Articolul precedentGyakorolj önuralmat!
  Articolul următorPiatra albă

  Bunătatea contează

  Dimpotrivă, fiţi buni unii cu alţii, miloşi și iertaţi-vă unul pe altul, cum v-a iertat şi Dumnezeu pe voi în Hristos. Efeseni 4:32

  Ti-a fost înseninată vreodată ziua datorită unui gest de bunătate? în prima mea călătorie internaţională, am aterizat în SUA cu niciun dolar în buzunar, ci doar cu cecuri de călătorie. Acestea nu pot fi folosite pentru a închiria un cărucior de bagaje şi nu trecusem prin vamă să schimb valută. Am fost stupefiată când o altă călătoare a scos bani şi a plătit un cărucior pentru mine, astfel încât să-mi pot mişca mai uşor geamantanul supradimensionat, bagajul de mână şi chitara. Bunătatea ei mi-a înseninat ziua şi a rămas în memoria mea şi după 20 de ani.

  Imaginează-ţi faptul că iscoadele nu au uitat niciodată de bunătatea lui Rahav, care i-a ascuns şi i-a găzduit la ea; sau Elisei, de bunătatea văduvei din Sarepta, care i-a oferit profetului ultima ei bucată de pâine; sau Samuel, de bunătatea mamei lui, care îi oferea o haină nouă în fiecare primăvară.

  Însuşi Isus Şi-a luat timp să Se poarte frumos cu copiii. „Hristos privea la copiii care se jucau şi deseori îi aproba când aveau o victorie inocentă în lucrurile pe care erau hotărâţi să le facă. El le cânta copiilor cu cuvinte frumoase şi binecuvântate. Ei ştiau că El îi iubea. Niciodată nu S-a încruntat la ei. El le împărtăşea bucuriile şi tristeţile copilăreşti. Deseori aduna flori şi, după ce le arăta copiilor frumuseţea lor, li le oferea cadou” (Ellen G. White, Sermons and Talks, voi. 2, p. 191).

  Noi, părinţii, suntem doar nişte copii mai mari şi, dacă bunătatea reprezintă atât de mult pentru noi, cu cât mai mult va însemna pentru micuţii noştri, care au atâtea nevoi şi dorinţe? De observat faptul că răutatea manifestată asupra copiilor este special menţionată în Marcu 9:42 – „Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare.” Acesta este un mesaj extrem de serios.

  Îngăduie-I lui Dumnezeu să te copleşească astăzi cu bunătatea Sa, iar tu vei avea ceva de oferit mai departe celorlalţi! Prin harul lui Dumnezeu, vorbindu-le cu bunătate copiilor tăi, chiar şi atunci când nu te simţi destul de bun(ă), ei vor învăţa să fie cu adevărat buni unii cu alţii.

  Doamne, Te rog să Te manifeşti în mine astăzi! Ajută-mă să zâmbesc şi nu să mă încrunt, să vorbesc cu blândeţe şi nu cu asprime şi ajută-mă să reflect dragostea Ta peste tot pe unde merg!

  Heather Krick

  Din aceeași categorie

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...