Articolul precedentNu ești singur!
  Articolul următorDarul văduvei

  Focul Duhului

  lată, acestea le face Dumnezeu, de două ori, de trei ori omului, ca să-l ridice din groapă, ca să-l lumineze cu lumina celor vii. Iov 33:29,30

  Viaţa se aseamănă cu tăiatul lemnelor. Uneori suntem buşteni perfecţi pe dinafară, dar Dumnezeu trebuie să ne înveţe cum, prin harul Lui transformator, să îndepărtăm straturile păcătoase pentru ca El să poată aprinde focul Duhului Său în lăuntrul nostru.

  Am comandat recent zece metri cubi de lemn care mai trebuia încă debitat. Era în butuci de o lungime perfectă pentru sobă, dar, dacă aceştia nu erau tăiaţi şi mai mult, nu ardeau sau nu se aprindeau uşor.

  Tatăl meu este destul de experimentat când vine vorba de tăiatul lemnelor şi găseşte această activitate plăcută, dar m-am gândit că zece metri cubi sunt totuşi destul de mulţi ca el că îi taie de unul singur, la vârsta lui „fragedă” de 87 de ani. L-am rugat să mă înveţe cea mai bună tehnică de tăiat lemne. Începutul n-a fost promiţător. Mă chinuiam să găsesc ritmul mişcării şi trebuia să mă obişnuiesc cu forţa de care aveam nevoie pentru a putea despica butucii. După ceva timp, mi-am însuşit ritmul şi forţa şi am putut lucra cu mai multă precizie.

  La fel e şi cu copiii. Cu cât sunt mai perseverenţi în însuşirea unui lucru, cu atât acel lucru va deveni mai uşor pentru ei. Copiii învaţă cel mai bine atunci când părinţii îi ghidează când fac greşeli şi îi încurajează să se ridice şi să încerce din nou.

  De prea multe ori, din cauza barierelor pe care le-am ridicat în urma unor greşeli din trecut, ne vine greu să-L lăsăm pe Duhul Sfânt să lumineze prin noi. Imediat ce ne întoarcem la El cu o inimă dornică şi docilă, Dumnezeu va veni cu un topor ascuţit şi va începe să taie părţile naturii noastre egoiste şi păcătoase. S-ar putea să doară; de fapt, de obicei chiar doare. Dar El este un tăietor delicat. Pe măsură ce înlătură părţile tari, devenim destul de moi pentru a fi aprinşi cu focul Duhului Sfânt, radiind lumina iubirii Lui pentru cei din jurul nostru.

  Îţi mulţumesc, Tată, că nu renunţi la copiii Tăi şi cauţi cu perseverenţă să ne înveţi cum să luminăm pentru Tine!

  Wanda L. Davis

  Din aceeași categorie

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...