Răbdarea

Roada Duhului, dimpotrivă, este dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia, blândeţea, înfrânarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege. Galateni 5:22

Răbdarea este o provocare pentru toate familiile din ziua de azi. Într-o lume de genul: „Vreau asta acum!” „Grăbeşte-te!” şi „Nu pot aştepta!”, unde părinţii obosiţi şi suprasolicitaţi cedează în faţa unui copil plângăcios şi nerăbdător, toleranţa este o virtute de care avem foarte multă nevoie.

Într-o lecţie despre tehnologia modernă versus cea veche, copilul meu de grădiniţă şi-a dat seama repede că oamenii „de pe vremuri” aveau multă răbdare. El a afirmat direct: „Trebuie să fi durat o veşnicie pentru a trimite o scrisorică prin mesagerul călare!” Astăzi, cu câteva clickuri, primeşti mesaje instant sau un pachet direct la uşă. Să nu uităm că modalitatea în care spălăm hainele sau mâncăm la masă s-a schimbat drastic în decursul unui secol. S-a schimbat modul în care percepem timpul.

Dar să privim şi la răbdarea noastră de părinţi şi la ce observă copiii noştri la noi. De câte ori ţi-ai rugat copilul să adune după el, iar el „a uitat” de fiecare dată? Eşti irascibil(ă) cu el? Eşti agitat(ă) în trafic? Şi, mai mult, cât de răbdător(toare) eşti când înduri cozi lungi sau eşti pus(ă) în aşteptare când suni la serviciul pentru clienţi? Noi suntem exemplele menite pentru copiii noştri şi culegem roadele corespunzătoare, bune sau rele. Dar harul nostru salvator este Dumnezeu, exemplul nostru divin. Iar noi, cunoscând toată îngăduinţa pe care a avut-o cu noi, am face bine să îi urmăm exemplul şi să culegem roade bune prin cei care ne-au fost încredinţaţi de El.

De câte ori trecem printr-o criză şi ne impacientăm, acest cântec ne ajută să vedem lucrurile dintr-o altă perspectivă:

„Ai răbdare şi aşteaptă, nu fi atât exagerat!
Dacă răbdare nu ai, o să fii foarte stresat.
Adu-ţi aminte şi Dumnezeu cât ţi-a răbdat
Şi de câte ori şi alţii pe tine te-au aşteptat!”

Doamne, dă-mi o inimă plină de răbdare, care să radieze în tot ce zic şi în tot ce fac! Îţi mulţumesc pentru că îmi eşti exemplu!

Jocelyn D. Zvosechz

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor