Răbdare, răbdare!

Si Domnul a trecut pe dinaintea lui şi a strigat: „Domnul Dumnezeu este un Dumnezeu plin de îndurare şi milostiv, încet la mânie, plin de bunătate şi credincioşie.” Exodul 34:6

Sunt convinsă că, dacă ar fi trăit astăzi şi aici, Isus nu ar fi avut maşină. Această convingere a debutat când ne-am mutat în actualul nostru oraş de reşedinţă. Ne mutam dintr-un orăşel într-o metropolă. De la patru semafoare la prea multe ca să le poţi număra, cu autostrăzi şi bretele rutiere care se împleteau prin oraş. Prima dată când am condus maşina aici mi s-a spus pe ce ieşire s-o iau, apoi, cu mare frică, am virat pe bretea. Mai multe maşini erau în spatele meu, dar mă prindeau rapid din urmă. Am crezut că se vor muta pe banda liberă pentru a-mi permite să trec pe banda corespunzătoare. Dar, nici vorbă, am fost înghesuită în partea aglomerată a drumului când s-a sfârşit breteaua. Am crezut că e doar „norocul” începătorului. Mai târziu am realizat că acesta era modul în care oamenii din noul meu oraş conduceau: furios, iute şi nedorind să împartă drumul cu alţii.

– Ce om nebun! am strigat.

– Ce e mami? Cineva e nebun? a întrebat fiul meu de pe bancheta din spate.

– Nu mai contează, am zis şi m-am rugat în gând pentru răbdare şi iertare.

Abia mai târziu, când băiatul meu i-a spus tatălui său că mami crede că oamenii din oraş sunt nebuni, idioţi şi iresponsabili, mi-am conştientizat nevoia. Aveam nevoie de o măsură cu vârf din rodul Duhului numit răbdare.

Termenul grecesc din Galateni 5:22 este makrothumia. Poate fi descris ca distanţă mare în timp şi spaţiu. Biblia ne spune că răbdarea este răsplătită, că provine din încercări şi că este o virtute care trebuie învăţată. Adică exact ce nu făceam eu în timp ce fiul meu asculta de pe bancheta din spate.

În lumea noastră ce se mişcă într-un ritm alert, nu este cel mai uşor rod de obţinut. Totuşi Duhul Sfânt doreşte să ne dea acest cadou preţios care ne va face nu doar părinţi mai buni, ci şi oameni mai buni. Fără el, viaţa noastră devine haotică şi nefericită. Întrucât Duhul aduce acest rod preţios în viaţa noastră, noi trebuie să îl exersăm pentru a fi un exemplu viu pentru copiii noştri.

Tată, unele roade ale Duhului Tău sunt mai greu de manifestat decât altele. Răbdarea necesită timp pentru a se dezvolta. Te rog, dă-ne o măsură specială pentru a putea fi exemple pentru copiii noştri!

Kimberley Targert-Paul

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor