Articolul precedentTu ce-ți dorești?
  Articolul următorVoci din cer

  Vă voi face pescari de oameni

  El le-a zis: „Veniţi după Mine şi vă voi face pescari de oameni.” Matei 4:19

  Ştim cu toţii, cred, proverbul chinezesc: „Dă-i unui om un peşte şi îl hrăneşti toată ziua. Învaţă-l să pescuiască şi îl hrăneşti toată viaţa.” Este un concept care transmite valoarea instruirii cuiva pentru a se autosusţine în loc să se bazeze continuu pe alţii. Dar cum înveţi pe cineva să fie „pescar de oameni”, aducând binecuvântări nu doar pentru aici şi acum, ci şi pentru eternitate?

  Când ne învăţăm copiii să fie ucenici ai lui Isus, este normal ca ei să vrea să meargă şi să le spună altora despre Isus. Copiilor le place nespus să le spună altora ceea ce ei cred că e captivant. Ei pot deveni în mod natural dulci purtători de veşti bune şi, ca părinţi, ar trebui să fim perseverenţi în cultivarea acestei tendinţe, încurajându-i să iubească şi să slujească omenirea – la fel cum a făcut şi Isus.

  Bineînţeles, este mult mai uşor dacă noi înşine întruchipăm principiul „pescarilor de oameni”. Prin vorbele şi prin exemplul nostru, putem demonstra zilnic în faţa copiilor importanţa împărtăşirii lui Isus altora. Dacă este ceva ce ne captivează, atunci îi va captiva şi pe ei; împărtăşirea lui Isus poate deveni contagioasă. Atunci când îndreptăm privirile copiilor noştri spre Creator, ei vor alerga instinctiv pentru a le spune şi altora despre entuziasmul lor cu privire la Isus. Sunt puţine modalităţile de împărtăşire a Evangheliei care să fie mai puternice şi mai convingătoare decât auzirea istoriei lui Isus din gura unui micuţ care îl iubeşte cu o aşa puritate.

  Cu cât Îl urmăm noi mai îndeaproape pe Isus, cu atât copiii noştri îşi vor contura comportamentul după al nostru. Prin exemplul nostru vom promova împărăţia, formând mici ucenici ai lui Isus.

  Tată, Îţi mulţumesc că m-ai ales să îmi conduc copiii la Tine! Te rog, ajută-mă să îmi învăţ copiii să îmi urmeze exemplul, după cum eu urmez exemplul lui Hristos!

  Jocelyn D. Zvosechz

  Din aceeași categorie

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...