Ziua Domnului

  Nebunul îşi arată toată patima, dar înţeleptul o stăpâneşte. Proverbele 29:11

  Prima a fost vaza. O minge a doborât-o de pe raft, spulberând-o în piese prea mici ca să poată fi lipite. După ce le-am reamintit băieţilor mei că scopul mingilor era să fie folosite afară şi după ce le-am impus o perioadă de meditare la ce au făcut, ziua a mers înainte.

  Următorul element a fost un telefon de la doctor. Veniseră rezultatele la analize şi trebuia să fac o programare. Nu întocmai ce vrei să auzi la telefon într-o zi aglomerată. Sau în oricare alta.

  – Mamăăă! s-a auzit din curtea din faţă, de undeva de sus, din arţar, deşi băieţii erau afară de doar un minut.

  – Poţi să-l ajuţi să coboare? l-am întrebat, cu speranţă şi îngrijorare, pe băiatul cel mare, care stătea şi se uita în sus, la creanga de care era agăţat fratele lui.

  – De ce? Şi-a făcut-o cu mâna lui. I-am spus să nu se caţăre, dar el tot s-a căţărat.

  Nu-mi mai rămăseseră nici cuvinte, nici curaj.

  Cinci minute mai târziu, cu negocierile de rigoare şi procesul de recuperare îndeplinit cu succes, m-am întors înăuntru. Doar pentru a găsi pisica savurând mâncarea pe care începusem să o prepar.

  – Ce avem la prânz? s-a auzit apoi şi două perechi de ochi au apărut de după colţ, imediat ce pisica a sărit jos.

  M-am uitat la ceas. Nu era nici măcar ora amiezii. Le-am servit băieţilor o masă rapidă, apoi mi-am luat timp să mă rog. Ce mai zi! Şi abia începuse… Dar Domnul ştia totul. Ştia cât de întinşi erau nervii mei şi cum îmi dădeam silinţa să nu-mi pierd cumpătul şi să nu fac ce-aş fi vrut să fac: să ţip la careva. Nu mă pot abţine! Sunt irlandeză. Iubesc repede şi uşor, dar am sânge iute, iar această zi seamănă cu un test pentru răbdarea mea maternă. Dar brusc mi-a picat fisa: poate că nu pusesem întrebarea corectă. Ziua lui Dumnezeu cum era? El ce avea de îndurat? Ce prosteli a avut de suportat din partea copiilor Lui? Cu siguranţă mai mult decât o vază spartă, un copil în copac şi o pisică năzdrăvană. Furia m-a părăsit, iar locul i-a fost luat de bunăvoinţă.

  Tată, Îţi mulţumesc că viaţa este plină de încercări, iar Tu păşeşti în faţa fiecăruia dintre noi! Ajută-ne să ne ţinem în frâu mânia, reamintindu-ne că Tu ne cinsteşti cu harul Tău minunat!

  Kimberley Tagert-Paul

  Din aceeași categorie

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...