Articolul precedentIsten megbocsájt!
  Articolul următorȘtiu în cine am crezut

  Educaţia necesită răbdare

  Îmi pusesem nădejdea în Domnul, şi El S-a plecat spre mine, mi-a ascultat strigătele. Psalmii 40:1

  Dacă suntem părinţi buni ni se oferă multe şanse de a înţelege adevărata definiţie a răbdării şi nenumărate ocazii de a pune în practică ce învăţăm. Educaţia trebuie să însemne mai mult decât teorie. Educaţia este eminamente practică.

  Acum ceva timp am întrebat-o pe fiica noastră cea mică ce înseamnă pentru ea să avem răbdare cu ea. „Linişte”, a fost răspunsul ei. Acest lucru ne-a făcut să ne examinăm pe noi înşine şi nivelul răbdării noastre cu ea. Oare strigam şi ţipam la ea pentru a-i atrage atenţia atunci când ne pierdeam răbdarea?

  Atunci când suntem cuprinşi de nerăbdare trebuie să vedem cum transmitem noi mesajele în astfel de situaţii tensionate. „Neliniştea din inima omului îl doboară, dar o vorbă bună îl înveseleşte” (Proverbele 12:25). Exersarea răbdării ne va ajuta să evităm reacţiile impulsive şi ne va da o stare raţională propice deciziilor bune. Nu este uşor să îţi dezvolţi răbdarea atunci când te confrunţi cu situaţii tensionate, în mod special dacă nu ţi-ai exersat consecvent această trăsătură de caracter.

  Este important să ne punem ţinte în vederea schimbării comportamentului negativ şi a dobândirii de rezultate pozitive. Orice pas pentru a corecta o situaţie dificilă presupune a accepta faptul că există o problemă. Fiica noastră era îngrijorată de comunicarea negativă din sânul familiei, aşa că am recunoscut că era nevoie de o schimbare pentru a reorienta dinamica familiei. După ce am recunoscut problema, trebuia să implementăm măsurile. Este important şi încurajator să conştientizăm că putem învăţa cum să ne îmbunătăţim viaţa, odată ce ne dorim o schimbare.

  Ca părinţi, trebuie să fim atenţi la orice problemă care poate periclita comunicarea pozitivă din interiorul familiei. Folosiţi întâlnirile de familie ca instrument de măsurare a rezultatelor. Amintiţi-vă să vă concentraţi pe obiectivele şi îngrijorările familiei.

  Oh, Doamne, Te rog, dă-ne înţelepciune în fiecare decizie pe care o luăm pentru copiii noştri şi binecuvântează-ne casa cu răbdare atunci când comunicăm în momentele tensionate, dar şi în cele lipsite de griji!

  Arthur E. Nowlin şi Kim Logan-Nowlin

  Din aceeași categorie

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...