Bucurie în alergarea spre casă

  Şi noi (…) să dăm la o parte orice piedică şi păcatul (…) şi să alergăm cu stăruinţă în alergarea care ne stă înainte. Să ne uităm ţintă la Căpetenia şi Desăvârşirea credinţei noastre, adică la Isus, care, pentru bucuria care-l era pusă înainte, a suferit crucea, a dispreţuit ruşinea şi şade la dreapta scaunului de domnie al lui Dumnezeu. Evrei 12:1,2

  Pe măsură ce prima mea sarcina progresează spre luna a şasea, corpul meu suportă schimbări aproape zilnic. Orice, de la încălţat până la ieşitul din mica noastră maşină, pare că devine o peripeţie cu gemete şi gâfâituri. Dar moaşa care mă are în grijă îmi reaminteşte că travaliul va fi ca o cursă de maraton, aşa că trebuie să-mi continui antrenamentele. Am decis să merg în parc.

  Când am început să mă plimb ascultând imnuri la căşti, i-am observat pe oamenii din jur care alergau – erau diferiţi. Erau fericiţi. O familie cu trei copii m-a depăşit în alergare, iar cel mai mic a continuat să se uite în spate la mine cu un zâmbet preţios. Am fost captivată de acest spirit şi am început şi eu să alerg. Bucuria celor din jur care se îndreptau în aceeaşi direcţie compensa dificultăţile mele evidente şi mă puteam alătura bucuriei lor de a alerga în libertate – bine, poate clătinându-mă puţin.

  Aceasta a intenţionat Dumnezeu să fie urmaşii lui Hristos pentru lume – o ofertă de bucurie de nerefuzat pentru a alerga acasă la Isus. Unii nu pot merge decât cu un clătinat incomod, dar bucuria din inima noastră îi poate inspira să dea la o parte scuzele şi să alerge spre bucuria care le-a fost pusă înainte. Isus aleargă permanent înaintea noastră şi alături de noi. Antrenorul nostru personal este pregătit să ne ridice şi chiar să ne care în spate atunci când cădem. Indiferent cât de mici sunt eforturile mele, atâta timp cât mă concentrez pe Lumina din faţă şi merg înainte, alerg cu rezistenţă. Ce încurajare incredibilă! Există un capăt, iar eu, prin harul lui Dumnezeu, voi ajunge acolo. În doar câteva luni, voi ţine o nouă viaţă în braţe. Iar, într-o bună zi, eu voi fi o făptură nouă în braţele Mântuitorului. Ce fericire îmi aduce acest premiu!

  Doamne Isuse, ajută-mă să primesc încurajările pe care mi le oferi prin intermediul bucuriei celor din jurul meu, astfel încât să alerg neîncetat şi să-i inspir la rândul meu pe alţii să alerge acasă spre Tine! Îţi mulţumesc!

  Jessica Earl

  Din aceeași categorie

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...