Articolul precedentIsten ismeri a szívünket
  Articolul următorÎntrebarea Reginei Spaniei

  Răbdare pentru drum

  [Să vă purtaţi] cu toată smerenia şi blândeţea, cu îndelungă răbdare; îngăduiţi-vă unii pe alţii în dragoste. Efeseni 4:2

  Mă rog adesea lui Dumnezeu pentru mai multă răbdare. Dar, în loc să-mi răspundă în modul pe care îl doresc, adică injectându-mi instantaneu această virtute, El pur şi simplu îmi oferă mai multe ocazii în care să-mi exersez răbdarea. Acest lucru se întâmplă de multe ori în drum spre casa bunicii. Imaginează-ţi trei ore şi jumătate petrecute pe şosea cu un copil de trei ani, cu altul de 18 luni şi cu o soţie care nu este fan de autostrăzi.

  Lucrurile decurg de obicei bine până în ultima oră a călătoriei. Deja copiii au obosit de atâtea cântece şi jocuri de imaginaţie. Soţia mea este obosită din cauza peisajului monoton. Eu obosesc pentru că nu mai ajungem odată. Şi de aici lucrurile scapă de sub control: în maşină e prea cald, copiilor le e foame, traficul este prea lent – legile lui Murphy o iau razna. Din acest moment pot să ţip sau, dimpotrivă, pot apuca volanul şi şopti o rugăciune. O aleg pe ultima.

  Indiferent cât de mult se complică situaţia, nu mă pot întoarce. Destinaţia este casa bunicii. Altceva nu facem. Aşa că, pe fondul problemelor cu temperatura, oboseala şi iritaţia familiei, trebuie să mă grăbesc. În momentul în care ajungem şi ne instalăm, nimeni nu mai vorbeşte despre cât de lung şi obositor a fost drumul. Singurul lucru care contează este că am reuşit.

  Când Îl rog pe Dumnezeu să preia volanul vieţii mele, mă întreb prin câte probleme îl trec. Cât de des mă plâng că pe drum mi-a fost prea cald sau că a fost puţin interesant ori că mi-aş fi dorit alt peisaj? întotdeauna există ceva care să mă enerveze sau care să mă facă să-mi doresc să nu fi acceptat să mă angajez în această călătorie. În ciuda tuturor lucrurilor, Dumnezeu este răbdător cu mine. El ştie că nimic în afara destinaţiei pe care o are pentru mine nu va fi motivant. El conduce. Eu îmi dau silinţa să am încredere. Mă chinui din răsputeri să nu întreb: „Cât mai avem? Nu am ajuns încă?”

  Dacă Dumnezeu poate să fie răbdător cu mine în călătoria mea spirituală, atunci şi eu pot, cel puţin, să fiu mai răbdător cu familia mea în drum spre bunica. Sau spre oricare alt loc spre care călătorim împreună.

  Doamne, Îţi mulţumesc că eşti sursa noastră de răbdare în călătoria noastră spre Tine! împlineşte-ne dorinţa de a ne extinde răbdarea spre ceilalţi!

  Pierre Quinn

  Din aceeași categorie

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...