Articolul precedentIsten ismeri a szívünket
  Articolul următorÎntrebarea Reginei Spaniei

  Răbdare pentru drum

  [Să vă purtaţi] cu toată smerenia şi blândeţea, cu îndelungă răbdare; îngăduiţi-vă unii pe alţii în dragoste. Efeseni 4:2

  Mă rog adesea lui Dumnezeu pentru mai multă răbdare. Dar, în loc să-mi răspundă în modul pe care îl doresc, adică injectându-mi instantaneu această virtute, El pur şi simplu îmi oferă mai multe ocazii în care să-mi exersez răbdarea. Acest lucru se întâmplă de multe ori în drum spre casa bunicii. Imaginează-ţi trei ore şi jumătate petrecute pe şosea cu un copil de trei ani, cu altul de 18 luni şi cu o soţie care nu este fan de autostrăzi.

  Lucrurile decurg de obicei bine până în ultima oră a călătoriei. Deja copiii au obosit de atâtea cântece şi jocuri de imaginaţie. Soţia mea este obosită din cauza peisajului monoton. Eu obosesc pentru că nu mai ajungem odată. Şi de aici lucrurile scapă de sub control: în maşină e prea cald, copiilor le e foame, traficul este prea lent – legile lui Murphy o iau razna. Din acest moment pot să ţip sau, dimpotrivă, pot apuca volanul şi şopti o rugăciune. O aleg pe ultima.

  Indiferent cât de mult se complică situaţia, nu mă pot întoarce. Destinaţia este casa bunicii. Altceva nu facem. Aşa că, pe fondul problemelor cu temperatura, oboseala şi iritaţia familiei, trebuie să mă grăbesc. În momentul în care ajungem şi ne instalăm, nimeni nu mai vorbeşte despre cât de lung şi obositor a fost drumul. Singurul lucru care contează este că am reuşit.

  Când Îl rog pe Dumnezeu să preia volanul vieţii mele, mă întreb prin câte probleme îl trec. Cât de des mă plâng că pe drum mi-a fost prea cald sau că a fost puţin interesant ori că mi-aş fi dorit alt peisaj? întotdeauna există ceva care să mă enerveze sau care să mă facă să-mi doresc să nu fi acceptat să mă angajez în această călătorie. În ciuda tuturor lucrurilor, Dumnezeu este răbdător cu mine. El ştie că nimic în afara destinaţiei pe care o are pentru mine nu va fi motivant. El conduce. Eu îmi dau silinţa să am încredere. Mă chinui din răsputeri să nu întreb: „Cât mai avem? Nu am ajuns încă?”

  Dacă Dumnezeu poate să fie răbdător cu mine în călătoria mea spirituală, atunci şi eu pot, cel puţin, să fiu mai răbdător cu familia mea în drum spre bunica. Sau spre oricare alt loc spre care călătorim împreună.

  Doamne, Îţi mulţumesc că eşti sursa noastră de răbdare în călătoria noastră spre Tine! împlineşte-ne dorinţa de a ne extinde răbdarea spre ceilalţi!

  Pierre Quinn

  Din aceeași categorie

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...