Articolul precedentExprimarea bucuriei
  Articolul următorColectori de timp

  Exemplul meu

  Şi dă-te pe tine însuţi pildă de fapte bune în toate privinţele. Tit 2:7

  Am ştiut dintotdeauna că exemplul pe care îl dau copiilor mei este foarte important. Se spune că trebuie să fim asemănători cu persoana în care vrem să se transforme copilul nostru. Uneori, această idee atinge o coardă sensibilă mai mult decât altele. Doar în această dimineaţă, copilul meu, într-o manieră foarte simplă, dar profundă, m-a ajutat să realizez din nou că sunt urmărită de copiii mei şi că ei vor tinde să devină ca mine.

  Eram gata să ne aşezăm la masă pentru a lua micul dejun. Fiind o familie iubitoare de fulgi de ovăz, nu ne abatem de la acest meniu prea des. Totuşi, în această dimineaţă, aveam pe masă biscuiţi şi sos. Fiica mea nu era sigură dacă trebuia să lase biscuiţii întregi şi să toarne sosul peste ei sau dacă ar trebui mai întâi să-i rupă în bucăţi. După ce şi-a făcut cunoscută dilema, fiul meu de şapte ani i-a venit în ajutor şi a spus: „Doar fa la fel ca mama.” Şi aşa au făcut toţi trei – la fel cum a făcut mama.

  Pentru un moment am stat şi m-am gândit. Exemplul meu a fost util atunci când copiii trebuiau să aleagă dacă să rupă sau nu biscuiţii, dar, mai important, exemplul meu serveşte ca îndrumare pentru ca ei să devină ca Isus. Ei mă urmăresc chiar şi atunci când nu îmi dau seama. Observându-mi comportamentul, ei învaţă ce să facă, ce să zică, cum să reacţioneze şi cum să se poarte cu alţii. Ce exemplu le voi da? Doar Dumnezeu îmi poate da puterea şi înţelepciunea de a fi un exemplu plin de evlavie pentru copiii mei. Doar Dumnezeu îmi poate umple inima cu Duhul Lui pentru a mă ajuta să umblu cum a umblat şi Isus, astfel ca şi copiii mei să aibă această şansă.

  Doamne, ajută-mă să fiu un exemplu potrivit astfel încât copiii mei să devină ceea ce Tu i-ai creat să fie! Ajută-i să Te vadă pe Tine în faptele mele, să Te audă în cuvintele mele şi să înveţe din exemplul meu cât de mult sunt iubiţi de Tine! Ajută ca şi ei, la rândul lor, să devină un exemplu al iubirii şi harului Tău pentru toţi cei din jurul lor!

  Amy Austin

  Din aceeași categorie

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...