Articolul precedentKívánjátok az Úrat!
  Articolul următorNaufragiul credinței

  O harababură fericită

  O inimă veselă înseninează faţa, dar, când inima este tristă, duhul este mâhnit. Proverbele 15:13

  Ai observat vreodată cum râsetele îi fac pe unii să se îngrijoreze? Dacă în sala de clasă se aud râsete, unii se îndoiesc de cât de mult învaţă copiii. Dacă acasă sunt râsete, sigur primesc copiii educaţia de care au nevoie? Dacă în biserică sunt râsete, o fi oare destulă spiritualitate?

  Ştii ceva? Convingerea mea este că trebuie să-i dăm pe spate pe copii cu bucuria pe care o văd la noi. Bucuria este nu doar contagioasă, ci şi atractivă. Este distractiv să te afli în preajma unor persoane voioase.

  Una dintre cele mai convingătoare dovezi că eşti pe cale de-a realiza ceva important este faptul că în casă la tine este râset frecvent şi copios. Părinţii au nevoie să înveţe să râdă de ei înşişi, să transforme obligaţiile în joacă, să râdă atunci când se varsă laptele sau când nu mai găsesc cheile.

  De multe ori atunci când vorbesc cu alţi părinţi, prima mea sugestie este să se destindă puţin. Unele mame şi unii taţi trăiesc cu o spaimă mortală că vor comite o gafa care îi va răni pe copiii lor pentru tot restul vieţii. Aşa că îşi sporesc rigurozitatea, aplică toate regulile care le trec prin cap şi îşi petrec zilele la fel de concentraţi ca un salvamar la o piscină aglomerată.

  Îmi amintesc că am citit povestea unui băieţel, poate de trei sau patru ani, care, atunci când a scos laptele de pe uşa frigiderului, a scăpat cutia. Aceasta a căzut, a stropit cu lapte peste tot, după care a format o baltă lângă masa din bucătărie.

  Ce ar trebui să facă o mamă? Iată ce a făcut această mamă. A ridicat cutia, după care a spus ceva de genul: „Ia uite, aşa mare dezastru n-am mai văzut demult! Cred că ar trebui să ne bucurăm de el înainte de a face curăţenie, ce zici? Scoateţi papucii şi vezi cum este să te joci în lapte cu picioarele goale. Apoi facem curăţenie.”

  Nu putem să le lăsăm copiilor multe lucruri mai valoroase decât o copilărie plină cu amintiri fericite.

  Oh, Doamne, umple-ne viaţa cu bucuria Ta! Să fie atât de radioasă dragostea Ta, încât casele noastre să răsune de bucurie şi râsete!

  Don Jacobsen

  Din aceeași categorie

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Canale de binecuvântare

  Dumnezeu ştie bine că secerişul va fi mare, chiar dacă sunt prea puţini lucrători care să fie gata să-l strângă (Luca 10:2). Să-L rugăm pe Domnul astăzi să scoată mai mulţi lucrători în câmpul Său! Să-L rugăm să ne atingă inimile mai mult decât orice altceva!

  Măreţia slujirii

  Isus a amplificat măreţia în slujire atunci când le-a spălat ucenicilor picioarele, chiar înainte de a se da pe Sine jertfă pentru răscumpărarea noastră. Să dăm dovadă de aceeaşi atitudine pe care a avut-o Hristos, încurajând acest fel de măreţie chiar astăzi.

  Să facem bine tuturor!

  Este vreun bolnav prin vecini? Ai ocazia să-l ajuţi! Ai vreun prieten şomer? Aceasta este ocazia ta! Are cineva vreo urgenţă sau trece prin unele dificultăţi? Nu pierde asemenea ocazii favorabile de a oferi asistenţă voluntară!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...