Articolul precedentJárj elől jó példával!
  Articolul următorA cerceta cu atenție

  Roadele Duhului

  Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia, blândeţea, înfrânarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege. Galateni 5:22,23

  Cine poate rezista în faţa unor fructe proaspăt culese? Fiecare tarabă cu fructe de livadă are propriul farmec şi personalitate. Copiilor le plac fructele. Această paralelă face ca roadele Duhului să fie un subiect preferat în lecţiile noastre biblice.

  Acum câţiva ani m-am rugat pentru o modalitate de a le prezenta copiilor mei roadele Duhului în aşa fel încât să le memoreze. Mereu mi s-au părut dificil de memorat, iar în fiecare an trebuia să o iau de la capăt cu învăţatul. Dumnezeu a răspuns rugăciunii mele şi am găsit o modalitate să le memorez împreună cu copiii.

  Pentru vorbitorii de limba engleză, metoda e următoarea: Numără silabele fiecărui rod. O să observi că primele trei – love, joy, peace (dragostea, bucuria, pacea) – au o singură silabă. Următoarele trei – patience, kindness, goodness (răbdarea, bunătatea, facerea de bine) – au câte două silabe. Cred că ţi-ai dat seama deja că ultimele trei -faithfulness, gentleness, self-control (credincioşia, blândeţea, înfrânarea poftelor) – au câte trei silabe.

  Poate că în limba ta numărul de silabe nu te poate ajuta să le memorezi. Însă trebuie să existe o metodă să le reţii şi tu. Nu trebuie decât să o găseşti şi să le-o împărtăşeşti copiilor. O să te miri câte referiri poţi face la roadele Duhului în timp ce îi înveţi să aibă încredere în Isus. În experienţele de zi cu zi, tu, ca părinte, vei vedea dovezi că Duhul Sfânt lucrează la inima copiilor tăi printr-o situaţie de moment sau pentru o schimbare pe termen lung. Învaţă-ţi copiii să fie conştienţi de roadele Duhului din inima şi faptele lor, în timp ce îi conduci la Isus. Este o modalitate captivantă de a face ca Isus să pară mai real în viaţa lor.

  Tată ceresc, Te rog, îndrumă-mă în timp ce îmi învăţ copilul despre darurile Duhului Sfânt! Fă cunoscute roadele Duhului în viaţa noastră în timp ce ne străduim în continuare să ne consolidăm relaţia cu Tine! Te laud pentru aceste daruri minunate.

  Verna Reinbold

  Din aceeași categorie

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Publicate astăzi

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Őrizzük meg az isteni világosságot!

  „Kérlek azért titeket, atyámfiai, az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent...