Bucurie în alergarea spre casă

  Şi noi (…) să dăm la o parte orice piedică şi păcatul (…) şi să alergăm cu stăruinţă în alergarea care ne stă înainte. Să ne uităm ţintă la Căpetenia şi Desăvârşirea credinţei noastre, adică la Isus, care, pentru bucuria care-l era pusă înainte, a suferit crucea, a dispreţuit ruşinea şi şade la dreapta scaunului de domnie al lui Dumnezeu. Evrei 12:1,2

  Pe măsură ce prima mea sarcina progresează spre luna a şasea, corpul meu suportă schimbări aproape zilnic. Orice, de la încălţat până la ieşitul din mica noastră maşină, pare că devine o peripeţie cu gemete şi gâfâituri. Dar moaşa care mă are în grijă îmi reaminteşte că travaliul va fi ca o cursă de maraton, aşa că trebuie să-mi continui antrenamentele. Am decis să merg în parc.

  Când am început să mă plimb ascultând imnuri la căşti, i-am observat pe oamenii din jur care alergau – erau diferiţi. Erau fericiţi. O familie cu trei copii m-a depăşit în alergare, iar cel mai mic a continuat să se uite în spate la mine cu un zâmbet preţios. Am fost captivată de acest spirit şi am început şi eu să alerg. Bucuria celor din jur care se îndreptau în aceeaşi direcţie compensa dificultăţile mele evidente şi mă puteam alătura bucuriei lor de a alerga în libertate – bine, poate clătinându-mă puţin.

  Aceasta a intenţionat Dumnezeu să fie urmaşii lui Hristos pentru lume – o ofertă de bucurie de nerefuzat pentru a alerga acasă la Isus. Unii nu pot merge decât cu un clătinat incomod, dar bucuria din inima noastră îi poate inspira să dea la o parte scuzele şi să alerge spre bucuria care le-a fost pusă înainte. Isus aleargă permanent înaintea noastră şi alături de noi. Antrenorul nostru personal este pregătit să ne ridice şi chiar să ne care în spate atunci când cădem. Indiferent cât de mici sunt eforturile mele, atâta timp cât mă concentrez pe Lumina din faţă şi merg înainte, alerg cu rezistenţă. Ce încurajare incredibilă! Există un capăt, iar eu, prin harul lui Dumnezeu, voi ajunge acolo. În doar câteva luni, voi ţine o nouă viaţă în braţe. Iar, într-o bună zi, eu voi fi o făptură nouă în braţele Mântuitorului. Ce fericire îmi aduce acest premiu!

  Doamne Isuse, ajută-mă să primesc încurajările pe care mi le oferi prin intermediul bucuriei celor din jurul meu, astfel încât să alerg neîncetat şi să-i inspir la rândul meu pe alţii să alerge acasă spre Tine! Îţi mulţumesc!

  Jessica Earl

  Din aceeași categorie

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Canale de binecuvântare

  Dumnezeu ştie bine că secerişul va fi mare, chiar dacă sunt prea puţini lucrători care să fie gata să-l strângă (Luca 10:2). Să-L rugăm pe Domnul astăzi să scoată mai mulţi lucrători în câmpul Său! Să-L rugăm să ne atingă inimile mai mult decât orice altceva!

  Măreţia slujirii

  Isus a amplificat măreţia în slujire atunci când le-a spălat ucenicilor picioarele, chiar înainte de a se da pe Sine jertfă pentru răscumpărarea noastră. Să dăm dovadă de aceeaşi atitudine pe care a avut-o Hristos, încurajând acest fel de măreţie chiar astăzi.

  Să facem bine tuturor!

  Este vreun bolnav prin vecini? Ai ocazia să-l ajuţi! Ai vreun prieten şomer? Aceasta este ocazia ta! Are cineva vreo urgenţă sau trece prin unele dificultăţi? Nu pierde asemenea ocazii favorabile de a oferi asistenţă voluntară!

  Publicate astăzi

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!