Articolul precedentAz Úr lelke csendes
  Articolul următorO moștenire binecuvântată

  Bunătate

  Cuvintele prietenoase sunt ca un fagure de miere: dulci pentru suflet şi sănătoase pentru oase. Proverbele 16:24

  Sora mea este profesoară. Mi-a povestit recent despre Carrie, o elevă nouă din clasa ei, care e adoptată. Carrie îşi făcea greu prieteni în clasă şi nu înţelegea nuanţele interacţiunilor sociale. Aceste neajunsuri au dus la probleme legate de stabilirea limitelor interpersonale.

  Într-o zi, sora mea a fost nevoită să o scoată din clasă pentru câteva minute de pedeapsă, deoarece se comporta neadecvat. Veniseră multe plângeri legate de Carrie de la părinţi, dar, pentru că ştia povestea acestui copil, sora mea voia să schimbe această situaţie negativă. Astfel a decis să întrerupă ora pentru a le aminti elevilor ei cazul lui Carrie şi că îşi dorea ca ei să o ajute să se integreze. Le-a amintit de câte ori le arătase Carrie certificatul ei de adopţie şi i-a provocat pe copii să se gândească şi cum s-ar fi simţit să fie în locul ei. Apoi i-a rugat să îşi dea silinţa să fie buni şi înţelegători cu colega lor.

  Câteva zile mai târziu, sora mea a aflat că Susie mersese acasă şi îi împărtăşise mamei ei frustrarea cu privire la Carrie. Au discutat amândouă sugestia pe care le-o dăduse profesoara. Mama lui Susie s-a oprit din ce făcea şi i-a explicat textul din Proverbele 25:22. I-a vorbit despre cum suntem sfătuiţi să „adunăm cărbuni aprinşi” pe capul „vrăjmaşului”. Apoi i-a sugerat cu blândeţe fetei ei să facă la fel cu colega Carrie.

  Câteva zile mai târziu, când Susie s-a aşezat la coadă la cantină, Carrie a venit şi s-a postat în faţa ei, împingându-se. Sora mea s-a dus să intervină, dar, înainte să poată face ceva, a auzit-o pe Susie spunând: „Uite, Carrie, ţi-am ţinut rând chiar aici!” în acel moment, ochii lui Carrie s-au luminat, atitudinea i s-a schimbat şi tot corpul i s-a relaxat. Într-un mod incredibil, de atunci Carrie nu a mai intrat în faţa altora la coadă şi s-a observat o îmbunătăţire semnificativă la interacţiunile ei cu colegii.

  Cât de uşor şi uman ne este să vrem să ne răzbunăm pe cei care ne rănesc sau ne enervează! Dar cuvintele binevoitoare şi o faptă bună pot schimba cursul unei vieţi. Ce binecuvântare că aceşti copii au avut această mamă şi această profesoară pentru a-i îndruma!

  Tată, ajută ca primul nostru gând cu privire la ceilalţi să fie unul bun şi amabil!

  Colleen Duncan

  Din aceeași categorie

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...