Articolul precedentMagasztald az Istent!
  Articolul următorMărșăluind până în zori

  Tractorul roşu

  Dacă nu zideşte Domnul o casă, degeaba lucrează cei ce o zidesc. Psalmii 127:1

  Fiul nostru cel mare, Pedrito, obişnuia să joace fotbal american în liga mică. Când mergeam la meci, celălalt băiat al nostru, Ariei, nu stătea jos să-şi urmărească fratele mai mare jucând, ci era încântat să meargă spre un colţ al terenului, unde spunea că se află maşina lui.

  Obişnuia să ne invite în colţul lui favorit, dar soţul meu îi tot spunea: „Nu azi, Ariei, poate data viitoare!” Şi aşa a trecut timpul.

  Într-o zi, am ajuns la meci ceva mai târziu. Soţul meu a parcat maşina mai departe de terenul de fotbal, dar mai aproape de locul unde se afla „maşina” lui Ariei, aşa că am mers să o vedem. S-a dovedit a fi un tractor vechi, abandonat şi fără motor. Era roşu, iar atunci când soarele bătea pe el, lucea. Era foarte palpitant pentru băiatul nostru de şapte ani să se prefacă a fi maşina lui. Nu o putea lua acasă, deoarece era prea mare; nu o putea conduce, pentru că nu avea motor. El era un copil şi, chiar dacă i-ar fi cerut tatălui său ajutorul, nici el nu ar fi putut face tractorul să meargă. Era amuzant pentru el să meargă să-şi petreacă timpul cu „maşina lui”, chiar şi pentru câteva momente. A fost foarte important pentru băiatul nostru faptul că i-am acordat atenţie şi am mers să vedem ce i se părea lui aşa de special.

  Este posibil ca, atunci când petrecem timp cu ei, copiii noştri să ne ceară mai puţine lucruri? Cred că da. Acest lucru este important în dezvoltarea lor, deoarece ei se simt în siguranţă, speciali şi apreciaţi. Pentru Tatăl ceresc, noi suntem pietrele Lui preţioase. El este tot timpul gata să Se îngrijească de noi, oricând avem nevoie. El este întotdeauna pregătit să ne ajute cu orice problemă am avea, chiar dacă ne spune din când în când: „Aşteaptă puţin! Nu este acum momentul!” Este esenţial să conştientizăm că lucrurile sunt mai bune la vremea stabilită de Domnul, şi nu în momentul hotărât de noi.

  Tractorul roşu al fiului nostru nu avea motor. La fel ca tractorul, familia are nevoie de un motor ca lucrurile să meargă bine. Dumnezeu trebuie să fie acel motor, iar părinţii şi copiii ar trebui să se acordeze fin cu Dumnezeu în fiecare zi: hrăniţi din Cuvântul divin, cu rugăciune zilnică, înţelegere, bunătate, dragoste, blândeţe, seninătate şi roadele Duhului Sfânt. Te asigur că, în acest caz, locuinţa ta va deveni un colţ de rai pe pământ.

  Doamne, fii Tu motorul casei noastre! Ajută-ne să stăm bine acordaţi!

  Alina Careaga

  Din aceeași categorie

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...