Mâini nevinovate si inimă curată

Cine va putea să se suie la muntele Domnului? Cine se va ridica până la Locul Lui cel Sfânt? Cel ce are mâinile nevinovate şi inima curată. (…) Acela va căpăta binecuvântarea Domnului, starea după voia Lui, dată de Dumnezeul mântuirii lui. Psalmii 24:3-5

Toate mamele adventiste ştiu cât de uşor se pot aglomera zilele de vineri. Se adună o listă lungă: curăţenie, mâncare, copii, haine.

Într-o vineri, lucrurile pur şi simplu nu-mi ieşeau cum trebuie. Presiunea începuse să crească. Răbdarea mea era pe terminate. În loc să mă ajute, copiii provocau mai multe dezastre. Am început să fiu supărată şi să ţip. Am încercat cu disperare să îmi pun copiii la treabă, dar fără succes. Apoi am primit un mesaj clar de la Dumnezeu: „Eu vreau mâini nevinovate şi inimi curate.”

Am îngheţat. Mâini nevinovate. Inimi curate. La ce Se referea? Nu era inima mea curată? Nu. Era murdară. Ţipam în legătură cu pregătirea pentru Sabat. Eram nervoasă pe copii. Aveam un termen-limită pe care nu aveam cum să-l respect. Casa mea era un dezastru, dar inima mea era şi mai rău.

Era timpul pentru o schimbare. Curăţenia pentru Sabat nu era cel mai important lucru. Să îl las pe Dumnezeu să îmi cureţe inima era mai important decât jucăriile ordonate sau deserturile pretenţioase. Gândindu-mă ce să fac, m-am dus la pian şi am început să cânt imnuri. Am început să cânt şi cu vocea, iar copiii au venit să asculte. Cuvintele mi-au atins inima. Vorbind cu voce tare, L-am rugat pe Dumnezeu să mă ierte, să mă cureţe de păcat şi să îmi dea o inimă curată. El mi-a dat înţelepciune şi îndrumare pentru a ne pregăti pentru Sabat. Relaxându-mă, am renunţat la aşteptarea referitoare la cum ar trebui să arate casa. Noi ne pregăteam de Sabat în modul cel mai fericit, cântând. Pe jos nu era dat cu mopul, dar nu conta. Când soarele a apus, eram cu toţii calmi şi fericiţi.

Am început să mă pregătesc pentru Sabat intr-un mod diferit. Am simplificat meniul de prânz: cartofi copţi. Dacă nu se putea face ordine cu o atitudine de bucurie, mai bine nu se făcea deloc. S-a dovedit util să rezolv câteva treburi înainte de ziua de vineri, pentru a nu fi nevoită să mă grăbesc. Mă opream să cânt, să mă rog şi să îmi amintesc de ce făceam toate acestea, precum şi de faptul că Dumnezeul nostru este un Dumnezeu al dragostei.

Doamne, Îţi mulţumesc că m-ai învăţat care este cea mai importantă parte a pregătirii pentru Sabat! Te rog, dă-mi mâini nevinovate şi o inimă curată de care am nevoie, pentru a fi gata să stau în locaşul Tău sfânt!

Barbara Frohne

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor