Prinţi şi prinţese

  Căci Eu îl cunosc şi ştiu că are să poruncească fiilor lui şi casei lui după el să tină Calea Domnului, făcând ce este drept şi bine, pentru ca astfel Domnul să împlinească faţă de Avraam ce i-a făgăduit. Geneza 18:19

  Dumnezeu face apel la toţi părinţii să-şi conducă pe calea Domnului copiii. Există o realitate: părinţii nu-şi pot îndruma copiii la fiecare pas, dar pot să-i îndrepte în direcţia bună. Noi ne ajutăm copiii să îşi modeleze caracterul, insuflându-le valorile morale după care să trăiască, inclusiv în cele mai potrivnice circumstanţe. Trebuie să-i învăţăm pe copii despre onoarea de a-I aparţine împăratului împăraţilor, instruindu-i să se poarte ca nişte prinţi şi prinţese care aşteaptă intrarea în împărăţie, într-o zi.

  Trebuie să deprindem arta întoarcerii inimii copiilor noştri către împărăţia cerească, pentru a avea o motivaţie mai puternică de a rezista ispitelor acestei lumi. Trebuie să insuflăm în inima copiilor noştri principiile eterne ale cerului, repetându-le din nou şi din nou că cetăţenia lor este în ceruri, acolo unde trăieşte Isus. Caracterul este singurul lucru pe care îl vor lua cu ei la cer.

  În Franţa, Ludovic al XVI-lea a fost detronat şi aruncat în închisoare. Fiul lui, micul prinţ, a fost expus la toate lucrurile josnice şi murdare imaginabile. Temnicerii foloseau un limbaj obscen şi metode crude de a-l înjosi, încercând să îl silească să îşi modeleze viaţa în concordanţă cu aceste influenţe. Dar el nu s-a lăsat pradă acestor ispite. Când a fost întrebat de ce nu se bucură de toate distracţiile care îi erau oferite, răspundul lui simplu, dar ferm a fost: „Nu pot face ce-mi ceri! Am fost născut să fiu rege.”

  Părinţilor, noi toţi călătorim spre împărăţia cerească – prinţi şi prinţese pentru împărăţia lui Dumnezeu. Fie ca Regele regilor să continue să ne furnizeze putere în timp ce ne îndeplinim cu credincioşie datoria de părinte!

  Dumnezeule Tată, Îţi mulţumim pentru binecuvântarea vieţii de părinte! Învaţă-ne cum să ne facem datoria! Ajută-ne să ne învăţăm copiii să rămână pe calea Ta chiar şi în cele mai vitrege împrejurări!

  Naphtaly Dorzilme

  Din aceeași categorie

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...