Savurează drumul!

  Pe la amiază, împărate, pe drum, am văzut strălucind împrejurul meu şi împrejurul tovarăşilor mei o lumină din cer, a cărei strălucire întrecea pe a soarelui. Faptele apostolilor 26:13

  În ultimii ani, eu şi soţul meu am avut ocazia să vizităm câteva comunităţi amish din Indiana, Ohio şi Pennsylvania. Nu am fost singurii, deoarece mii de „englezi” (aşa îi numeşte comunitatea amish pe cei din afara ei) vizitează de asemenea aceste comunităţi.

  Ce-i atrage pe oameni să-şi petreacă vacanţa printre aceste persoane dintr-o cultură unică? Ar putea fi sentimentul de pace care îi învăluie pe amish şi comunităţile lor? Sunetul ritmat al copitelor de cai care trag trăsurile este cu adevărat liniştitor. Drumeţiile printre terenurile agricole întinse pe dealuri le-ar putea aduce un sentiment de pace vizitatorilor istoviţi.

  Deoarece majoritatea celor din comunitatea amish nu acceptă să fie fotografiaţi, turiştii trebuie să se mulţumească cu memorarea priveliştilor. Una dintre imaginile mele preferate este cea a familiilor care se deplasau încet cu trăsurile lor, bucurându-se de compania celorlalţi. Bucuria era evidentă pe feţele lor în timp ce râdeau, zâmbeau şi interacţionau unii cu alţii în timpul călătoriei. Distracţiile sunt privite de amish ca o distragere a atenţiei de la Dumnezeu şi familie. Din acest motiv, ei aleg să-şi trăiască viaţa cât mai simplu posibil şi să rămână în apropierea casei.

  Umblând pe acest pământ spre ceruri, suntem câteodată copleşiţi de numărul de lucruri care ne reclamă atenţia. Îmi amintesc că, atunci când eram proaspăt părinte, tânjeam uneori după câteva momente de linişte personală. Bineînţeles că acele momente de pace sunt esenţiale pentru părinţi. Totuşi mă întreb dacă este posibil să găsim pace şi bucurie în timp ce parcurgem acest drum prin viaţă şi suntem înconjuraţi de copiii noştri. Ce-ar fi dacă ne-am închide dispozitivele electronice pentru doar puţin timp în fiecare zi şi dacă am savura mai mult drumul parcurs împreună cu copiii? Dumnezeu te va însoţi la drum pe măsură ce vei găsi şi vei preţui acele momente cu copiii tăi, ascultându-le inima şi râsetele.

  Doamne, Îţi mulţumesc pentru binecuvântările deosebite care sunt copiii mei! Ajută-mă să găsesc momente astăzi care să le aparţină doar lor – să le savurez zâmbetele, exclamaţiile, întrebările şi dragostea necondiţionată!

  Verna Reinbold

  Din aceeași categorie

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...