Nu te teme!

  Căci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică, ci de putere, de dragoste şi de chibzuinţă. 2 Timotei 1:7

  A fi părinte presupune o mulţime de provocări. Unul dintre cele mai dificile lucruri pe care părinţii trebuie să le înfrunte este frica în legătură cu siguranţa copilului. Acele „Ce s-ar întâmpla dacă?”-uri ne pot scoate din minţi. Este greu să ne încredem în Dumnezeu în ceea ce îi priveşte pe micuţii noştri.

  Într-un an, când fetele mele aveau cinci, trei şi, respectiv, un an, am petrecut o vacanţă împreună cu familia extinsă, vreme de o săptămână, într-o cabană pe marginea unui lac din Wisconsin. În ultima zi a vacanţei, făceam curăţenie în timp ce fata cea mică dormea. Pe cele două surori mai mari le-am trimis afară să se joace, pe o potecă scurtă care pleca de pe verandă, unde tatăl meu curăţa grătarul, spre o căsuţă tip cort. Un moment mai târziu le-am zărit făcând cale întoarsă pe potecă. Am ieşit şi am repetat indicaţiile, cerându-le să se ducă înapoi la cortul-căsuţă. Nu voiam să se bălăcească prin apă. Au mers din nou pe potecă, dar s-au întors din nou un minut mai târziu. Frustrată, le-am mustrat că nu-mi ascultaseră indicaţiile şi le-am cerut să stea în căsuţă până mă întorc la ele.

  Ele s-au uitat în spate cu ezitare, apoi s-au oprit şi s-au întors: „Dar ne e frică de şarpe”, a spus cea mare. Eu şi tatăl meu am mers cu ele şi am descoperit un şarpe uriaş încolăcit pe pragul căsuţei, sâsâind şi pregătit să muşte.

  Înmânaţi-mi acum premiul pentru mama anului! Încercând să-mi ţin copiii în siguranţă, le-am cerut să se expună pericolului – de trei ori! Le acuzasem de neascultare fără a le oferi şansa să se justifice. Nu suport să mă gândesc ce s-ar fi putut întâmpla dacă nu ar fi fost precaute.

  Ca părinte, m-aş putea lăsa destul de uşor mistuită de îngrijorări. Trebuie să fac o alegere conştientă în fiecare zi să-mi încredinţez copiii în braţele competente ale lui Dumnezeu. Alege astăzi să respingi frica şi îngrijorările. Îmbrăţişează puterea, dragostea şi autocontrolul pe care Dumnezeu ni le oferă în mod gratuit prin Duhul Lui!

  Doamne, îmi încredinţez copiii în mâinile Tale!

  Te rog, ajută-mă să opun rezistenţă fricii şi să le arăt copiilor mei cum să se încreadă în Tine în toate lucrurile!

  Andrea Michelle Wood

  Din aceeași categorie

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...