Articolul precedentLegyen tiszt a beszéded!
  Articolul următorMarele nostru Preot

  Darul de bunătate al unei mame

  Ba încă şi Legea a venit pentru ca să se înmulţească greşeala; dar unde s-a înmulţit păcatul, acolo harul s-a înmulţit şi mai mult. Romani 5:20

  Într-o după-amiază de Sabat, pe când aveam 12 ani, am mers cu maşina împreună cu părinţii mei la cascada Palouse, din Washington. Mai fuseserăm de câteva ori în acest parc statal şi era unul dintre locurile preferate pentru Sabaturile de vară din copilărie. Mesele de la umbră ofereau un loc primitor pentru devorarea deliciosului picnic de prânz pregătit de mama. Răcnetul răsunător al cascadei făcea parte din minunea naturală impresionantă ce ne amintea de puterea creatoare a lui Dumnezeu. Şi erau cărări care duceau la şi mai multe aventuri.

  După prânz, în această după-amiază de Sabat, am pornit pe poteca ce ducea la baza cascadei. Picioarele mele erau agile, iar asumarea riscurilor era o parte însemnată a abordării mele tinereşti asupra vieţii. Pe drumul de întoarcere la maşină, fără a mă gândi la consecinţe, mi-am făcut propriul traseu, altul decât cel recomandat. Pentru că eram înaintea părinţilor, când am dislocat o piatră, aceasta s-a rostogolit fix spre scumpa mea mamă. Nu a fost destul timp să se ferească de piatra în cădere, care a lovit-o direct în cap. Ce făcusem? Şuvoaie de sânge au început să-i curgă pe faţă, care acum era palidă de la şoc. Puteam doar să-mi imaginez durerea cauzată de acţiunea mea impulsivă şi neglijentă. Tata şi-a dat jos tricoul şi l-a folosit pentru a pune presiune pe rană. În cele din urmă, spre uşurarea mea, sângerarea s-a oprit.

  Eram gata să înfrunt consecinţele? Meritam o ceartă – sau mai rău. Ce am primit însă a fost bunăvoinţă. Nicio învinuire. Nicio ruşinare. Doar bunăvoinţă. Meritam să fiu certat? Aşa credeam. Îmi părea cu adevărat rău pentru ce făcusem? Da! Mi-am însuşit toate lecţiile de responsabilitate personală pe care şi le putea însuşi mintea mea, iar învăţătura mi-a fost întărită de bunătatea mamei mele şi de mila tatălui meu. Credeam că merit o pedeapsă, dar ce am primit a fost o lecţie pentru tot restul vieţii. Pedeapsa m-ar fi învăţat să fiu mai atent, dar bunătatea a fost extraordinară şi m-a învăţat o lecţie importantă despre dragoste.

  Doamne, recunosc că educaţia oferită copiilor mei nu este întotdeauna plină de bunăvoinţă. Învaţă-mă să fiu mai iubitor, mai binevoitor, mai aproape de Tine atunci când le răspund copiilor mei!

  Don Murray

  Din aceeași categorie

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...