Ucenici altfel

  Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile. Matei 28:19

  Ai auzit de acest loc? Acolo se adună milioane de oameni pentru o băutură caldă şi pentru a avea parte de o bună companie. Se numeşte Starbucks şi este un loc popular, deoarece este un loc cald într-o lume rece.

  Directorul executiv al companiei Starbucks, Howard Schultz, a zis cândva: „Elementul care aduce satisfacţie este faptul că am hotărât să nu lăsăm ca viaţa de afară să definească viitorul companiei.” Apostolul Pavel a afirmat ceva asemănător: „Să nu vă potriviţi chipului veacului acestuia” (Romani 12:2). Deci există o matrice a lumii şi există o matrice creştină. Ellen White spune:

  „Lumea este înnebunită după spectacole, modă şi plăceri (Mărturiipentru comunitate, voi. 4, p. 646). Părinţii creştini sunt „înnebuniţi” după altceva. Noi suntem chemaţi să facem ucenici şi să începem chiar cu familia noastră.

  În primul rând, aceasta înseamnă că trebuie să facem roade spirituale. Părinţii sunt chemaţi să fie modele disciplinate. Unicul nostru scop ar trebui să fie reproducerea caracterului lui Isus în noi, astfel încât să îi putem conduce pe copii prin exemplu.

  În al doilea rând, aceasta presupune că facem ucenici pentru Isus. Când era mică, Kristie respecta cu sfinţenie regula de a sta pe oliţă în perioada în care o dezvăţam de scutec. După zece minute se ridica, arăta spre oliţa goală şi declara triumfătoare: „Nimic, aici.” Atunci când S-a dus să caute fructe într-un smochin oarecare, Isus „n-a găsit decât frunze” (Marcu 11:13). Cu alte cuvinte, „nimic, aici”. Singurul nostru scop ar trebui să fie reproducerea imaginii lui Isus în copiii noştri, deoarece Dumnezeu caută ceva. El e în căutarea copiilor pe care îi poate recunoaşte pentru că seamănă cu Fiul Lui.

  Fiul tău seamănă cu Fiul Său? Dar fiica ta? Nu este prea târziu. Prin rugăciune, încă poţi să aduci „roade şi la bătrâneţe” (Psalmii 92:14). Ţine minte: orice caracter ţi-ai dori să aibă ei, mai întâi trebuie să îl demonstrezi tu în propria persoană.

  Doamne, să fii părinte este ceva unic, dar nouă ne place. Îţi mulţumesc pentru asigurarea că, dacă ne-ai chemat să săvârşim acest lucru, ne vei ajuta pe parcurs!

  Jeffrey O. Brown

  Din aceeași categorie

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...