează misiunea supremă oferită vreodată muritorilor, aceea de a instrui şi modela corect mintea copiilor lor.”

  În procesul de educare a copiilor, mă simţeam adesea o ciudată, din cauza deciziilor de a nu face unele lucruri pe care prietenii mei şi cei de la biserică păreau să le facă cu uşurinţă. Deoarece mă luptam cu o adicţie disperată şi încercam să nu mă uit la filme, nu m-am simţit niciodată comod la ideea de a le prezenta copiilor ceva de care eu mă chinuiam atât de mult să scap. Nu voiam să le prezint lucruri dăunătoare – nici măcar pe unele care doar distrăgeau atenţia lucruri ce aveau să rămână în mintea lor pentru tot restul vieţii.

  Astăzi îl laud pe Dumnezeu când îi văd, nişte tineri adulţi cărora le place să citească din Biblie. Este ceva de care sunt atraşi în mod natural. Constituie temelia vieţii lor.

  Mare mi-a fost bucuria când am primit flori, chiar zilele trecute, prin reţeaua Netflorist. Era un aranjament superb de boboci de floarea-soarelui. Iar când am ci- tit felicitarea, inima mi s-a umplut de laudă pentru Domnul. Fiul cel mic, care avea ziua de naştere următoarea zi, îmi trimisese buchetul. Pe felicitare scria: „Doar vreau să îţi mulţumesc din adâncul inimii pentru modul în care m-ai crescut, pentru toate deprinderile, valorile, principiile şi toate celelalte, dar, mai mult decât orice, îţi mulţumesc că ne-ai învăţat despre Dumnezeu. Am ales floarea-soarelui ca simbol pentru lumina pe care o pot aduce în viaţa altora datorită ţie, mamă.” Acesta a fost cel mai frumos buchet pe care l-am ţinut vreodată în braţe. Razele de lumină pe care le aducem în viaţa copiilor noştri se pot întoarce într-adevăr la noi după mulţi ani. Învaţă-l pe copil calea pe care trebuie să o urmeze şi, când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea (vezi Proverbele 22:6).

  Îţi mulţumesc, Doamne, pentru îndrumarea pe care ne-o oferi atunci când o cerem! Te slăvim pentru binecuvântările care devin copiii noştri, ca rezultat al educaţiei primite de la noi! Tu, Doamne, eşti părintele perfect!

  Elario Belită Coombs Fortune

  Din aceeași categorie

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Măsura corectă

  Isus nu a cerut de la lucrătorii Săi să trudească neîncetat, ci i-a învăţat să roage pe „Domnul secerişului să scoată lucrători la secerişul Lui”. Nu uita că metoda lui Hristos încurajează o performanţă ideală în serviciul Său.

  Intervenţii pozitive

  Dumnezeu ne cheamă să ne bucurăm de libertate. Doar că o asemenea libertate nu poate fi deplină decât dacă este legată de o slujire bazată pe iubire. Îndrăzneşte să urmezi o asemenea terapie chiar şi numai într-o manieră preventivă!

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...