Articolul precedentLegyen tiszt a beszéded!
  Articolul următorMarele nostru Preot

  Darul de bunătate al unei mame

  Ba încă şi Legea a venit pentru ca să se înmulţească greşeala; dar unde s-a înmulţit păcatul, acolo harul s-a înmulţit şi mai mult. Romani 5:20

  Într-o după-amiază de Sabat, pe când aveam 12 ani, am mers cu maşina împreună cu părinţii mei la cascada Palouse, din Washington. Mai fuseserăm de câteva ori în acest parc statal şi era unul dintre locurile preferate pentru Sabaturile de vară din copilărie. Mesele de la umbră ofereau un loc primitor pentru devorarea deliciosului picnic de prânz pregătit de mama. Răcnetul răsunător al cascadei făcea parte din minunea naturală impresionantă ce ne amintea de puterea creatoare a lui Dumnezeu. Şi erau cărări care duceau la şi mai multe aventuri.

  După prânz, în această după-amiază de Sabat, am pornit pe poteca ce ducea la baza cascadei. Picioarele mele erau agile, iar asumarea riscurilor era o parte însemnată a abordării mele tinereşti asupra vieţii. Pe drumul de întoarcere la maşină, fără a mă gândi la consecinţe, mi-am făcut propriul traseu, altul decât cel recomandat. Pentru că eram înaintea părinţilor, când am dislocat o piatră, aceasta s-a rostogolit fix spre scumpa mea mamă. Nu a fost destul timp să se ferească de piatra în cădere, care a lovit-o direct în cap. Ce făcusem? Şuvoaie de sânge au început să-i curgă pe faţă, care acum era palidă de la şoc. Puteam doar să-mi imaginez durerea cauzată de acţiunea mea impulsivă şi neglijentă. Tata şi-a dat jos tricoul şi l-a folosit pentru a pune presiune pe rană. În cele din urmă, spre uşurarea mea, sângerarea s-a oprit.

  Eram gata să înfrunt consecinţele? Meritam o ceartă – sau mai rău. Ce am primit însă a fost bunăvoinţă. Nicio învinuire. Nicio ruşinare. Doar bunăvoinţă. Meritam să fiu certat? Aşa credeam. Îmi părea cu adevărat rău pentru ce făcusem? Da! Mi-am însuşit toate lecţiile de responsabilitate personală pe care şi le putea însuşi mintea mea, iar învăţătura mi-a fost întărită de bunătatea mamei mele şi de mila tatălui meu. Credeam că merit o pedeapsă, dar ce am primit a fost o lecţie pentru tot restul vieţii. Pedeapsa m-ar fi învăţat să fiu mai atent, dar bunătatea a fost extraordinară şi m-a învăţat o lecţie importantă despre dragoste.

  Doamne, recunosc că educaţia oferită copiilor mei nu este întotdeauna plină de bunăvoinţă. Învaţă-mă să fiu mai iubitor, mai binevoitor, mai aproape de Tine atunci când le răspund copiilor mei!

  Don Murray

  Din aceeași categorie

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...