Articolul precedentGyakorolj önuralmat!
  Articolul următorPiatra albă

  Bunătatea contează

  Dimpotrivă, fiţi buni unii cu alţii, miloşi și iertaţi-vă unul pe altul, cum v-a iertat şi Dumnezeu pe voi în Hristos. Efeseni 4:32

  Ti-a fost înseninată vreodată ziua datorită unui gest de bunătate? în prima mea călătorie internaţională, am aterizat în SUA cu niciun dolar în buzunar, ci doar cu cecuri de călătorie. Acestea nu pot fi folosite pentru a închiria un cărucior de bagaje şi nu trecusem prin vamă să schimb valută. Am fost stupefiată când o altă călătoare a scos bani şi a plătit un cărucior pentru mine, astfel încât să-mi pot mişca mai uşor geamantanul supradimensionat, bagajul de mână şi chitara. Bunătatea ei mi-a înseninat ziua şi a rămas în memoria mea şi după 20 de ani.

  Imaginează-ţi faptul că iscoadele nu au uitat niciodată de bunătatea lui Rahav, care i-a ascuns şi i-a găzduit la ea; sau Elisei, de bunătatea văduvei din Sarepta, care i-a oferit profetului ultima ei bucată de pâine; sau Samuel, de bunătatea mamei lui, care îi oferea o haină nouă în fiecare primăvară.

  Însuşi Isus Şi-a luat timp să Se poarte frumos cu copiii. „Hristos privea la copiii care se jucau şi deseori îi aproba când aveau o victorie inocentă în lucrurile pe care erau hotărâţi să le facă. El le cânta copiilor cu cuvinte frumoase şi binecuvântate. Ei ştiau că El îi iubea. Niciodată nu S-a încruntat la ei. El le împărtăşea bucuriile şi tristeţile copilăreşti. Deseori aduna flori şi, după ce le arăta copiilor frumuseţea lor, li le oferea cadou” (Ellen G. White, Sermons and Talks, voi. 2, p. 191).

  Noi, părinţii, suntem doar nişte copii mai mari şi, dacă bunătatea reprezintă atât de mult pentru noi, cu cât mai mult va însemna pentru micuţii noştri, care au atâtea nevoi şi dorinţe? De observat faptul că răutatea manifestată asupra copiilor este special menţionată în Marcu 9:42 – „Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare.” Acesta este un mesaj extrem de serios.

  Îngăduie-I lui Dumnezeu să te copleşească astăzi cu bunătatea Sa, iar tu vei avea ceva de oferit mai departe celorlalţi! Prin harul lui Dumnezeu, vorbindu-le cu bunătate copiilor tăi, chiar şi atunci când nu te simţi destul de bun(ă), ei vor învăţa să fie cu adevărat buni unii cu alţii.

  Doamne, Te rog să Te manifeşti în mine astăzi! Ajută-mă să zâmbesc şi nu să mă încrunt, să vorbesc cu blândeţe şi nu cu asprime şi ajută-mă să reflect dragostea Ta peste tot pe unde merg!

  Heather Krick

  Din aceeași categorie

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...