Articolul precedentMultitasking cu Dumnezeu
  Articolul următorA douăzeci și cincea zi

  Mai bun decât aurul

  Ele sunt mai de preţ decât aurul, decât mult aur curat. Psalmii 19:10

  Copiii mei erau foarte entuziasmaţi să citească din Bibliile lor noi. Chiar şi copilul de patru ani silabisea pentru a putea citi versete împreună cu fraţii lui. Ştiind că, dacă le-aş oferi îndrumare, cititul lor va căpăta mai mult sens, mi-am scos Biblia şi am căutat împreună diferite pasaje. Atunci ei au observat că Biblia mea conţinea câteva secţiuni foarte colorate. Erau fascinaţi şi voiau să le arăt ce înseamnă.

  „Ce este ăsta, mami? De ce este roşu?” Le-am explicat că am subliniat nişte pasaje care erau speciale pentru mine, promisiuni sau îndrumări despre cum să-L urmez pe Dumnezeu. Erau intrigaţi. Pentru că primisem un set nou-nouţ de evidenţiatoare pentru subliniat pe Biblie, aveam câteva în plus. I-am dat fiecărui copil câte un evidenţiator şi le-am arătat cum să îl folosească. Ai fi putut crede că le înmânai un lingou de aur.

  Aşa a început totul. Deşi încă mai este nevoie de multă îndrumare parentală, îmi place să văd cum copiii mei caută pietre preţioase pe care să le evidenţieze în Cuvântul lui Dumnezeu, în fiecare seară le arăt una sau două alese de mine şi discutăm ce înseamnă ele şi cum fiecare dintre noi putem ca să le aplicăm în viaţa noastră. Îi las pe ei să decidă dacă vor să sublinieze un verset sau nu – vreau să fie ceva personal pentru ei. Sunt de asemenea bine-veniţi să întrebe oricând dacă e bine să sublinieze un verset pe care l-au găsit. Toată Biblia lor ar fi însemnată dacă nu le-aş fi cerut să vină şi să se consulte cu mine mai întâi.

  Nivelul crescut de entuziasm a fost minunat. Au făcut promisiuni, au subliniat şi au aplicat versete la viaţa lor cum n-am văzut să facă niciun copil. Este un model şi un obicei pe care sper să-l clădesc în ei, ca să continue să crească şi să nu moară niciodată.

  Doamne, Îţi mulţumesc pentru inspiraţia de a-mi entuziasma copiii pentru Cuvântul Tău! Ne rugăm ca Tu să-i ajuţi, şi pe noi la fel, să înţeleagă cu adevărat şi să asimileze adevărul Cuvântului Tău, care într-adevăr este mai dulce decât mierea, mai preţios decât aurul şi o comoară nepreţuită care merită cercetată!

  Elizabeth Fresse

  Din aceeași categorie

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...