Articolul precedentMit jelent számodra Jézus?
  Articolul următorIndignare îndeptățită

  Ceva mai măreţ decât noi

  Ajutorul îmi vine de la Domnul, care a făcut cerurile şi pământul. Psalmii 121:2

  Soţul meu tocmai se întorsese de la munca din grădină. Eu pregăteam cina cu băieţii. În timp ce îşi scotea încălţările, mă uitam la el zâmbind. Am fost dintr-odată surprinsă să observ ATV-ul nostru pe fereastră, alunecând uşurel prin curte. Am realizat că se îndrepta spre iaz. Nu puteam vorbi. Am ieşit pe uşă în papuci strigând doar: „Cari, Cari!” Am coborât val-vârtej treptele verandei. M-am întins după ghidon, dar era prea târziu. Prinsese viteză în josul dealului. A alunecat printre doi meri şi pleosc! Direct în iaz.

  Soţul meu realizase ce se întâmplă şi a fugit direct la escavatorul nostru. ATV-ul a început să se scufunde, în timp ce din el ieşeau bule de aer. Am sărit în apa rece şi adâncă, încercând să îl apuc înainte să se îndepărteze prea mult de mine. M-am uitat înapoi la băieţi, în timp ce ţineam cu o mână ATV-ul, de bara de remorcare, iar cu cealaltă mână mă ţineam de un tufiş. Ei coborau alergând spre mine pentru a mă ajuta. L-am auzit pe cel mai mare strigând: „Doamne, te rog, ajută-ne! Nu-l lăsa să se scufunde!” Sinceritatea lui m-a surprins, văzând lacrimi pe faţa lui. Copilul meu apelase imediat la Dumnezeu pentru ajutor. Avea o credinţă incredibilă. Ce mai lecţie am învăţat! Tocmai când mă gândeam: E o nebunie ce fac eu. Oare de ce mă strofoc?, copilul meu mi-a amintit să apelez la Dumnezeu pentru ajutor.

  Soţul meu a reuşit să recupereze bestia din apă. Am rămas acolo, nevenindu-ne să credem cele întâmplate. Acum ne vine să râdem de experienţa noastră ciudată, dar şi medităm împreună cu copiii la bunăvoinţa lui Dumnezeu de a mă face să mă uit pe fereastră la momentul potrivit. Altfel ne-am fi întrebat ce se întâmplase cu ATV-ul nostru. Este, de asemenea, bine să ne amintim că uneori avem nevoie de ceva mai măreţ decât noi pentru a ieşi dintr-o încurcătură. Soţul meu avea o maşinărie mare pe care o putea folosi, iar fiul meu şi-a amintit să apeleze la Dumnezeu. Noi le prezentăm aceste paralele copiilor noştri. Ei învaţă din situaţii reale. Şi tot copiii mă învaţă ceea ce uneori uit: că atunci când ai probleme, mergi la Dumnezeu, care este Creatorul şi Ajutorul nostru.

  Tată, înmoaie-mi inima pentru a se întoarce deprima dată spre Tine, cu fiecare problemă! Deschide-mi mintea pentru a învăţa lecţiile pe care Tu mi le dai prin copiii mei!

  Tami Faudi

  Din aceeași categorie

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Publicate astăzi

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Őrizzük meg az isteni világosságot!

  „Kérlek azért titeket, atyámfiai, az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent...