Articolul precedentIsten megbocsájt!
  Articolul următorȘtiu în cine am crezut

  Educaţia necesită răbdare

  Îmi pusesem nădejdea în Domnul, şi El S-a plecat spre mine, mi-a ascultat strigătele. Psalmii 40:1

  Dacă suntem părinţi buni ni se oferă multe şanse de a înţelege adevărata definiţie a răbdării şi nenumărate ocazii de a pune în practică ce învăţăm. Educaţia trebuie să însemne mai mult decât teorie. Educaţia este eminamente practică.

  Acum ceva timp am întrebat-o pe fiica noastră cea mică ce înseamnă pentru ea să avem răbdare cu ea. „Linişte”, a fost răspunsul ei. Acest lucru ne-a făcut să ne examinăm pe noi înşine şi nivelul răbdării noastre cu ea. Oare strigam şi ţipam la ea pentru a-i atrage atenţia atunci când ne pierdeam răbdarea?

  Atunci când suntem cuprinşi de nerăbdare trebuie să vedem cum transmitem noi mesajele în astfel de situaţii tensionate. „Neliniştea din inima omului îl doboară, dar o vorbă bună îl înveseleşte” (Proverbele 12:25). Exersarea răbdării ne va ajuta să evităm reacţiile impulsive şi ne va da o stare raţională propice deciziilor bune. Nu este uşor să îţi dezvolţi răbdarea atunci când te confrunţi cu situaţii tensionate, în mod special dacă nu ţi-ai exersat consecvent această trăsătură de caracter.

  Este important să ne punem ţinte în vederea schimbării comportamentului negativ şi a dobândirii de rezultate pozitive. Orice pas pentru a corecta o situaţie dificilă presupune a accepta faptul că există o problemă. Fiica noastră era îngrijorată de comunicarea negativă din sânul familiei, aşa că am recunoscut că era nevoie de o schimbare pentru a reorienta dinamica familiei. După ce am recunoscut problema, trebuia să implementăm măsurile. Este important şi încurajator să conştientizăm că putem învăţa cum să ne îmbunătăţim viaţa, odată ce ne dorim o schimbare.

  Ca părinţi, trebuie să fim atenţi la orice problemă care poate periclita comunicarea pozitivă din interiorul familiei. Folosiţi întâlnirile de familie ca instrument de măsurare a rezultatelor. Amintiţi-vă să vă concentraţi pe obiectivele şi îngrijorările familiei.

  Oh, Doamne, Te rog, dă-ne înţelepciune în fiecare decizie pe care o luăm pentru copiii noştri şi binecuvântează-ne casa cu răbdare atunci când comunicăm în momentele tensionate, dar şi în cele lipsite de griji!

  Arthur E. Nowlin şi Kim Logan-Nowlin

  Din aceeași categorie

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  Un exemplu de succes

  Adu-ţi aminte că efectul exemplului tău este mai eficient şi mai de durată decât o discuţie convingătoare şi logică. Dă dovadă de un comportament exemplar înaintea celorlalţi membri din familie şi din cercul social în care te afli şi observă rezultatele binecuvântate de Dumnezeu.

  Influenţa părinţilor

  Exprimă-ţi gratitudinea pentru lucrurile concrete pe care le-au făcut părinții tăi pentru tine. În cele din urmă, păstrează fiecare sfat în inima ta (în interiorul tău) şi câteodată pune-le la gât (fă-le vizibile) ca şi când ar fi nişte minunate podoabe.

  Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta

  Astăzi, să ne cinstim părinţii, urmând porunca Domnului: „Copii, ascultaţi de părinţii voştri în toate lucrurile, căci lucrul acesta place Domnului” (Coloseni 3:20)!

  Publicate astăzi

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Ne dolgozzunk az ördögnek!

  „Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben, akik várjátok és...