Articolul precedentValld meg Istent!
  Articolul următorCalm în mijlocul haosului

  Răbdare, răbdare!

  Si Domnul a trecut pe dinaintea lui şi a strigat: „Domnul Dumnezeu este un Dumnezeu plin de îndurare şi milostiv, încet la mânie, plin de bunătate şi credincioşie.” Exodul 34:6

  Sunt convinsă că, dacă ar fi trăit astăzi şi aici, Isus nu ar fi avut maşină. Această convingere a debutat când ne-am mutat în actualul nostru oraş de reşedinţă. Ne mutam dintr-un orăşel într-o metropolă. De la patru semafoare la prea multe ca să le poţi număra, cu autostrăzi şi bretele rutiere care se împleteau prin oraş. Prima dată când am condus maşina aici mi s-a spus pe ce ieşire s-o iau, apoi, cu mare frică, am virat pe bretea. Mai multe maşini erau în spatele meu, dar mă prindeau rapid din urmă. Am crezut că se vor muta pe banda liberă pentru a-mi permite să trec pe banda corespunzătoare. Dar, nici vorbă, am fost înghesuită în partea aglomerată a drumului când s-a sfârşit breteaua. Am crezut că e doar „norocul” începătorului. Mai târziu am realizat că acesta era modul în care oamenii din noul meu oraş conduceau: furios, iute şi nedorind să împartă drumul cu alţii.

  – Ce om nebun! am strigat.

  – Ce e mami? Cineva e nebun? a întrebat fiul meu de pe bancheta din spate.

  – Nu mai contează, am zis şi m-am rugat în gând pentru răbdare şi iertare.

  Abia mai târziu, când băiatul meu i-a spus tatălui său că mami crede că oamenii din oraş sunt nebuni, idioţi şi iresponsabili, mi-am conştientizat nevoia. Aveam nevoie de o măsură cu vârf din rodul Duhului numit răbdare.

  Termenul grecesc din Galateni 5:22 este makrothumia. Poate fi descris ca distanţă mare în timp şi spaţiu. Biblia ne spune că răbdarea este răsplătită, că provine din încercări şi că este o virtute care trebuie învăţată. Adică exact ce nu făceam eu în timp ce fiul meu asculta de pe bancheta din spate.

  În lumea noastră ce se mişcă într-un ritm alert, nu este cel mai uşor rod de obţinut. Totuşi Duhul Sfânt doreşte să ne dea acest cadou preţios care ne va face nu doar părinţi mai buni, ci şi oameni mai buni. Fără el, viaţa noastră devine haotică şi nefericită. Întrucât Duhul aduce acest rod preţios în viaţa noastră, noi trebuie să îl exersăm pentru a fi un exemplu viu pentru copiii noştri.

  Tată, unele roade ale Duhului Tău sunt mai greu de manifestat decât altele. Răbdarea necesită timp pentru a se dezvolta. Te rog, dă-ne o măsură specială pentru a putea fi exemple pentru copiii noştri!

  Kimberley Targert-Paul

  Din aceeași categorie

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...