Articolul precedentNu ești singur!
  Articolul următorDarul văduvei

  Focul Duhului

  lată, acestea le face Dumnezeu, de două ori, de trei ori omului, ca să-l ridice din groapă, ca să-l lumineze cu lumina celor vii. Iov 33:29,30

  Viaţa se aseamănă cu tăiatul lemnelor. Uneori suntem buşteni perfecţi pe dinafară, dar Dumnezeu trebuie să ne înveţe cum, prin harul Lui transformator, să îndepărtăm straturile păcătoase pentru ca El să poată aprinde focul Duhului Său în lăuntrul nostru.

  Am comandat recent zece metri cubi de lemn care mai trebuia încă debitat. Era în butuci de o lungime perfectă pentru sobă, dar, dacă aceştia nu erau tăiaţi şi mai mult, nu ardeau sau nu se aprindeau uşor.

  Tatăl meu este destul de experimentat când vine vorba de tăiatul lemnelor şi găseşte această activitate plăcută, dar m-am gândit că zece metri cubi sunt totuşi destul de mulţi ca el că îi taie de unul singur, la vârsta lui „fragedă” de 87 de ani. L-am rugat să mă înveţe cea mai bună tehnică de tăiat lemne. Începutul n-a fost promiţător. Mă chinuiam să găsesc ritmul mişcării şi trebuia să mă obişnuiesc cu forţa de care aveam nevoie pentru a putea despica butucii. După ceva timp, mi-am însuşit ritmul şi forţa şi am putut lucra cu mai multă precizie.

  La fel e şi cu copiii. Cu cât sunt mai perseverenţi în însuşirea unui lucru, cu atât acel lucru va deveni mai uşor pentru ei. Copiii învaţă cel mai bine atunci când părinţii îi ghidează când fac greşeli şi îi încurajează să se ridice şi să încerce din nou.

  De prea multe ori, din cauza barierelor pe care le-am ridicat în urma unor greşeli din trecut, ne vine greu să-L lăsăm pe Duhul Sfânt să lumineze prin noi. Imediat ce ne întoarcem la El cu o inimă dornică şi docilă, Dumnezeu va veni cu un topor ascuţit şi va începe să taie părţile naturii noastre egoiste şi păcătoase. S-ar putea să doară; de fapt, de obicei chiar doare. Dar El este un tăietor delicat. Pe măsură ce înlătură părţile tari, devenim destul de moi pentru a fi aprinşi cu focul Duhului Sfânt, radiind lumina iubirii Lui pentru cei din jurul nostru.

  Îţi mulţumesc, Tată, că nu renunţi la copiii Tăi şi cauţi cu perseverenţă să ne înveţi cum să luminăm pentru Tine!

  Wanda L. Davis

  Din aceeași categorie

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Publicate astăzi

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!