Crabul solitar

  Recunoaşte-L în toate căile tale, şi El îţi ca netezi cărările. Proverbele 3:6

  Când copiii mei erau mai mici, vecina noastră le-a făcut cadou un crab solitar pentru a le mulţumi că au avut grijă de grădina ei în timp ce ea era în vacanţă. Carapacea lui fusese pictată cu flăcări galbene şi portocalii pe un fundal albastru-închis. Ei au pus crabul într-o cutie, pe jos, în faţa aerului condiţionat. Mă temeam să nu fie prea frig pentru crab, aşa că, înainte de a mă culca, am aşezat cutia pe veranda din faţa casei.

  Următoarea zi era Sabat, iar când ne-am trezit, am descoperit că micul crab evadase din cutie.

  L-am căutat pe verandă şi nu l-am găsit. Adevărul este că putea fi oriunde. Avem o grădină cu flori în faţa verandei. În faţa florilor se află nişte pietre mari care se continuă cu o suprafaţă imensă cu iarbă, care coboară spre drum. Crabul putea fi căzut între pietre sau putea să se îndrepte spre stradă.

  L-am căutat toată ziua, rugându-ne să-l găsim. Mai spre seară, fata mea stătea tristă pe treptele din spate.

  Am întrebat-o dacă vrea să mă rog cu ea din nou, iar ea a spus că da. L-am rugat pe Dumnezeu să-Şi arate slava indicându-ne unde este crabul. Când am terminat rugăciunea, ea a spus că merge înapoi în casă. Am intrat şi eu ca să iau o lanternă şi am început să caut în curtea din faţă cu băiatul meu. Până la urmă, el s-a plictisit de căutat şi a luat-o spre casă, iar eu l-am urmat, în timp ce încă mai căutam cu lanterna.

  Dintr-odată, în raza lanternei, am observat ceva sub iarbă, ceva albastru-închis, cu flăcări portocalii şi galbene. Ce miracol! în întunericul nopţii, la lumina unei lanterne, sub iarbă, într-o curte mare, Domnul mi-a îndreptat paşii şi m-a ajutat să găsesc un micuţ crab solitar.

  Îţi mulţumesc, Doamne, pentru conştientizarea faptului că îi iubeşti pe copiii mei la fel de mult ca mine! îţi mulţumesc pentru grija purtată lucrurilor mărunte, care înseamnă atât de mult pentru ei! îţi mulţumesc că le arăţi dragostea Ta!

  Deborah Marschner

  Din aceeași categorie

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...