Mai dulce decât mierea

[Judecăţile Domnului] sunt mai dulci decât mierea, decât picurul din faguri. Psalmii 19:10

În calitate de părinţi şi creştini, vorbim despre aprofundarea Cuvântului şi despre importanţa pe care o are cititul Bibliei. Dar cum văd copiii lucrul acesta oglindit în viaţa noastră? Este doar vorbă goală? Sau te văd cu Biblia, absorbit de Cuvântul lui Dumnezeu? Sau, mai important, care este percepţia lor asupra Cuvântului în relaţie cu ei? Ştiu ei că Biblia este şi pentru ei sau este doar pentru cei mari?

La finalul anului, cei cinci copii ai mei au primit Biblii nou-nouţe de la bunicii lor. Pentru cei mai mici, era prima lor Biblie adevărată şi erau foarte bucuroşi. Timpul de devoţiune personală este ceva ce noi preţuim şi integrăm în programul zilnic al copiilor noştri, aşa că ei citiseră cărţi cu istorisiri biblice, deoarece sunt mai uşor de înţeles. Totuşi, după ce şi-au primit propriile Biblii, o singură întrebare era rostită pe cinci voci: „Mami, putem să citim din Bibliile noi?”

O să fiu sinceră. Prima mea reacţie a fost să spun „nu”. La urma urmei, dacă ar fi scos Bibliile în fiecare seară, probabil s-ar fi uzat şi încreţit foarte repede. Vrem să-i învăţăm pe copii să respecte Cuvântul, nu? Că este sfânt, special şi trebuie tratat cu respect şi reverenţă. Dar, dacă vrem ca ei să înveţe numai acest lucru, nu cumva, din greşeală, vor învăţa de fapt că Biblia nu ar trebui atinsă?

Din fericire, Dumnezeu mi-a vorbit în acel moment. Nu voiam să le fie frică să aprofundeze Cuvântul şi să şi-l însuşească doar pentru că nu voiam eu să strice cartea propriu-zisă. Aşa că le-am spus „da”. Entuziasmul lor era debordant Şi-au scos Bibliile cu o aşa mare bucurie şi anticipare, încât m-au făcut să vreau să o scot şi eu pe a mea. Aşa am şi făcut. Şi am citit împreună. Nu egalează nimic faptul de a te hrăni din Cuvânt împreună cu propriii copii, privindu-i cum îl devorează. Ce bucurie simt să îi urmăresc în timp ce descoperă că Cuvântul Domnului este mai dulce decât mierea.

Doamne, ajută-mă să îmi învăţ copiii că, pentru a construi o relaţie vie cu Tine, avem Cuvântul! O relaţie mai dulce decât mierea!

Elizabeth Fresse

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor