Savurează drumul!

  Pe la amiază, împărate, pe drum, am văzut strălucind împrejurul meu şi împrejurul tovarăşilor mei o lumină din cer, a cărei strălucire întrecea pe a soarelui. Faptele apostolilor 26:13

  În ultimii ani, eu şi soţul meu am avut ocazia să vizităm câteva comunităţi amish din Indiana, Ohio şi Pennsylvania. Nu am fost singurii, deoarece mii de „englezi” (aşa îi numeşte comunitatea amish pe cei din afara ei) vizitează de asemenea aceste comunităţi.

  Ce-i atrage pe oameni să-şi petreacă vacanţa printre aceste persoane dintr-o cultură unică? Ar putea fi sentimentul de pace care îi învăluie pe amish şi comunităţile lor? Sunetul ritmat al copitelor de cai care trag trăsurile este cu adevărat liniştitor. Drumeţiile printre terenurile agricole întinse pe dealuri le-ar putea aduce un sentiment de pace vizitatorilor istoviţi.

  Deoarece majoritatea celor din comunitatea amish nu acceptă să fie fotografiaţi, turiştii trebuie să se mulţumească cu memorarea priveliştilor. Una dintre imaginile mele preferate este cea a familiilor care se deplasau încet cu trăsurile lor, bucurându-se de compania celorlalţi. Bucuria era evidentă pe feţele lor în timp ce râdeau, zâmbeau şi interacţionau unii cu alţii în timpul călătoriei. Distracţiile sunt privite de amish ca o distragere a atenţiei de la Dumnezeu şi familie. Din acest motiv, ei aleg să-şi trăiască viaţa cât mai simplu posibil şi să rămână în apropierea casei.

  Umblând pe acest pământ spre ceruri, suntem câteodată copleşiţi de numărul de lucruri care ne reclamă atenţia. Îmi amintesc că, atunci când eram proaspăt părinte, tânjeam uneori după câteva momente de linişte personală. Bineînţeles că acele momente de pace sunt esenţiale pentru părinţi. Totuşi mă întreb dacă este posibil să găsim pace şi bucurie în timp ce parcurgem acest drum prin viaţă şi suntem înconjuraţi de copiii noştri. Ce-ar fi dacă ne-am închide dispozitivele electronice pentru doar puţin timp în fiecare zi şi dacă am savura mai mult drumul parcurs împreună cu copiii? Dumnezeu te va însoţi la drum pe măsură ce vei găsi şi vei preţui acele momente cu copiii tăi, ascultându-le inima şi râsetele.

  Doamne, Îţi mulţumesc pentru binecuvântările deosebite care sunt copiii mei! Ajută-mă să găsesc momente astăzi care să le aparţină doar lor – să le savurez zâmbetele, exclamaţiile, întrebările şi dragostea necondiţionată!

  Verna Reinbold

  Din aceeași categorie

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...