Nu te teme!

Căci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică, ci de putere, de dragoste şi de chibzuinţă. 2 Timotei 1:7

A fi părinte presupune o mulţime de provocări. Unul dintre cele mai dificile lucruri pe care părinţii trebuie să le înfrunte este frica în legătură cu siguranţa copilului. Acele „Ce s-ar întâmpla dacă?”-uri ne pot scoate din minţi. Este greu să ne încredem în Dumnezeu în ceea ce îi priveşte pe micuţii noştri.

Într-un an, când fetele mele aveau cinci, trei şi, respectiv, un an, am petrecut o vacanţă împreună cu familia extinsă, vreme de o săptămână, într-o cabană pe marginea unui lac din Wisconsin. În ultima zi a vacanţei, făceam curăţenie în timp ce fata cea mică dormea. Pe cele două surori mai mari le-am trimis afară să se joace, pe o potecă scurtă care pleca de pe verandă, unde tatăl meu curăţa grătarul, spre o căsuţă tip cort. Un moment mai târziu le-am zărit făcând cale întoarsă pe potecă. Am ieşit şi am repetat indicaţiile, cerându-le să se ducă înapoi la cortul-căsuţă. Nu voiam să se bălăcească prin apă. Au mers din nou pe potecă, dar s-au întors din nou un minut mai târziu. Frustrată, le-am mustrat că nu-mi ascultaseră indicaţiile şi le-am cerut să stea în căsuţă până mă întorc la ele.

Ele s-au uitat în spate cu ezitare, apoi s-au oprit şi s-au întors: „Dar ne e frică de şarpe”, a spus cea mare. Eu şi tatăl meu am mers cu ele şi am descoperit un şarpe uriaş încolăcit pe pragul căsuţei, sâsâind şi pregătit să muşte.

Înmânaţi-mi acum premiul pentru mama anului! Încercând să-mi ţin copiii în siguranţă, le-am cerut să se expună pericolului – de trei ori! Le acuzasem de neascultare fără a le oferi şansa să se justifice. Nu suport să mă gândesc ce s-ar fi putut întâmpla dacă nu ar fi fost precaute.

Ca părinte, m-aş putea lăsa destul de uşor mistuită de îngrijorări. Trebuie să fac o alegere conştientă în fiecare zi să-mi încredinţez copiii în braţele competente ale lui Dumnezeu. Alege astăzi să respingi frica şi îngrijorările. Îmbrăţişează puterea, dragostea şi autocontrolul pe care Dumnezeu ni le oferă în mod gratuit prin Duhul Lui!

Doamne, îmi încredinţez copiii în mâinile Tale!

Te rog, ajută-mă să opun rezistenţă fricii şi să le arăt copiilor mei cum să se încreadă în Tine în toate lucrurile!

Andrea Michelle Wood

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video