Focul Duhului

lată, acestea le face Dumnezeu, de două ori, de trei ori omului, ca să-l ridice din groapă, ca să-l lumineze cu lumina celor vii. Iov 33:29,30

Viaţa se aseamănă cu tăiatul lemnelor. Uneori suntem buşteni perfecţi pe dinafară, dar Dumnezeu trebuie să ne înveţe cum, prin harul Lui transformator, să îndepărtăm straturile păcătoase pentru ca El să poată aprinde focul Duhului Său în lăuntrul nostru.

Am comandat recent zece metri cubi de lemn care mai trebuia încă debitat. Era în butuci de o lungime perfectă pentru sobă, dar, dacă aceştia nu erau tăiaţi şi mai mult, nu ardeau sau nu se aprindeau uşor.

Tatăl meu este destul de experimentat când vine vorba de tăiatul lemnelor şi găseşte această activitate plăcută, dar m-am gândit că zece metri cubi sunt totuşi destul de mulţi ca el că îi taie de unul singur, la vârsta lui „fragedă” de 87 de ani. L-am rugat să mă înveţe cea mai bună tehnică de tăiat lemne. Începutul n-a fost promiţător. Mă chinuiam să găsesc ritmul mişcării şi trebuia să mă obişnuiesc cu forţa de care aveam nevoie pentru a putea despica butucii. După ceva timp, mi-am însuşit ritmul şi forţa şi am putut lucra cu mai multă precizie.

La fel e şi cu copiii. Cu cât sunt mai perseverenţi în însuşirea unui lucru, cu atât acel lucru va deveni mai uşor pentru ei. Copiii învaţă cel mai bine atunci când părinţii îi ghidează când fac greşeli şi îi încurajează să se ridice şi să încerce din nou.

De prea multe ori, din cauza barierelor pe care le-am ridicat în urma unor greşeli din trecut, ne vine greu să-L lăsăm pe Duhul Sfânt să lumineze prin noi. Imediat ce ne întoarcem la El cu o inimă dornică şi docilă, Dumnezeu va veni cu un topor ascuţit şi va începe să taie părţile naturii noastre egoiste şi păcătoase. S-ar putea să doară; de fapt, de obicei chiar doare. Dar El este un tăietor delicat. Pe măsură ce înlătură părţile tari, devenim destul de moi pentru a fi aprinşi cu focul Duhului Sfânt, radiind lumina iubirii Lui pentru cei din jurul nostru.

Îţi mulţumesc, Tată, că nu renunţi la copiii Tăi şi cauţi cu perseverenţă să ne înveţi cum să luminăm pentru Tine!

Wanda L. Davis

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor