Articolul precedentKrisztus által szabad az út az Atyához!
  Articolul următorVino și vezi

  Ai puţină răbdare!

  Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate. 1 Corinteni 13:4

  Era o zi superbă. Dacă locuieşti în Seattle, este aproape obligatoriu să ieşi şi să te bucuri de cerul senin atunci când există, pentru că, inevitabil, ploaia se va întoarce. Plănuisem s-o duc pe cea mică la lac, pentru un picnic şi o plimbare, şi era nerăbdătoare să pornim. Totul era pregătit. Mâncarea era preparată, căruciorul era în maşină. Singurul lucru care ne ţinea pe loc era timpul de somn, iar ea nu prea adormea.

  Am aşteptat o eternitate înainte să mă întorc la ea.

  – Hai, culcă-te! i-am spus. Nu putem pleca la lac dacă nu dormi mai întâi şi vreau să ajungem acolo când soarele este încă pe cer.

  S-a ridicat şi s-a uitat la mine, punându-şi mânuţa pe genunchiul meu.

  – Ai puţină răbdare! mi-a răspuns ea.

  Cuvintele ei m-au lovit ca o minge de fotbal în abdomen şi mi s-a făcut instant ruşine că m-am enervat. Uneori este nevoie să fii certat de un copilaş pentru a-ţi deschide ochii asupra defectelor din propriul caracter.

  Am ajuns la lac cu mult înainte de apusul soarelui şi am avut o zi minunată împreună. Mai important, mi s-a reamintit de importanţa răbdării. Când mă gândesc la câte greşeli am făcut, de câte ori m-am chinuit să birui obiceiuri vechi şi să cultiv unele noi, sunt extrem de mulţumitoare că aparţin unui Tată care este încet la mânie şi care mă iubeşte necondiţionat.

  Doamne, Îţi mulţumesc că nu ai renunţat la noi! îţi încercăm răbdarea în fiecare zi, totuşi Tu n-ai rămas în pană niciodată. Există mereu ceva în plus de care avem nevoie. Învaţă-ne să fim mai mult decât doar receptori ai harului Tău, pentru ca răbdarea Ta să treacă de hotarele inimii noastre şi să putem fi o binecuvântare pentru cei din jurul nostru! Învaţă-ne să fim mai mult asemenea Ţie!

  Carey Pearson

  Din aceeași categorie

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...