Cineva a vărsat fasolea

  Atunci gura ne era plină de strigăte de bucurie şi limba, de cântări de veselie. Atunci se spunea printre neamuri: „Domnul a făcut mari lucruri pentru ei!” Psalmii 126:2

  Într-o vară, pe când băieţii noştri erau mici, ne bucuram împreună la cină, acasă la părinţii mei. La un moment dat, cineva i-a înmânat tatălui meu castronul cu mâncare de fasole păstăi. El n-a reuşit să îl apuce foarte bine, aşa că i-a alunecat din mână şi i-a aterizat cu susul în jos în poală. Fasolea era fierbinte. Habar n-am avut că tata putea dansa aşa…

  Mama a luat nişte prosoape şi a încercat să şteargă sosul, cineva a venit cu un făraş şi a început să strângă fasolea, în timp ce tata ţopăia, picurând sos de-a lungul holului şi mergând să se schimbe.

  Când toată lumea s-a întors la masă, băiatul nostru cel mai mic a rupt tăcerea cu un comentariu profund. „Ce mă bucur că n-am fost eu cel care a scăpat fasolea, altfel sigur aş fi fost pedepsit.” Din nefericire, avea probabil dreptate. Dar acea situaţie m-a ajutat să nu uit cât de important este să fac distincţie între un accident şi o manifestare a revoltei, atunci când trebuie să gestionez anumite lucruri cu copiii mei. Accidentele fac parte din latura noastră umană, aşa că această realitate trebuie să-mi tempereze reacţiile.

  Va exista întotdeauna bucurie nemăsurată în casa ta? De fapt, eu prefer termenul de „voioşie” în locul lui „bucurie”. „Bucuria” se înrudeşte cu „a bucura” şi descrie atitudinea cuiva care reacţionează la ceea ce se întâmplă în jurul lui. Voioşia adevărată, în schimb, nu este afectată de împrejurări. Nici de bogăţie, nici de sărăcie, nici de boală sau de sănătate. Nici măcar de fasolea vărsată.

  Copiilor le este util să observe atât voioşia şi atitudinea imperturbabilă a părinţilor lor, cât şi absolut tot ceea ce fac aceştia. Ţine minte, voioşia este contagioasă!

  Oh, Doamne, ajută-ne să observăm latura amuzantă a vieţii şi să nu fim doborâţi de poveri nenecesare! Ajută-ne ca voioşia pe care ne-o oferi să fie contagioasă, nu doar în familiile noastre, ci şi în bisericile şi comunităţile noastre!

  Don Jacobsen

  Din aceeași categorie

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...