Cultivarea roadelor Duhului

  O, iartă nelegiuirea fraţilor tăi şi păcătui lor, căci ţi-au făcut rău! Geneza 50:17

  Cele două surori stăteau încruntate faţă în faţă, săgetându-se din priviri. „învârtiţi-vă de trei ori!” Fata cea mare şi-a dat ochii peste cap, dar s-a conformat.

  „Bun, acum staţi faţă în faţă şi ţineţi-vă de mâini”, le-a zis tăticul lor. S-au conformat reticente. „Acum repetaţi după mine: Unu şi doi şi trei, uite-aşa te iubesc eu.”

  Ştiau că asta urmează – făcuseră acest exerciţiu cu tati de multe, multe ori. Înainte să spună cuvintele, au început chicotelile. În doar câteva secunde erau grămadă pe jos, îmbrăţişându-se şi râzând copios, aşa cum râde doar un copil fără griji. Ştiau că sunt surori pentru totdeauna şi că se vor iubi chiar mai mult decât pare posibil.

  De cele mai multe ori, ca adulţi, dăm dovadă de o atitudine neiertătoare faţă de partenerii noştri, faţă de copiii noştri şi chiar faţă de aceia care sunt la periferia vieţii noastre. „Nu îmi vine să cred că primesc penalizare de întârziere a plăţii, de la compania de electricitate.

  „Din nou!” „Off! Urăsc tot părul ăsta de câine de pe canapea.” Este vorba despre capacitatea noastră de a arăta iertare şi toleranţă atunci când credem că nimeni nu vede şi care le transmite cel mai puternic mesaj copiilor noştri. De asemenea, vor ţine minte şi incapacitatea noastră de a manifesta dragoste. Sigur, atunci când vom ajunge la sfârşitul vieţii, vom regreta ocaziile în care nu am iertat, vom jeli relaţiile pierdute din cauza lipsei de toleranţă şi ne vom gândi îndureraţi la oportunităţile irosite de a iubi. Să-i deprinzi pe copii cu iertarea, toleranţa şi dragostea poate fi dificil. Poate fi descurajator. Dar adevărul este că momentele în care putem exemplifica iertarea ne sunt zilnic la îndemână.

  Ele încep cu tine, ca mamă sau ca tată. Când ai avut ultima ceartă cu partenerul, de faţă cu copiii? îţi poţi imagina ce impact ar avea dacă aţi sta faţă în faţă, v-aţi învârti de trei ori, aţi spune: „Unu şi doi şi trei, uite-aşa te iubesc eu”, după care să vă îmbrăţişaţi? Pare ridicol şi să te gândeşti la o aşa idee. Dar învaţă de la cei mici pe care îi ai în grijă că atitudinea iubitoare este mult mai dulce decât tortura neiertării. Începe astăzi să manifeşti iertarea, oferindu-le un exemplu! Nu va trece neobservat.

  Tată, dă-ne o inimă care să ierte la fel de repede şi perfect ca a Ta!

  Candy Graves DeVore

  Din aceeași categorie

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...