Dragoste pentru cei mai neînsemnaţi fraţi

  Adevărat vă spun că, ori de câte ori aţi tăcut aceste lucruri unuia din aceşti foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie Mi le-aţi făcut. Matei 25:40

  Natura mea protectoare de tată se vede cel mai bine în relaţia cu copiii mei, în special cu fetele. Într-o după-amiază eram în maşină cu fiica mea Gracie. Ea avea doar şapte ani, iar eu încă eram „bărbatul visurilor ei”. În timp ce eu conduceam, Gracie îmi împărtăşea întâmplări de la şcoală – îşi iubea prietenii, profesorii şi aproape orice legat de viaţa ei. Am întrebat-o dacă chiar îi place aproape orice la viaţa ei şi, după ce s-a concentrat să-şi adune gândurile, mi-a răspuns:

  – Da, tati, în afara faptului că este un băiat…

  Am intrat instantaneu în defensivă. Mintea mea şi-a imaginat un băieţaş de şapte ani care îi distrăgea atenţia de la mine. Nici gând! Stai puţin, băiete, că-ţi vin eu de hac… Dar înainte să-mi pot termina gândul, Gracie m-a readus înapoi la realitate.

  – Îl cheamă Jeffry şi nu are prieteni, iar eu încerc să mă port cât pot de frumos cu el. Cred că se simte foarte singur, tati.

  Inima mi s-a înduioşat în acea zi. Mi-am reamintit faptul că Isus ne spune să îi iubim şi pe „cei foarte neînsemnaţi”. La doar şapte ani, copilul meu era în stare să arate compasiune pentru un băiat care nu avea prieteni. Nu doar că am fost mândru de ea, dar ştiu că şi Isus a fost mândru de ea.

  Cât de des trecem pe lângă oameni care au nevoie de un prieten? Pe lângă cineva care are nevoie de o mână de ajutor? Sau pe lângă cineva care ar putea avea nevoie de un zâmbet? Majoritatea adulţilor au învăţat să-i elimine pe cei ca Jeffry din peisaj. Căutăm oameni care sunt ca noi sau care ne pot oferi ceva.

  Am oprit maşina în acea zi, am înghiţit câteva lacrimi, m-am uitat în ochii lui Gracie şi am zis:

  – Gracie, tu eşti o prietenă foarte bună. Isus este foarte fericit atunci când îţi întinzi mâna spre oameni ca Jeffry. Îţi mulţumesc că mi-ai reamintit acest lucru!

  Tată, Îţi mulţumesc că mă iubeşti, în ciuda numeroaselor mele greşeli! Aminteşte-mi să îi caut pe aceia care au nevoie să fie iubiţi în aceeaşi manieră în care Tu mă iubeşti pe mine! Ajută-mă să-i învăţ pe copiii mei aceste lucruri şi să nu consider niciodată că cineva este în afara razei iubirii Tale!

  Jason Hanselman

  Din aceeași categorie

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Canale de binecuvântare

  Dumnezeu ştie bine că secerişul va fi mare, chiar dacă sunt prea puţini lucrători care să fie gata să-l strângă (Luca 10:2). Să-L rugăm pe Domnul astăzi să scoată mai mulţi lucrători în câmpul Său! Să-L rugăm să ne atingă inimile mai mult decât orice altceva!

  Măreţia slujirii

  Isus a amplificat măreţia în slujire atunci când le-a spălat ucenicilor picioarele, chiar înainte de a se da pe Sine jertfă pentru răscumpărarea noastră. Să dăm dovadă de aceeaşi atitudine pe care a avut-o Hristos, încurajând acest fel de măreţie chiar astăzi.

  Să facem bine tuturor!

  Este vreun bolnav prin vecini? Ai ocazia să-l ajuţi! Ai vreun prieten şomer? Aceasta este ocazia ta! Are cineva vreo urgenţă sau trece prin unele dificultăţi? Nu pierde asemenea ocazii favorabile de a oferi asistenţă voluntară!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...