Articolul precedentKrisztus az alap!
  Articolul următorRevoluția harului

  Bucuria

  Ci vă veţi bucura şi vă veţi înveseli pe vecie pentru cele ce voi face. Căci voi preface Ierusalimul în veselie şi pe poporul lui, în bucurie. Isaia 65:18

  Tu ai fost creat(ă) să fii bucurie! Ştii ce? În ziua în care te-ai născut, Dumnezeu însuşi S-a bucurat. Tu ai făcut la fel cu micuţii tăi. Nu e de mirare că o mamă poate uita durerea şi epuizarea naşterii. Îţi ţii copilul aproape de inimă şi bucuria se revarsă peste toate cele care au trecut.

  Bucuria este o reacţie la ceva sau la cineva. Este mult mai adâncă decât plăcerea. Radiază şi nu poate fi ascunsă. Bucuria este o emoţie vie. Dumnezeu ne numeşte bucuria Lui şi Se veseleşte pentru noi. Nu degeaba ne spune Dumnezeu că bucuria este un rod al Duhului.

  Ai fotografii cu copiii tăi în care bucuria pe care o simt li se citeşte pe faţă? Atunci când sărbătoreşti cu copiii, indiferent că este o vacanţă sau o zi de naştere, bucuria pare că radiază pur şi simplu pe micuţele lor feţe. De unde au învăţat acea bucurie? De unde a venit?

  De la tine, bineînţeles! Pe măsură ce laşi dragostea lui Dumnezeu să strălucească, bucuria care urmează este clar vizibilă. Dacă îţi creşti micuţii în dragoste de Dumnezeu, aceasta va scoate la iveală al doilea rod al Duhului: bucuria.

  Dar unde dispare bucuria atunci când lucrurile nu merg aşa cum ţi-ai dori? Atunci când educaţia copilului tău devine o povară? La fel ca o minge de baschet veche, ajungi să te dezumfli şi nu îţi poţi îndeplini misiunea pe care o ai.

  Bucuria ca dar de la Dumnezeu este diferită de bucuria omenească. Nu dispare la primul semn de necaz. Este un rod care creşte în interiorul nostru pe măsură ce ne predăm Duhului Sfânt. Biblia ne spune în Neemia 8:10 – „Nu vă mâhniţi, căci bucuria Domnului va fi tăria voastră.” Bucuria vine de la Domnul, înrădăcinându-se ferm în noi în timp ce creştem şi, fără îndoială, devine tăria noastră. Tăria de a ne educa, şi în momentele dificile chiar, preţioşii copii pe care ni i-a oferit Dumnezeu.

  Tată, uneori ne este greu să Simţim bucuria care ar trebui să fie în noi, mai ales când viaţa de părinte devine o provocare. Ne rugăm ca în această zi şi în fiecare zi să nu depindem de simţirea bucuriei pentru a şti că aceasta se află în noi. Te rugăm să cultivi Tu roadele acesteia în noi şi lasă-le să se reverse pentru ca ai noştri copii să le vadă!

  Kimbarley Targert-Paul

  Din aceeași categorie

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Struguri pentru export

  Dreptatea şi neprihănirea sunt principiile care susţin tronul lui Dumnezeu, împreună cu dragostea şi mila. El aşteaptă aceste roade în viaţa ta şi în viaţa mea. Le va găsi?

  Întâlnirea

  Îi putem permite lui Dumnezeu să-Şi arate dreptatea şi mila prin viaţa noastră. Când suntem uniţi cu El, putem reflecta caracterul Său şi vom deveni tot mai asemănători cu El. Eşti gata pentru o asemenea întâlnire?

  Mila

  Niciun blestem nu a lost invocat Mântuitorul asupra soldaţilor care se purtau cu El cu atâta asprime. Hristos i-a compătimit. El a şoptit doar o cerere pentru iertarea lor. El ne cere şi nouă: „Fiţi dar milostivi, cum şi Tatăl vostru este milostiv”.

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...