Articolul precedentFejleszd az elmédet!
  Articolul următorUn țepuș în carne

  Atunci când mi-e frică

  Am necurmat pe Domnul înaintea ochilor mei. Când este El la dreapta mea, nu mă clatin. De aceea inima mi se bucură, sufletul mi se veseleşte şi trupul mi se odihneşte în linişte. Psalmii 16:8,9

  „Taţi, tati, te rog, ajută-mă! Mi-e frică!” se auzeau şoaptele de lângă patul nostru. „Am avut un coşmar.”

  Se întâmpla des ca, în miez de noapte, copiii să vină pe partea de pat a lui tati şi să ceară ajutor. Explicaţia lor era următoarea: „Mami tresare întotdeauna şi ne sperie şi mai rău când vorbim cu ea.” Aşa că tradiţia s-a împământenit. Îl trezeau pe tati, iar tati mă trezea pe mine.

  Împreună ne ghemuiam cu micuţul nostru speriat. Apoi alegeam un cântec de laudă pentru Isus. De obicei cântam „Isus mă iubeşte” sau „Dumnezeul meu mă iubeşte”. Apoi ne rugam ca pacea lui Dumnezeu să le liniştească inima. Următorul pas era să întindem o pătură groasă lângă patul nostru. Ne înveleam copiii în acest pat improvizat, acoperindu-i cu pătura lor preferată şi asigurându-i că Isus a trimis îngerul Lui păzitor să vegheze asupra lor.

  Aceeaşi poveste se putea repeta cu acelaşi copil de mai multe ori, dar nu mai des de trei ori. De obicei, după a doua oară, copilul venea pe partea lui tati şi spunea: „Am avut un coşmar. Mă ajuţi să-I cânt un cântec de laudă lui Isus? Hai la mine în cameră!”

  Ştiam că învăţaseră care e răspunsul lui Isus la frică atunci când, ca parte a conversaţiei de la micul dejun, îşi împărtăşeau experienţa din noaptea precedentă: „Mami, tati, mi-a fost frică noaptea trecută, aşa că I-am cântat lui Isus şi m-am rugat ca El să mă ajute. Şi m-a ajutat, aşa că am adormit.”

  Reamintindu-mi de aceste experienţe, mi se duce gândul la lecţia însuşită atunci când credeam că eu sunt cea care îi învaţă pe copii. Indiferent de motivul fricilor mele – banii, locul de muncă sau boala unui copil -, soluţia este întotdeauna la Isus. Textul de azi ne îndreaptă spre El şi ne invită să ne bucurăm de puterea Lui de a ne ocroti. Prin simplele momente de cântare şi rugăciune găsim o nouă asigurare a prezenţei Lui permanente. Apoi şi noi vom putea dormi la fel de liniştiţi precum copiii noştri.

  Doamne Isuse, ajută-mă să îmi folosesc cântecul de laudă chiar şi în momentele dificile! Ajută ca bucuria mea în Tine să-mi aducă pace în inimă şi să se oglindească şi în viaţa copilului meu!

  Lynn Ripley

  Din aceeași categorie

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  Un exemplu de succes

  Adu-ţi aminte că efectul exemplului tău este mai eficient şi mai de durată decât o discuţie convingătoare şi logică. Dă dovadă de un comportament exemplar înaintea celorlalţi membri din familie şi din cercul social în care te afli şi observă rezultatele binecuvântate de Dumnezeu.

  Influenţa părinţilor

  Exprimă-ţi gratitudinea pentru lucrurile concrete pe care le-au făcut părinții tăi pentru tine. În cele din urmă, păstrează fiecare sfat în inima ta (în interiorul tău) şi câteodată pune-le la gât (fă-le vizibile) ca şi când ar fi nişte minunate podoabe.

  Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta

  Astăzi, să ne cinstim părinţii, urmând porunca Domnului: „Copii, ascultaţi de părinţii voştri în toate lucrurile, căci lucrul acesta place Domnului” (Coloseni 3:20)!

  Publicate astăzi

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Ne dolgozzunk az ördögnek!

  „Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben, akik várjátok és...