Mi-a atins fața și sufletul

  Ştiţi iarăşi că am fost pentru fiecare din voi ca un tată cu copiii lui: vă sfătuiam, vă mângâiam şi vă adeveream să vă purtaţi într-un chip vrednic de Dumnezeu, care vă cheamă la împărăţia şi slava Sa. 1 Tesaloniceni 2:11,12

  Faptul că am devenit părinte mi-a revoluţionat radical viaţa spirituală. Dintr-odată m-am simţit altfel, îndată ce fiica mea, London, s-a născut şi mi-au aşezat-o pe piept, inima mea s-a înduioşat. Nu prea avem un cuvânt în vocabularul englez pentru a descrie ce simţi când devii părinte. Aş spune „dragoste”, dar era ceva mai mult.

  Era ceva ca dragostea, dar amestecată cu responsabilitate, datorie şi, cel mai mult, nelinişte. Era acel simţ care îmi spunea că trebuie să o protejez şi că trebuie să am grijă să-i împlinesc nevoile. Ea plângea, aşa că mi-am dat silinţa să o liniştesc. Nu ştiam sigur dacă îi era frig, aşa că am lipit-o uşor de pieptul meu. Atunci când s-a oprit din plâns şi s-a uitat la mine, m-am topit. Am încercat să stau puţin mai drept, să zâmbesc puţin mai frumos.

  Voiam ca ea să se uite la faţa mea şi să simtă pace.

  Un moment superb a avut loc în viaţa mea atunci când ea avea o lună. În timp ce o alăptam, şi-a întins mânuţa şi mi-a atins faţa. Valul emoţionant de energie pe care l-am simţit a fost de nedescris. S-a făcut aproape un an de când iubim această micuţă persoană. Chiar de dinainte de a o întâlni, inima mea crescuse de trei ori în dimensiuni doar realizând că ea va ajunge să existe. De atunci m-am îndrăgostit nebuneşte de ea şi, în sfârşit, atingerea mânuţei ei, pe care am luat-o ca pe o conştientizare a cine eram pentru ea, m-a făcut să simt că şi ea mă iubea la rândul ei.

  Atunci când m-a atins şi a conştientizat prezenţa mea pentru prima dată după toate acele zile, minute şi ore petrecute rugându-mă şi îngrijorându-mă pentru ea, mi-am dat seama că era punctul în care mă asemăn cu Hristos în cea mai mare măsură. M-am simţit legată de El, deoarece ştiam că El ştie ce înseamnă să-ţi foloseşti toată energia iubind pe cineva, să fii entuziasmat la cel mai micuţ semn şi încremenit de uimire la cel mai mic progres care ar putea să sugereze că îl îndrăgim şi noi.

  Doamne, Îţi mulţumesc pentru că m-ai iubit de când ai început să mă întocmeşti! Ajută-mă să-mi iubesc copiii în aceeaşi manieră în care Tatăl meu m-a iubit de la început!

  Heather Thompson Day

  Din aceeași categorie

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...