Cineva a vărsat fasolea

  Atunci gura ne era plină de strigăte de bucurie şi limba, de cântări de veselie. Atunci se spunea printre neamuri: „Domnul a făcut mari lucruri pentru ei!” Psalmii 126:2

  Într-o vară, pe când băieţii noştri erau mici, ne bucuram împreună la cină, acasă la părinţii mei. La un moment dat, cineva i-a înmânat tatălui meu castronul cu mâncare de fasole păstăi. El n-a reuşit să îl apuce foarte bine, aşa că i-a alunecat din mână şi i-a aterizat cu susul în jos în poală. Fasolea era fierbinte. Habar n-am avut că tata putea dansa aşa…

  Mama a luat nişte prosoape şi a încercat să şteargă sosul, cineva a venit cu un făraş şi a început să strângă fasolea, în timp ce tata ţopăia, picurând sos de-a lungul holului şi mergând să se schimbe.

  Când toată lumea s-a întors la masă, băiatul nostru cel mai mic a rupt tăcerea cu un comentariu profund. „Ce mă bucur că n-am fost eu cel care a scăpat fasolea, altfel sigur aş fi fost pedepsit.” Din nefericire, avea probabil dreptate. Dar acea situaţie m-a ajutat să nu uit cât de important este să fac distincţie între un accident şi o manifestare a revoltei, atunci când trebuie să gestionez anumite lucruri cu copiii mei. Accidentele fac parte din latura noastră umană, aşa că această realitate trebuie să-mi tempereze reacţiile.

  Va exista întotdeauna bucurie nemăsurată în casa ta? De fapt, eu prefer termenul de „voioşie” în locul lui „bucurie”. „Bucuria” se înrudeşte cu „a bucura” şi descrie atitudinea cuiva care reacţionează la ceea ce se întâmplă în jurul lui. Voioşia adevărată, în schimb, nu este afectată de împrejurări. Nici de bogăţie, nici de sărăcie, nici de boală sau de sănătate. Nici măcar de fasolea vărsată.

  Copiilor le este util să observe atât voioşia şi atitudinea imperturbabilă a părinţilor lor, cât şi absolut tot ceea ce fac aceştia. Ţine minte, voioşia este contagioasă!

  Oh, Doamne, ajută-ne să observăm latura amuzantă a vieţii şi să nu fim doborâţi de poveri nenecesare! Ajută-ne ca voioşia pe care ne-o oferi să fie contagioasă, nu doar în familiile noastre, ci şi în bisericile şi comunităţile noastre!

  Don Jacobsen

  Din aceeași categorie

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Canale de binecuvântare

  Dumnezeu ştie bine că secerişul va fi mare, chiar dacă sunt prea puţini lucrători care să fie gata să-l strângă (Luca 10:2). Să-L rugăm pe Domnul astăzi să scoată mai mulţi lucrători în câmpul Său! Să-L rugăm să ne atingă inimile mai mult decât orice altceva!

  Măreţia slujirii

  Isus a amplificat măreţia în slujire atunci când le-a spălat ucenicilor picioarele, chiar înainte de a se da pe Sine jertfă pentru răscumpărarea noastră. Să dăm dovadă de aceeaşi atitudine pe care a avut-o Hristos, încurajând acest fel de măreţie chiar astăzi.

  Să facem bine tuturor!

  Este vreun bolnav prin vecini? Ai ocazia să-l ajuţi! Ai vreun prieten şomer? Aceasta este ocazia ta! Are cineva vreo urgenţă sau trece prin unele dificultăţi? Nu pierde asemenea ocazii favorabile de a oferi asistenţă voluntară!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...