Darul de bunătate al unei mame

Ba încă şi Legea a venit pentru ca să se înmulţească greşeala; dar unde s-a înmulţit păcatul, acolo harul s-a înmulţit şi mai mult. Romani 5:20

Într-o după-amiază de Sabat, pe când aveam 12 ani, am mers cu maşina împreună cu părinţii mei la cascada Palouse, din Washington. Mai fuseserăm de câteva ori în acest parc statal şi era unul dintre locurile preferate pentru Sabaturile de vară din copilărie. Mesele de la umbră ofereau un loc primitor pentru devorarea deliciosului picnic de prânz pregătit de mama. Răcnetul răsunător al cascadei făcea parte din minunea naturală impresionantă ce ne amintea de puterea creatoare a lui Dumnezeu. Şi erau cărări care duceau la şi mai multe aventuri.

După prânz, în această după-amiază de Sabat, am pornit pe poteca ce ducea la baza cascadei. Picioarele mele erau agile, iar asumarea riscurilor era o parte însemnată a abordării mele tinereşti asupra vieţii. Pe drumul de întoarcere la maşină, fără a mă gândi la consecinţe, mi-am făcut propriul traseu, altul decât cel recomandat. Pentru că eram înaintea părinţilor, când am dislocat o piatră, aceasta s-a rostogolit fix spre scumpa mea mamă. Nu a fost destul timp să se ferească de piatra în cădere, care a lovit-o direct în cap. Ce făcusem? Şuvoaie de sânge au început să-i curgă pe faţă, care acum era palidă de la şoc. Puteam doar să-mi imaginez durerea cauzată de acţiunea mea impulsivă şi neglijentă. Tata şi-a dat jos tricoul şi l-a folosit pentru a pune presiune pe rană. În cele din urmă, spre uşurarea mea, sângerarea s-a oprit.

Eram gata să înfrunt consecinţele? Meritam o ceartă – sau mai rău. Ce am primit însă a fost bunăvoinţă. Nicio învinuire. Nicio ruşinare. Doar bunăvoinţă. Meritam să fiu certat? Aşa credeam. Îmi părea cu adevărat rău pentru ce făcusem? Da! Mi-am însuşit toate lecţiile de responsabilitate personală pe care şi le putea însuşi mintea mea, iar învăţătura mi-a fost întărită de bunătatea mamei mele şi de mila tatălui meu. Credeam că merit o pedeapsă, dar ce am primit a fost o lecţie pentru tot restul vieţii. Pedeapsa m-ar fi învăţat să fiu mai atent, dar bunătatea a fost extraordinară şi m-a învăţat o lecţie importantă despre dragoste.

Doamne, recunosc că educaţia oferită copiilor mei nu este întotdeauna plină de bunăvoinţă. Învaţă-mă să fiu mai iubitor, mai binevoitor, mai aproape de Tine atunci când le răspund copiilor mei!

Don Murray

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor