Articolul precedentA szeretetből végzett szolgálat
  Articolul următorCultura violenței

  Mâini nevinovate si inimă curată

  Cine va putea să se suie la muntele Domnului? Cine se va ridica până la Locul Lui cel Sfânt? Cel ce are mâinile nevinovate şi inima curată. (…) Acela va căpăta binecuvântarea Domnului, starea după voia Lui, dată de Dumnezeul mântuirii lui. Psalmii 24:3-5

  Toate mamele adventiste ştiu cât de uşor se pot aglomera zilele de vineri. Se adună o listă lungă: curăţenie, mâncare, copii, haine.

  Într-o vineri, lucrurile pur şi simplu nu-mi ieşeau cum trebuie. Presiunea începuse să crească. Răbdarea mea era pe terminate. În loc să mă ajute, copiii provocau mai multe dezastre. Am început să fiu supărată şi să ţip. Am încercat cu disperare să îmi pun copiii la treabă, dar fără succes. Apoi am primit un mesaj clar de la Dumnezeu: „Eu vreau mâini nevinovate şi inimi curate.”

  Am îngheţat. Mâini nevinovate. Inimi curate. La ce Se referea? Nu era inima mea curată? Nu. Era murdară. Ţipam în legătură cu pregătirea pentru Sabat. Eram nervoasă pe copii. Aveam un termen-limită pe care nu aveam cum să-l respect. Casa mea era un dezastru, dar inima mea era şi mai rău.

  Era timpul pentru o schimbare. Curăţenia pentru Sabat nu era cel mai important lucru. Să îl las pe Dumnezeu să îmi cureţe inima era mai important decât jucăriile ordonate sau deserturile pretenţioase. Gândindu-mă ce să fac, m-am dus la pian şi am început să cânt imnuri. Am început să cânt şi cu vocea, iar copiii au venit să asculte. Cuvintele mi-au atins inima. Vorbind cu voce tare, L-am rugat pe Dumnezeu să mă ierte, să mă cureţe de păcat şi să îmi dea o inimă curată. El mi-a dat înţelepciune şi îndrumare pentru a ne pregăti pentru Sabat. Relaxându-mă, am renunţat la aşteptarea referitoare la cum ar trebui să arate casa. Noi ne pregăteam de Sabat în modul cel mai fericit, cântând. Pe jos nu era dat cu mopul, dar nu conta. Când soarele a apus, eram cu toţii calmi şi fericiţi.

  Am început să mă pregătesc pentru Sabat intr-un mod diferit. Am simplificat meniul de prânz: cartofi copţi. Dacă nu se putea face ordine cu o atitudine de bucurie, mai bine nu se făcea deloc. S-a dovedit util să rezolv câteva treburi înainte de ziua de vineri, pentru a nu fi nevoită să mă grăbesc. Mă opream să cânt, să mă rog şi să îmi amintesc de ce făceam toate acestea, precum şi de faptul că Dumnezeul nostru este un Dumnezeu al dragostei.

  Doamne, Îţi mulţumesc că m-ai învăţat care este cea mai importantă parte a pregătirii pentru Sabat! Te rog, dă-mi mâini nevinovate şi o inimă curată de care am nevoie, pentru a fi gata să stau în locaşul Tău sfânt!

  Barbara Frohne

  Din aceeași categorie

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...