Ziua Domnului

  Nebunul îşi arată toată patima, dar înţeleptul o stăpâneşte. Proverbele 29:11

  Prima a fost vaza. O minge a doborât-o de pe raft, spulberând-o în piese prea mici ca să poată fi lipite. După ce le-am reamintit băieţilor mei că scopul mingilor era să fie folosite afară şi după ce le-am impus o perioadă de meditare la ce au făcut, ziua a mers înainte.

  Următorul element a fost un telefon de la doctor. Veniseră rezultatele la analize şi trebuia să fac o programare. Nu întocmai ce vrei să auzi la telefon într-o zi aglomerată. Sau în oricare alta.

  – Mamăăă! s-a auzit din curtea din faţă, de undeva de sus, din arţar, deşi băieţii erau afară de doar un minut.

  – Poţi să-l ajuţi să coboare? l-am întrebat, cu speranţă şi îngrijorare, pe băiatul cel mare, care stătea şi se uita în sus, la creanga de care era agăţat fratele lui.

  – De ce? Şi-a făcut-o cu mâna lui. I-am spus să nu se caţăre, dar el tot s-a căţărat.

  Nu-mi mai rămăseseră nici cuvinte, nici curaj.

  Cinci minute mai târziu, cu negocierile de rigoare şi procesul de recuperare îndeplinit cu succes, m-am întors înăuntru. Doar pentru a găsi pisica savurând mâncarea pe care începusem să o prepar.

  – Ce avem la prânz? s-a auzit apoi şi două perechi de ochi au apărut de după colţ, imediat ce pisica a sărit jos.

  M-am uitat la ceas. Nu era nici măcar ora amiezii. Le-am servit băieţilor o masă rapidă, apoi mi-am luat timp să mă rog. Ce mai zi! Şi abia începuse… Dar Domnul ştia totul. Ştia cât de întinşi erau nervii mei şi cum îmi dădeam silinţa să nu-mi pierd cumpătul şi să nu fac ce-aş fi vrut să fac: să ţip la careva. Nu mă pot abţine! Sunt irlandeză. Iubesc repede şi uşor, dar am sânge iute, iar această zi seamănă cu un test pentru răbdarea mea maternă. Dar brusc mi-a picat fisa: poate că nu pusesem întrebarea corectă. Ziua lui Dumnezeu cum era? El ce avea de îndurat? Ce prosteli a avut de suportat din partea copiilor Lui? Cu siguranţă mai mult decât o vază spartă, un copil în copac şi o pisică năzdrăvană. Furia m-a părăsit, iar locul i-a fost luat de bunăvoinţă.

  Tată, Îţi mulţumesc că viaţa este plină de încercări, iar Tu păşeşti în faţa fiecăruia dintre noi! Ajută-ne să ne ţinem în frâu mânia, reamintindu-ne că Tu ne cinsteşti cu harul Tău minunat!

  Kimberley Tagert-Paul

  Din aceeași categorie

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...