Articolul precedentTe-ai plictisit cumva?
  Articolul următorHristoși și profeți mincinoși

  Mai dulce decât mierea

  [Judecăţile Domnului] sunt mai dulci decât mierea, decât picurul din faguri. Psalmii 19:10

  În calitate de părinţi şi creştini, vorbim despre aprofundarea Cuvântului şi despre importanţa pe care o are cititul Bibliei. Dar cum văd copiii lucrul acesta oglindit în viaţa noastră? Este doar vorbă goală? Sau te văd cu Biblia, absorbit de Cuvântul lui Dumnezeu? Sau, mai important, care este percepţia lor asupra Cuvântului în relaţie cu ei? Ştiu ei că Biblia este şi pentru ei sau este doar pentru cei mari?

  La finalul anului, cei cinci copii ai mei au primit Biblii nou-nouţe de la bunicii lor. Pentru cei mai mici, era prima lor Biblie adevărată şi erau foarte bucuroşi. Timpul de devoţiune personală este ceva ce noi preţuim şi integrăm în programul zilnic al copiilor noştri, aşa că ei citiseră cărţi cu istorisiri biblice, deoarece sunt mai uşor de înţeles. Totuşi, după ce şi-au primit propriile Biblii, o singură întrebare era rostită pe cinci voci: „Mami, putem să citim din Bibliile noi?”

  O să fiu sinceră. Prima mea reacţie a fost să spun „nu”. La urma urmei, dacă ar fi scos Bibliile în fiecare seară, probabil s-ar fi uzat şi încreţit foarte repede. Vrem să-i învăţăm pe copii să respecte Cuvântul, nu? Că este sfânt, special şi trebuie tratat cu respect şi reverenţă. Dar, dacă vrem ca ei să înveţe numai acest lucru, nu cumva, din greşeală, vor învăţa de fapt că Biblia nu ar trebui atinsă?

  Din fericire, Dumnezeu mi-a vorbit în acel moment. Nu voiam să le fie frică să aprofundeze Cuvântul şi să şi-l însuşească doar pentru că nu voiam eu să strice cartea propriu-zisă. Aşa că le-am spus „da”. Entuziasmul lor era debordant Şi-au scos Bibliile cu o aşa mare bucurie şi anticipare, încât m-au făcut să vreau să o scot şi eu pe a mea. Aşa am şi făcut. Şi am citit împreună. Nu egalează nimic faptul de a te hrăni din Cuvânt împreună cu propriii copii, privindu-i cum îl devorează. Ce bucurie simt să îi urmăresc în timp ce descoperă că Cuvântul Domnului este mai dulce decât mierea.

  Doamne, ajută-mă să îmi învăţ copiii că, pentru a construi o relaţie vie cu Tine, avem Cuvântul! O relaţie mai dulce decât mierea!

  Elizabeth Fresse

  Din aceeași categorie

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...