Articolul precedentTu ce-ți dorești?
  Articolul următorVoci din cer

  Vă voi face pescari de oameni

  El le-a zis: „Veniţi după Mine şi vă voi face pescari de oameni.” Matei 4:19

  Ştim cu toţii, cred, proverbul chinezesc: „Dă-i unui om un peşte şi îl hrăneşti toată ziua. Învaţă-l să pescuiască şi îl hrăneşti toată viaţa.” Este un concept care transmite valoarea instruirii cuiva pentru a se autosusţine în loc să se bazeze continuu pe alţii. Dar cum înveţi pe cineva să fie „pescar de oameni”, aducând binecuvântări nu doar pentru aici şi acum, ci şi pentru eternitate?

  Când ne învăţăm copiii să fie ucenici ai lui Isus, este normal ca ei să vrea să meargă şi să le spună altora despre Isus. Copiilor le place nespus să le spună altora ceea ce ei cred că e captivant. Ei pot deveni în mod natural dulci purtători de veşti bune şi, ca părinţi, ar trebui să fim perseverenţi în cultivarea acestei tendinţe, încurajându-i să iubească şi să slujească omenirea – la fel cum a făcut şi Isus.

  Bineînţeles, este mult mai uşor dacă noi înşine întruchipăm principiul „pescarilor de oameni”. Prin vorbele şi prin exemplul nostru, putem demonstra zilnic în faţa copiilor importanţa împărtăşirii lui Isus altora. Dacă este ceva ce ne captivează, atunci îi va captiva şi pe ei; împărtăşirea lui Isus poate deveni contagioasă. Atunci când îndreptăm privirile copiilor noştri spre Creator, ei vor alerga instinctiv pentru a le spune şi altora despre entuziasmul lor cu privire la Isus. Sunt puţine modalităţile de împărtăşire a Evangheliei care să fie mai puternice şi mai convingătoare decât auzirea istoriei lui Isus din gura unui micuţ care îl iubeşte cu o aşa puritate.

  Cu cât Îl urmăm noi mai îndeaproape pe Isus, cu atât copiii noştri îşi vor contura comportamentul după al nostru. Prin exemplul nostru vom promova împărăţia, formând mici ucenici ai lui Isus.

  Tată, Îţi mulţumesc că m-ai ales să îmi conduc copiii la Tine! Te rog, ajută-mă să îmi învăţ copiii să îmi urmeze exemplul, după cum eu urmez exemplul lui Hristos!

  Jocelyn D. Zvosechz

  Din aceeași categorie

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...