Articolul precedentTe-ai plictisit cumva?
  Articolul următorHristoși și profeți mincinoși

  Mai dulce decât mierea

  [Judecăţile Domnului] sunt mai dulci decât mierea, decât picurul din faguri. Psalmii 19:10

  În calitate de părinţi şi creştini, vorbim despre aprofundarea Cuvântului şi despre importanţa pe care o are cititul Bibliei. Dar cum văd copiii lucrul acesta oglindit în viaţa noastră? Este doar vorbă goală? Sau te văd cu Biblia, absorbit de Cuvântul lui Dumnezeu? Sau, mai important, care este percepţia lor asupra Cuvântului în relaţie cu ei? Ştiu ei că Biblia este şi pentru ei sau este doar pentru cei mari?

  La finalul anului, cei cinci copii ai mei au primit Biblii nou-nouţe de la bunicii lor. Pentru cei mai mici, era prima lor Biblie adevărată şi erau foarte bucuroşi. Timpul de devoţiune personală este ceva ce noi preţuim şi integrăm în programul zilnic al copiilor noştri, aşa că ei citiseră cărţi cu istorisiri biblice, deoarece sunt mai uşor de înţeles. Totuşi, după ce şi-au primit propriile Biblii, o singură întrebare era rostită pe cinci voci: „Mami, putem să citim din Bibliile noi?”

  O să fiu sinceră. Prima mea reacţie a fost să spun „nu”. La urma urmei, dacă ar fi scos Bibliile în fiecare seară, probabil s-ar fi uzat şi încreţit foarte repede. Vrem să-i învăţăm pe copii să respecte Cuvântul, nu? Că este sfânt, special şi trebuie tratat cu respect şi reverenţă. Dar, dacă vrem ca ei să înveţe numai acest lucru, nu cumva, din greşeală, vor învăţa de fapt că Biblia nu ar trebui atinsă?

  Din fericire, Dumnezeu mi-a vorbit în acel moment. Nu voiam să le fie frică să aprofundeze Cuvântul şi să şi-l însuşească doar pentru că nu voiam eu să strice cartea propriu-zisă. Aşa că le-am spus „da”. Entuziasmul lor era debordant Şi-au scos Bibliile cu o aşa mare bucurie şi anticipare, încât m-au făcut să vreau să o scot şi eu pe a mea. Aşa am şi făcut. Şi am citit împreună. Nu egalează nimic faptul de a te hrăni din Cuvânt împreună cu propriii copii, privindu-i cum îl devorează. Ce bucurie simt să îi urmăresc în timp ce descoperă că Cuvântul Domnului este mai dulce decât mierea.

  Doamne, ajută-mă să îmi învăţ copiii că, pentru a construi o relaţie vie cu Tine, avem Cuvântul! O relaţie mai dulce decât mierea!

  Elizabeth Fresse

  Din aceeași categorie

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Canale de binecuvântare

  Dumnezeu ştie bine că secerişul va fi mare, chiar dacă sunt prea puţini lucrători care să fie gata să-l strângă (Luca 10:2). Să-L rugăm pe Domnul astăzi să scoată mai mulţi lucrători în câmpul Său! Să-L rugăm să ne atingă inimile mai mult decât orice altceva!

  Măreţia slujirii

  Isus a amplificat măreţia în slujire atunci când le-a spălat ucenicilor picioarele, chiar înainte de a se da pe Sine jertfă pentru răscumpărarea noastră. Să dăm dovadă de aceeaşi atitudine pe care a avut-o Hristos, încurajând acest fel de măreţie chiar astăzi.

  Publicate astăzi

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...