Ucenici altfel

  Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile. Matei 28:19

  Ai auzit de acest loc? Acolo se adună milioane de oameni pentru o băutură caldă şi pentru a avea parte de o bună companie. Se numeşte Starbucks şi este un loc popular, deoarece este un loc cald într-o lume rece.

  Directorul executiv al companiei Starbucks, Howard Schultz, a zis cândva: „Elementul care aduce satisfacţie este faptul că am hotărât să nu lăsăm ca viaţa de afară să definească viitorul companiei.” Apostolul Pavel a afirmat ceva asemănător: „Să nu vă potriviţi chipului veacului acestuia” (Romani 12:2). Deci există o matrice a lumii şi există o matrice creştină. Ellen White spune:

  „Lumea este înnebunită după spectacole, modă şi plăceri (Mărturiipentru comunitate, voi. 4, p. 646). Părinţii creştini sunt „înnebuniţi” după altceva. Noi suntem chemaţi să facem ucenici şi să începem chiar cu familia noastră.

  În primul rând, aceasta înseamnă că trebuie să facem roade spirituale. Părinţii sunt chemaţi să fie modele disciplinate. Unicul nostru scop ar trebui să fie reproducerea caracterului lui Isus în noi, astfel încât să îi putem conduce pe copii prin exemplu.

  În al doilea rând, aceasta presupune că facem ucenici pentru Isus. Când era mică, Kristie respecta cu sfinţenie regula de a sta pe oliţă în perioada în care o dezvăţam de scutec. După zece minute se ridica, arăta spre oliţa goală şi declara triumfătoare: „Nimic, aici.” Atunci când S-a dus să caute fructe într-un smochin oarecare, Isus „n-a găsit decât frunze” (Marcu 11:13). Cu alte cuvinte, „nimic, aici”. Singurul nostru scop ar trebui să fie reproducerea imaginii lui Isus în copiii noştri, deoarece Dumnezeu caută ceva. El e în căutarea copiilor pe care îi poate recunoaşte pentru că seamănă cu Fiul Lui.

  Fiul tău seamănă cu Fiul Său? Dar fiica ta? Nu este prea târziu. Prin rugăciune, încă poţi să aduci „roade şi la bătrâneţe” (Psalmii 92:14). Ţine minte: orice caracter ţi-ai dori să aibă ei, mai întâi trebuie să îl demonstrezi tu în propria persoană.

  Doamne, să fii părinte este ceva unic, dar nouă ne place. Îţi mulţumesc pentru asigurarea că, dacă ne-ai chemat să săvârşim acest lucru, ne vei ajuta pe parcurs!

  Jeffrey O. Brown

  Din aceeași categorie

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...