Articolul precedentMultitasking cu Dumnezeu
  Articolul următorA douăzeci și cincea zi

  Mai bun decât aurul

  Ele sunt mai de preţ decât aurul, decât mult aur curat. Psalmii 19:10

  Copiii mei erau foarte entuziasmaţi să citească din Bibliile lor noi. Chiar şi copilul de patru ani silabisea pentru a putea citi versete împreună cu fraţii lui. Ştiind că, dacă le-aş oferi îndrumare, cititul lor va căpăta mai mult sens, mi-am scos Biblia şi am căutat împreună diferite pasaje. Atunci ei au observat că Biblia mea conţinea câteva secţiuni foarte colorate. Erau fascinaţi şi voiau să le arăt ce înseamnă.

  „Ce este ăsta, mami? De ce este roşu?” Le-am explicat că am subliniat nişte pasaje care erau speciale pentru mine, promisiuni sau îndrumări despre cum să-L urmez pe Dumnezeu. Erau intrigaţi. Pentru că primisem un set nou-nouţ de evidenţiatoare pentru subliniat pe Biblie, aveam câteva în plus. I-am dat fiecărui copil câte un evidenţiator şi le-am arătat cum să îl folosească. Ai fi putut crede că le înmânai un lingou de aur.

  Aşa a început totul. Deşi încă mai este nevoie de multă îndrumare parentală, îmi place să văd cum copiii mei caută pietre preţioase pe care să le evidenţieze în Cuvântul lui Dumnezeu, în fiecare seară le arăt una sau două alese de mine şi discutăm ce înseamnă ele şi cum fiecare dintre noi putem ca să le aplicăm în viaţa noastră. Îi las pe ei să decidă dacă vor să sublinieze un verset sau nu – vreau să fie ceva personal pentru ei. Sunt de asemenea bine-veniţi să întrebe oricând dacă e bine să sublinieze un verset pe care l-au găsit. Toată Biblia lor ar fi însemnată dacă nu le-aş fi cerut să vină şi să se consulte cu mine mai întâi.

  Nivelul crescut de entuziasm a fost minunat. Au făcut promisiuni, au subliniat şi au aplicat versete la viaţa lor cum n-am văzut să facă niciun copil. Este un model şi un obicei pe care sper să-l clădesc în ei, ca să continue să crească şi să nu moară niciodată.

  Doamne, Îţi mulţumesc pentru inspiraţia de a-mi entuziasma copiii pentru Cuvântul Tău! Ne rugăm ca Tu să-i ajuţi, şi pe noi la fel, să înţeleagă cu adevărat şi să asimileze adevărul Cuvântului Tău, care într-adevăr este mai dulce decât mierea, mai preţios decât aurul şi o comoară nepreţuită care merită cercetată!

  Elizabeth Fresse

  Din aceeași categorie

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Măsura corectă

  Isus nu a cerut de la lucrătorii Săi să trudească neîncetat, ci i-a învăţat să roage pe „Domnul secerişului să scoată lucrători la secerişul Lui”. Nu uita că metoda lui Hristos încurajează o performanţă ideală în serviciul Său.

  Intervenţii pozitive

  Dumnezeu ne cheamă să ne bucurăm de libertate. Doar că o asemenea libertate nu poate fi deplină decât dacă este legată de o slujire bazată pe iubire. Îndrăzneşte să urmezi o asemenea terapie chiar şi numai într-o manieră preventivă!

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...