Mi-a atins fața și sufletul

  Ştiţi iarăşi că am fost pentru fiecare din voi ca un tată cu copiii lui: vă sfătuiam, vă mângâiam şi vă adeveream să vă purtaţi într-un chip vrednic de Dumnezeu, care vă cheamă la împărăţia şi slava Sa. 1 Tesaloniceni 2:11,12

  Faptul că am devenit părinte mi-a revoluţionat radical viaţa spirituală. Dintr-odată m-am simţit altfel, îndată ce fiica mea, London, s-a născut şi mi-au aşezat-o pe piept, inima mea s-a înduioşat. Nu prea avem un cuvânt în vocabularul englez pentru a descrie ce simţi când devii părinte. Aş spune „dragoste”, dar era ceva mai mult.

  Era ceva ca dragostea, dar amestecată cu responsabilitate, datorie şi, cel mai mult, nelinişte. Era acel simţ care îmi spunea că trebuie să o protejez şi că trebuie să am grijă să-i împlinesc nevoile. Ea plângea, aşa că mi-am dat silinţa să o liniştesc. Nu ştiam sigur dacă îi era frig, aşa că am lipit-o uşor de pieptul meu. Atunci când s-a oprit din plâns şi s-a uitat la mine, m-am topit. Am încercat să stau puţin mai drept, să zâmbesc puţin mai frumos.

  Voiam ca ea să se uite la faţa mea şi să simtă pace.

  Un moment superb a avut loc în viaţa mea atunci când ea avea o lună. În timp ce o alăptam, şi-a întins mânuţa şi mi-a atins faţa. Valul emoţionant de energie pe care l-am simţit a fost de nedescris. S-a făcut aproape un an de când iubim această micuţă persoană. Chiar de dinainte de a o întâlni, inima mea crescuse de trei ori în dimensiuni doar realizând că ea va ajunge să existe. De atunci m-am îndrăgostit nebuneşte de ea şi, în sfârşit, atingerea mânuţei ei, pe care am luat-o ca pe o conştientizare a cine eram pentru ea, m-a făcut să simt că şi ea mă iubea la rândul ei.

  Atunci când m-a atins şi a conştientizat prezenţa mea pentru prima dată după toate acele zile, minute şi ore petrecute rugându-mă şi îngrijorându-mă pentru ea, mi-am dat seama că era punctul în care mă asemăn cu Hristos în cea mai mare măsură. M-am simţit legată de El, deoarece ştiam că El ştie ce înseamnă să-ţi foloseşti toată energia iubind pe cineva, să fii entuziasmat la cel mai micuţ semn şi încremenit de uimire la cel mai mic progres care ar putea să sugereze că îl îndrăgim şi noi.

  Doamne, Îţi mulţumesc pentru că m-ai iubit de când ai început să mă întocmeşti! Ajută-mă să-mi iubesc copiii în aceeaşi manieră în care Tatăl meu m-a iubit de la început!

  Heather Thompson Day

  Din aceeași categorie

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  Un exemplu de succes

  Adu-ţi aminte că efectul exemplului tău este mai eficient şi mai de durată decât o discuţie convingătoare şi logică. Dă dovadă de un comportament exemplar înaintea celorlalţi membri din familie şi din cercul social în care te afli şi observă rezultatele binecuvântate de Dumnezeu.

  Influenţa părinţilor

  Exprimă-ţi gratitudinea pentru lucrurile concrete pe care le-au făcut părinții tăi pentru tine. În cele din urmă, păstrează fiecare sfat în inima ta (în interiorul tău) şi câteodată pune-le la gât (fă-le vizibile) ca şi când ar fi nişte minunate podoabe.

  Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta

  Astăzi, să ne cinstim părinţii, urmând porunca Domnului: „Copii, ascultaţi de părinţii voştri în toate lucrurile, căci lucrul acesta place Domnului” (Coloseni 3:20)!

  Publicate astăzi

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Ne dolgozzunk az ördögnek!

  „Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben, akik várjátok és...