Nu te teme!

  Căci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică, ci de putere, de dragoste şi de chibzuinţă. 2 Timotei 1:7

  A fi părinte presupune o mulţime de provocări. Unul dintre cele mai dificile lucruri pe care părinţii trebuie să le înfrunte este frica în legătură cu siguranţa copilului. Acele „Ce s-ar întâmpla dacă?”-uri ne pot scoate din minţi. Este greu să ne încredem în Dumnezeu în ceea ce îi priveşte pe micuţii noştri.

  Într-un an, când fetele mele aveau cinci, trei şi, respectiv, un an, am petrecut o vacanţă împreună cu familia extinsă, vreme de o săptămână, într-o cabană pe marginea unui lac din Wisconsin. În ultima zi a vacanţei, făceam curăţenie în timp ce fata cea mică dormea. Pe cele două surori mai mari le-am trimis afară să se joace, pe o potecă scurtă care pleca de pe verandă, unde tatăl meu curăţa grătarul, spre o căsuţă tip cort. Un moment mai târziu le-am zărit făcând cale întoarsă pe potecă. Am ieşit şi am repetat indicaţiile, cerându-le să se ducă înapoi la cortul-căsuţă. Nu voiam să se bălăcească prin apă. Au mers din nou pe potecă, dar s-au întors din nou un minut mai târziu. Frustrată, le-am mustrat că nu-mi ascultaseră indicaţiile şi le-am cerut să stea în căsuţă până mă întorc la ele.

  Ele s-au uitat în spate cu ezitare, apoi s-au oprit şi s-au întors: „Dar ne e frică de şarpe”, a spus cea mare. Eu şi tatăl meu am mers cu ele şi am descoperit un şarpe uriaş încolăcit pe pragul căsuţei, sâsâind şi pregătit să muşte.

  Înmânaţi-mi acum premiul pentru mama anului! Încercând să-mi ţin copiii în siguranţă, le-am cerut să se expună pericolului – de trei ori! Le acuzasem de neascultare fără a le oferi şansa să se justifice. Nu suport să mă gândesc ce s-ar fi putut întâmpla dacă nu ar fi fost precaute.

  Ca părinte, m-aş putea lăsa destul de uşor mistuită de îngrijorări. Trebuie să fac o alegere conştientă în fiecare zi să-mi încredinţez copiii în braţele competente ale lui Dumnezeu. Alege astăzi să respingi frica şi îngrijorările. Îmbrăţişează puterea, dragostea şi autocontrolul pe care Dumnezeu ni le oferă în mod gratuit prin Duhul Lui!

  Doamne, îmi încredinţez copiii în mâinile Tale!

  Te rog, ajută-mă să opun rezistenţă fricii şi să le arăt copiilor mei cum să se încreadă în Tine în toate lucrurile!

  Andrea Michelle Wood

  Din aceeași categorie

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...