Articolul precedentA hit kapcsol össze a mennyel
  Articolul următorHomo homini lupus

  Răbdarea

  Roada Duhului, dimpotrivă, este dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia, blândeţea, înfrânarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege. Galateni 5:22

  Răbdarea este o provocare pentru toate familiile din ziua de azi. Într-o lume de genul: „Vreau asta acum!” „Grăbeşte-te!” şi „Nu pot aştepta!”, unde părinţii obosiţi şi suprasolicitaţi cedează în faţa unui copil plângăcios şi nerăbdător, toleranţa este o virtute de care avem foarte multă nevoie.

  Într-o lecţie despre tehnologia modernă versus cea veche, copilul meu de grădiniţă şi-a dat seama repede că oamenii „de pe vremuri” aveau multă răbdare. El a afirmat direct: „Trebuie să fi durat o veşnicie pentru a trimite o scrisorică prin mesagerul călare!” Astăzi, cu câteva clickuri, primeşti mesaje instant sau un pachet direct la uşă. Să nu uităm că modalitatea în care spălăm hainele sau mâncăm la masă s-a schimbat drastic în decursul unui secol. S-a schimbat modul în care percepem timpul.

  Dar să privim şi la răbdarea noastră de părinţi şi la ce observă copiii noştri la noi. De câte ori ţi-ai rugat copilul să adune după el, iar el „a uitat” de fiecare dată? Eşti irascibil(ă) cu el? Eşti agitat(ă) în trafic? Şi, mai mult, cât de răbdător(toare) eşti când înduri cozi lungi sau eşti pus(ă) în aşteptare când suni la serviciul pentru clienţi? Noi suntem exemplele menite pentru copiii noştri şi culegem roadele corespunzătoare, bune sau rele. Dar harul nostru salvator este Dumnezeu, exemplul nostru divin. Iar noi, cunoscând toată îngăduinţa pe care a avut-o cu noi, am face bine să îi urmăm exemplul şi să culegem roade bune prin cei care ne-au fost încredinţaţi de El.

  De câte ori trecem printr-o criză şi ne impacientăm, acest cântec ne ajută să vedem lucrurile dintr-o altă perspectivă:

  „Ai răbdare şi aşteaptă, nu fi atât exagerat!
  Dacă răbdare nu ai, o să fii foarte stresat.
  Adu-ţi aminte şi Dumnezeu cât ţi-a răbdat
  Şi de câte ori şi alţii pe tine te-au aşteptat!”

  Doamne, dă-mi o inimă plină de răbdare, care să radieze în tot ce zic şi în tot ce fac! Îţi mulţumesc pentru că îmi eşti exemplu!

  Jocelyn D. Zvosechz

  Din aceeași categorie

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Publicate astăzi

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Őrizzük meg az isteni világosságot!

  „Kérlek azért titeket, atyámfiai, az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent...