Dragoste pentru cei mai neînsemnaţi fraţi

Adevărat vă spun că, ori de câte ori aţi tăcut aceste lucruri unuia din aceşti foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie Mi le-aţi făcut. Matei 25:40

Natura mea protectoare de tată se vede cel mai bine în relaţia cu copiii mei, în special cu fetele. Într-o după-amiază eram în maşină cu fiica mea Gracie. Ea avea doar şapte ani, iar eu încă eram „bărbatul visurilor ei”. În timp ce eu conduceam, Gracie îmi împărtăşea întâmplări de la şcoală – îşi iubea prietenii, profesorii şi aproape orice legat de viaţa ei. Am întrebat-o dacă chiar îi place aproape orice la viaţa ei şi, după ce s-a concentrat să-şi adune gândurile, mi-a răspuns:

– Da, tati, în afara faptului că este un băiat…

Am intrat instantaneu în defensivă. Mintea mea şi-a imaginat un băieţaş de şapte ani care îi distrăgea atenţia de la mine. Nici gând! Stai puţin, băiete, că-ţi vin eu de hac… Dar înainte să-mi pot termina gândul, Gracie m-a readus înapoi la realitate.

– Îl cheamă Jeffry şi nu are prieteni, iar eu încerc să mă port cât pot de frumos cu el. Cred că se simte foarte singur, tati.

Inima mi s-a înduioşat în acea zi. Mi-am reamintit faptul că Isus ne spune să îi iubim şi pe „cei foarte neînsemnaţi”. La doar şapte ani, copilul meu era în stare să arate compasiune pentru un băiat care nu avea prieteni. Nu doar că am fost mândru de ea, dar ştiu că şi Isus a fost mândru de ea.

Cât de des trecem pe lângă oameni care au nevoie de un prieten? Pe lângă cineva care are nevoie de o mână de ajutor? Sau pe lângă cineva care ar putea avea nevoie de un zâmbet? Majoritatea adulţilor au învăţat să-i elimine pe cei ca Jeffry din peisaj. Căutăm oameni care sunt ca noi sau care ne pot oferi ceva.

Am oprit maşina în acea zi, am înghiţit câteva lacrimi, m-am uitat în ochii lui Gracie şi am zis:

– Gracie, tu eşti o prietenă foarte bună. Isus este foarte fericit atunci când îţi întinzi mâna spre oameni ca Jeffry. Îţi mulţumesc că mi-ai reamintit acest lucru!

Tată, Îţi mulţumesc că mă iubeşti, în ciuda numeroaselor mele greşeli! Aminteşte-mi să îi caut pe aceia care au nevoie să fie iubiţi în aceeaşi manieră în care Tu mă iubeşti pe mine! Ajută-mă să-i învăţ pe copiii mei aceste lucruri şi să nu consider niciodată că cineva este în afara razei iubirii Tale!

Jason Hanselman

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video