Articolul precedentFejleszd az elmédet!
  Articolul următorUn țepuș în carne

  Atunci când mi-e frică

  Am necurmat pe Domnul înaintea ochilor mei. Când este El la dreapta mea, nu mă clatin. De aceea inima mi se bucură, sufletul mi se veseleşte şi trupul mi se odihneşte în linişte. Psalmii 16:8,9

  „Taţi, tati, te rog, ajută-mă! Mi-e frică!” se auzeau şoaptele de lângă patul nostru. „Am avut un coşmar.”

  Se întâmpla des ca, în miez de noapte, copiii să vină pe partea de pat a lui tati şi să ceară ajutor. Explicaţia lor era următoarea: „Mami tresare întotdeauna şi ne sperie şi mai rău când vorbim cu ea.” Aşa că tradiţia s-a împământenit. Îl trezeau pe tati, iar tati mă trezea pe mine.

  Împreună ne ghemuiam cu micuţul nostru speriat. Apoi alegeam un cântec de laudă pentru Isus. De obicei cântam „Isus mă iubeşte” sau „Dumnezeul meu mă iubeşte”. Apoi ne rugam ca pacea lui Dumnezeu să le liniştească inima. Următorul pas era să întindem o pătură groasă lângă patul nostru. Ne înveleam copiii în acest pat improvizat, acoperindu-i cu pătura lor preferată şi asigurându-i că Isus a trimis îngerul Lui păzitor să vegheze asupra lor.

  Aceeaşi poveste se putea repeta cu acelaşi copil de mai multe ori, dar nu mai des de trei ori. De obicei, după a doua oară, copilul venea pe partea lui tati şi spunea: „Am avut un coşmar. Mă ajuţi să-I cânt un cântec de laudă lui Isus? Hai la mine în cameră!”

  Ştiam că învăţaseră care e răspunsul lui Isus la frică atunci când, ca parte a conversaţiei de la micul dejun, îşi împărtăşeau experienţa din noaptea precedentă: „Mami, tati, mi-a fost frică noaptea trecută, aşa că I-am cântat lui Isus şi m-am rugat ca El să mă ajute. Şi m-a ajutat, aşa că am adormit.”

  Reamintindu-mi de aceste experienţe, mi se duce gândul la lecţia însuşită atunci când credeam că eu sunt cea care îi învaţă pe copii. Indiferent de motivul fricilor mele – banii, locul de muncă sau boala unui copil -, soluţia este întotdeauna la Isus. Textul de azi ne îndreaptă spre El şi ne invită să ne bucurăm de puterea Lui de a ne ocroti. Prin simplele momente de cântare şi rugăciune găsim o nouă asigurare a prezenţei Lui permanente. Apoi şi noi vom putea dormi la fel de liniştiţi precum copiii noştri.

  Doamne Isuse, ajută-mă să îmi folosesc cântecul de laudă chiar şi în momentele dificile! Ajută ca bucuria mea în Tine să-mi aducă pace în inimă şi să se oglindească şi în viaţa copilului meu!

  Lynn Ripley

  Din aceeași categorie

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...