Rezultate neaşteptate

  „Domnul este tăria mea şi scutul meu; în El mi se încrede inima şi sunt ajutat.” Psalmii 28:7

  Cu toţii ne dorim un copil sănătos. În timpul sarcinii, necunoscutul în ceea ce priveşte copilul îi încurajează pe părinţi să spere şi să viseze la cum va fi copilul lor. Deseori, îşi conturează o idee sau o imagine mintală a acestui viitor copil perfect. Adevărul trist este că, în ciuda tuturor intervenţiilor posibile, unii părinţi încă se confruntă cu pierderi de sarcină, cu moarte prematură, cu decese ale nou-născuţilor sau au bebeluşi care vor avea dificultăţi pe tot parcursul vieţii.

  Atunci când părinţii se confruntă cu oricare dintre provocările de mai sus, are loc întotdeauna un ciclu durere-pierdere. În cazul acelora care au un copil născut cu dizabilităţi, părinţii spun că nu ţine atât de mult de gravitatea afecţiunii, cât de durerea pierderii copilului sănătos pe care şi-l imaginaseră. Acest ciclu de durere şi pierdere include:

  Şoc şi panică: în primul stadiu, părinţilor nu le vine să creadă că li se întâmplă aşa ceva şi sunt dezorientaţi.

  Căutare: După şoc, părinţii încep să caute copilul pe care sperau să îl aibă.

  Această etapă se manifestă prin negare, prin căutarea unui diagnostic sau prin aruncarea vinii asupra cuiva.

  Senzaţia de gol enorm: Este o perioadă în care emoţiile sunt puternice; părinţii trebuie să se confrunte cu realitatea dizabilităţii copilului lor. Mânie, vină şi depresie sunt o parte din emoţiile simţite în acest stadiu.

  Recuperare: Aceasta este perioada în care imaginea copilului pe care părinţii sperau să îl aibă şi cea a copilului real sunt contopite. Familiile încep să vadă calităţile copilului lor împreună cu dizabilitatea lui.

  Menţinere: Acesta este un stadiu de relativ echilibru. Fiecare părinte trebuie să îşi parcurgă propriul traseu, încercând să se folosească de mecanisme interioare şi exterioare pentru a putea să facă faţă oricărei piedici sau obstacol. Rezultatele neaşteptate simt ceea ce sunt – ceva ce nu anticipăm. Dacă eşti un viitor părinte, ia în calcul întocmirea unei liste cu titlu: „Şi dacă cumva…?” Anticipează bucuriile, dar şi existenţa posibilităţii de a trebui să te împaci cu faptul că uneori sarcina şi naşterea nu au rezultatele aşteptate de noi. Acesta este un pas esenţial şi necesar în faptul de a deveni părinte.

  Doamne, Tu eşti tăria noastră şi scutul nostru. Ajută-ne să îti rămânem credincioşi întotdeauna!

  Susan Murray

  Din aceeași categorie

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...