Cultivarea roadelor Duhului

O, iartă nelegiuirea fraţilor tăi şi păcătui lor, căci ţi-au făcut rău! Geneza 50:17

Cele două surori stăteau încruntate faţă în faţă, săgetându-se din priviri. „învârtiţi-vă de trei ori!” Fata cea mare şi-a dat ochii peste cap, dar s-a conformat.

„Bun, acum staţi faţă în faţă şi ţineţi-vă de mâini”, le-a zis tăticul lor. S-au conformat reticente. „Acum repetaţi după mine: Unu şi doi şi trei, uite-aşa te iubesc eu.”

Ştiau că asta urmează – făcuseră acest exerciţiu cu tati de multe, multe ori. Înainte să spună cuvintele, au început chicotelile. În doar câteva secunde erau grămadă pe jos, îmbrăţişându-se şi râzând copios, aşa cum râde doar un copil fără griji. Ştiau că sunt surori pentru totdeauna şi că se vor iubi chiar mai mult decât pare posibil.

De cele mai multe ori, ca adulţi, dăm dovadă de o atitudine neiertătoare faţă de partenerii noştri, faţă de copiii noştri şi chiar faţă de aceia care sunt la periferia vieţii noastre. „Nu îmi vine să cred că primesc penalizare de întârziere a plăţii, de la compania de electricitate.

„Din nou!” „Off! Urăsc tot părul ăsta de câine de pe canapea.” Este vorba despre capacitatea noastră de a arăta iertare şi toleranţă atunci când credem că nimeni nu vede şi care le transmite cel mai puternic mesaj copiilor noştri. De asemenea, vor ţine minte şi incapacitatea noastră de a manifesta dragoste. Sigur, atunci când vom ajunge la sfârşitul vieţii, vom regreta ocaziile în care nu am iertat, vom jeli relaţiile pierdute din cauza lipsei de toleranţă şi ne vom gândi îndureraţi la oportunităţile irosite de a iubi. Să-i deprinzi pe copii cu iertarea, toleranţa şi dragostea poate fi dificil. Poate fi descurajator. Dar adevărul este că momentele în care putem exemplifica iertarea ne sunt zilnic la îndemână.

Ele încep cu tine, ca mamă sau ca tată. Când ai avut ultima ceartă cu partenerul, de faţă cu copiii? îţi poţi imagina ce impact ar avea dacă aţi sta faţă în faţă, v-aţi învârti de trei ori, aţi spune: „Unu şi doi şi trei, uite-aşa te iubesc eu”, după care să vă îmbrăţişaţi? Pare ridicol şi să te gândeşti la o aşa idee. Dar învaţă de la cei mici pe care îi ai în grijă că atitudinea iubitoare este mult mai dulce decât tortura neiertării. Începe astăzi să manifeşti iertarea, oferindu-le un exemplu! Nu va trece neobservat.

Tată, dă-ne o inimă care să ierte la fel de repede şi perfect ca a Ta!

Candy Graves DeVore

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video