Articolul precedentMagasztald az Istent!
  Articolul următorMărșăluind până în zori

  Tractorul roşu

  Dacă nu zideşte Domnul o casă, degeaba lucrează cei ce o zidesc. Psalmii 127:1

  Fiul nostru cel mare, Pedrito, obişnuia să joace fotbal american în liga mică. Când mergeam la meci, celălalt băiat al nostru, Ariei, nu stătea jos să-şi urmărească fratele mai mare jucând, ci era încântat să meargă spre un colţ al terenului, unde spunea că se află maşina lui.

  Obişnuia să ne invite în colţul lui favorit, dar soţul meu îi tot spunea: „Nu azi, Ariei, poate data viitoare!” Şi aşa a trecut timpul.

  Într-o zi, am ajuns la meci ceva mai târziu. Soţul meu a parcat maşina mai departe de terenul de fotbal, dar mai aproape de locul unde se afla „maşina” lui Ariei, aşa că am mers să o vedem. S-a dovedit a fi un tractor vechi, abandonat şi fără motor. Era roşu, iar atunci când soarele bătea pe el, lucea. Era foarte palpitant pentru băiatul nostru de şapte ani să se prefacă a fi maşina lui. Nu o putea lua acasă, deoarece era prea mare; nu o putea conduce, pentru că nu avea motor. El era un copil şi, chiar dacă i-ar fi cerut tatălui său ajutorul, nici el nu ar fi putut face tractorul să meargă. Era amuzant pentru el să meargă să-şi petreacă timpul cu „maşina lui”, chiar şi pentru câteva momente. A fost foarte important pentru băiatul nostru faptul că i-am acordat atenţie şi am mers să vedem ce i se părea lui aşa de special.

  Este posibil ca, atunci când petrecem timp cu ei, copiii noştri să ne ceară mai puţine lucruri? Cred că da. Acest lucru este important în dezvoltarea lor, deoarece ei se simt în siguranţă, speciali şi apreciaţi. Pentru Tatăl ceresc, noi suntem pietrele Lui preţioase. El este tot timpul gata să Se îngrijească de noi, oricând avem nevoie. El este întotdeauna pregătit să ne ajute cu orice problemă am avea, chiar dacă ne spune din când în când: „Aşteaptă puţin! Nu este acum momentul!” Este esenţial să conştientizăm că lucrurile sunt mai bune la vremea stabilită de Domnul, şi nu în momentul hotărât de noi.

  Tractorul roşu al fiului nostru nu avea motor. La fel ca tractorul, familia are nevoie de un motor ca lucrurile să meargă bine. Dumnezeu trebuie să fie acel motor, iar părinţii şi copiii ar trebui să se acordeze fin cu Dumnezeu în fiecare zi: hrăniţi din Cuvântul divin, cu rugăciune zilnică, înţelegere, bunătate, dragoste, blândeţe, seninătate şi roadele Duhului Sfânt. Te asigur că, în acest caz, locuinţa ta va deveni un colţ de rai pe pământ.

  Doamne, fii Tu motorul casei noastre! Ajută-ne să stăm bine acordaţi!

  Alina Careaga

  Din aceeași categorie

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...