Articolul precedentExprimarea bucuriei
  Articolul următorColectori de timp

  Exemplul meu

  Şi dă-te pe tine însuţi pildă de fapte bune în toate privinţele. Tit 2:7

  Am ştiut dintotdeauna că exemplul pe care îl dau copiilor mei este foarte important. Se spune că trebuie să fim asemănători cu persoana în care vrem să se transforme copilul nostru. Uneori, această idee atinge o coardă sensibilă mai mult decât altele. Doar în această dimineaţă, copilul meu, într-o manieră foarte simplă, dar profundă, m-a ajutat să realizez din nou că sunt urmărită de copiii mei şi că ei vor tinde să devină ca mine.

  Eram gata să ne aşezăm la masă pentru a lua micul dejun. Fiind o familie iubitoare de fulgi de ovăz, nu ne abatem de la acest meniu prea des. Totuşi, în această dimineaţă, aveam pe masă biscuiţi şi sos. Fiica mea nu era sigură dacă trebuia să lase biscuiţii întregi şi să toarne sosul peste ei sau dacă ar trebui mai întâi să-i rupă în bucăţi. După ce şi-a făcut cunoscută dilema, fiul meu de şapte ani i-a venit în ajutor şi a spus: „Doar fa la fel ca mama.” Şi aşa au făcut toţi trei – la fel cum a făcut mama.

  Pentru un moment am stat şi m-am gândit. Exemplul meu a fost util atunci când copiii trebuiau să aleagă dacă să rupă sau nu biscuiţii, dar, mai important, exemplul meu serveşte ca îndrumare pentru ca ei să devină ca Isus. Ei mă urmăresc chiar şi atunci când nu îmi dau seama. Observându-mi comportamentul, ei învaţă ce să facă, ce să zică, cum să reacţioneze şi cum să se poarte cu alţii. Ce exemplu le voi da? Doar Dumnezeu îmi poate da puterea şi înţelepciunea de a fi un exemplu plin de evlavie pentru copiii mei. Doar Dumnezeu îmi poate umple inima cu Duhul Lui pentru a mă ajuta să umblu cum a umblat şi Isus, astfel ca şi copiii mei să aibă această şansă.

  Doamne, ajută-mă să fiu un exemplu potrivit astfel încât copiii mei să devină ceea ce Tu i-ai creat să fie! Ajută-i să Te vadă pe Tine în faptele mele, să Te audă în cuvintele mele şi să înveţe din exemplul meu cât de mult sunt iubiţi de Tine! Ajută ca şi ei, la rândul lor, să devină un exemplu al iubirii şi harului Tău pentru toţi cei din jurul lor!

  Amy Austin

  Din aceeași categorie

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Măsura corectă

  Isus nu a cerut de la lucrătorii Săi să trudească neîncetat, ci i-a învăţat să roage pe „Domnul secerişului să scoată lucrători la secerişul Lui”. Nu uita că metoda lui Hristos încurajează o performanţă ideală în serviciul Său.

  Intervenţii pozitive

  Dumnezeu ne cheamă să ne bucurăm de libertate. Doar că o asemenea libertate nu poate fi deplină decât dacă este legată de o slujire bazată pe iubire. Îndrăzneşte să urmezi o asemenea terapie chiar şi numai într-o manieră preventivă!

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...