Articolul precedentBizzál az Úrban!
  Articolul următorMarele mesaj al Sfintei Cine

  Alegerea priorităţilor

  Vedeţi ce dragoste ne-a arătat Tatăl: să ne numim copii ai lui Dumnezeu! Şi suntem. 1 Ioan 3:1

  Eram ocupată. Nu aveam nevoie de întreruperi. Plouase toată ziua şi în sfârşit îmi permiteam să îi trimit pe copii afară la joacă. M-am concentrat asupra planului de lecţii pentru ziua următoare. Soneria de la intrare a început să sune.

  Eram hotărâtă să ignor sunetul, aşa că am continuat să scriu. Soneria a cântat din nou. Am continuat să scriu. Aveam foarte multe de făcut şi bănuiam că sunt copiii care se jucau. Nimeni nu sună la uşă aşa de mult.

  Soneria a mai cântat de două ori într-o succesiune rapidă.

  Of, eram deranjată! Am pornit spre uşă, pregătită să îi fac pe copii să înţeleagă că eram ocupată cu lucruri urgente, pregătită să le reamintesc că purtarea lor este necuviincioasă.

  Dar, în prag, un mănunchi de flori – fără tulpină, rupte, întinse într-o jalnică şi frumoasă grămăjoară. Dintr-odată, nimic din ceea ce făceam nu mai era aşa de important. Şi nimic nu era mai frumos. Am adunat grămăjoara neasortată de flori culese în apogeul frumuseţii lor. Le-am adus înăuntru şi le-am aşezat cu grijă pe masă, zâmbind în tot acest timp.

  Am mers înapoi la uşă şi am strigat:, „Vă mulţumesc!” şi am pornit să-mi găsesc micile binecuvântări chicotitoare, care se ascundeau după colţ, aşteptând să vadă ce va zice mami, aşteptând să-mi reamintească de priorităţi.

  Preţiosul meu Tată, Îţi mulţumesc pentru că mă iubeşti pe mine, unul dintre copiii Tăi, chiar şi atunci când sunt ocupată! îţi mulţumesc pentru binecuvântă-rile pe care mi le-ai oferit! Ajută-mă să-mi prioritizez corect timpul! Ajută-mă să împărtăşesc dragostea Ta în aşa fel încât ceilalţi să ştie că sunt importanţi, valoroşi şi iubiţi în mod necondiţionat – de mine şi de Tine!

  Carol Bovee

  Din aceeași categorie

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...