Hristos, în mine

  Eu sunt Viţa, voi sunteţi mlădiţele. Cine rămâne în Mine şi în cine rămân Eu aduce multă roadă; căci despărţiţi de Mine, nu puteţi face nimic. Ioan 15:5

  Un tânăr student la antropologie din Chicago, Illinois, a decis să facă o teză de doctorat despre populaţia navajo din Arizona. Într-o dimineaţă de octombrie, îmbrăcat în blugi albaştri, cizme de cowboy, jachetă de blugi şi pălărie de cowboy, şi-a încărcat nou-nouţa lui camionetă şi s-a îndreptat spre sudul Arizonei.

  Când a ajuns printre navajo, patriarhul familiei i-a ieşit înainte. Fără niciun cuvânt, acesta l-a condus în casă şi i-a arătat un loc lângă perete unde să-şi pună lucrurile. Apoi studentul a petrecut o seară lungă, fiind ignorat de toată lumea. Sperând ca lucrurile să fie altfel dimineaţa, s-a alăturat cercului familial pentru micul dejun. Nimeni n-a vorbit cu el. După câteva mese în solitudine, studentul a decis să participe cu ce putea la treburile familiei.

  A început să se joace cu copiii, legănându-i aşa cum o făcea tatăl lor. Apoi a început să aducă găleţi de 20 de litri de apă dintr-un pârâu din apropiere, pentru a-i scuti mamei nişte timp şi energie. Curând a observat că în supa lui de seară erau din ce în ce mai multe legume. În câteva săptămâni, studentul a devenit bun prieten cu tatăl şi participant la sarcinile familiei.

  Dar lucrurile bune se mai şi termină. Curând a sosit ziua ca studentul să se întoarcă la universitate. Când familia s-a adunat, copiii au fost primii care şi-au luat rămas bun. S-au agăţat de picioarele lui şi au început să plângă. După ce i-a asigurat că o să le scrie scrisori, tânărul s-a întors spre mamă. Ea, un an întreg, îi pregătise toate mesele. Cei doi prieteni şi copiii şi-au luat cu tristeţe rămas bun unii de la ceilalţi.

  Când se pregătea să urce în camionetă, tânărul a fost surprins să audă vocea bunicii. Nu vorbise cu el un cuvânt tot anul. Acum, când el se pregătea să plece, această femeie bătrână scundă a păşit spre el şi i-a spus într-o engleză stricată, pe care o exersase evident de multe ori: „îmi place… de mine… mai mult… atunci când… sunt… cu… tine.”

  Oh, Doamne, îmi place de mine mult mai mult atunci când Tu trăieşti în minei Te rog, umple-mă cu Duhul Tău, pentru ca şi copiii mei să crească în Tine în timp ce se maturizează!

  Carry Sudds

  Din aceeași categorie

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Publicate astăzi

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Őrizzük meg az isteni világosságot!

  „Kérlek azért titeket, atyámfiai, az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent...