Hristos, în mine

Eu sunt Viţa, voi sunteţi mlădiţele. Cine rămâne în Mine şi în cine rămân Eu aduce multă roadă; căci despărţiţi de Mine, nu puteţi face nimic. Ioan 15:5

Un tânăr student la antropologie din Chicago, Illinois, a decis să facă o teză de doctorat despre populaţia navajo din Arizona. Într-o dimineaţă de octombrie, îmbrăcat în blugi albaştri, cizme de cowboy, jachetă de blugi şi pălărie de cowboy, şi-a încărcat nou-nouţa lui camionetă şi s-a îndreptat spre sudul Arizonei.

Când a ajuns printre navajo, patriarhul familiei i-a ieşit înainte. Fără niciun cuvânt, acesta l-a condus în casă şi i-a arătat un loc lângă perete unde să-şi pună lucrurile. Apoi studentul a petrecut o seară lungă, fiind ignorat de toată lumea. Sperând ca lucrurile să fie altfel dimineaţa, s-a alăturat cercului familial pentru micul dejun. Nimeni n-a vorbit cu el. După câteva mese în solitudine, studentul a decis să participe cu ce putea la treburile familiei.

A început să se joace cu copiii, legănându-i aşa cum o făcea tatăl lor. Apoi a început să aducă găleţi de 20 de litri de apă dintr-un pârâu din apropiere, pentru a-i scuti mamei nişte timp şi energie. Curând a observat că în supa lui de seară erau din ce în ce mai multe legume. În câteva săptămâni, studentul a devenit bun prieten cu tatăl şi participant la sarcinile familiei.

De același autor

Dar lucrurile bune se mai şi termină. Curând a sosit ziua ca studentul să se întoarcă la universitate. Când familia s-a adunat, copiii au fost primii care şi-au luat rămas bun. S-au agăţat de picioarele lui şi au început să plângă. După ce i-a asigurat că o să le scrie scrisori, tânărul s-a întors spre mamă. Ea, un an întreg, îi pregătise toate mesele. Cei doi prieteni şi copiii şi-au luat cu tristeţe rămas bun unii de la ceilalţi.

Când se pregătea să urce în camionetă, tânărul a fost surprins să audă vocea bunicii. Nu vorbise cu el un cuvânt tot anul. Acum, când el se pregătea să plece, această femeie bătrână scundă a păşit spre el şi i-a spus într-o engleză stricată, pe care o exersase evident de multe ori: „îmi place… de mine… mai mult… atunci când… sunt… cu… tine.”

Oh, Doamne, îmi place de mine mult mai mult atunci când Tu trăieşti în minei Te rog, umple-mă cu Duhul Tău, pentru ca şi copiii mei să crească în Tine în timp ce se maturizează!

Carry Sudds

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Hristos, în mine - Devotional familie. Oh, Doamne, îmi place de mine mult mai mult atunci când Tu trăieşti în minei Te rog, umple-mă cu Duhul Tău, pentru ca şi copiii mei să crească în Tine în timp ce se maturizează! pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.