Articolul precedentPregătirea ogorului
  Articolul următorLacrimile din Atocha

  O făptură aşa de minunată

  Te laud că sunt o făptură aşa de minunată. Psalmii 139:14

  De mică visam, ca multe alte fetiţe, să devin mamă într-o zi. Mă jucam cu bebeluşii mei de jucărie, iar când am crescut, mi-a plăcut să fiu dădacă numai ca să pot ţine copii în braţe. Atunci când am rămas însărcinată, eram foarte entuziasmată. Inima îmi era plină de planuri şi visuri pentru micuţul meu. M-am rugat pentru copilul meu: „Dragă Tată, Te rog ajută-mi copilul să fie sănătos, puternic şi înţelept! Ajut-o, sau ajută-l, să îmi moştenească isteţimea şi farmecul, dar ochii şi zâmbetul soţului meu. Mă rog ca bebeluşul meu să crească pentru a face lucruri măreţe – să descopere un leac pentru cancer sau să boteze sute de oameni – şi mă rog ca micuţul meu să Te iubească pe Tine!”

  Doar imaginează-ţi momentul în care afli că bebeluşul tău are o dizabilitate sau o boală şi cum se năruie într-o clipă tot ce ai sperat şi ai visat. Un părinte a comparat acest sentiment cu plănuirea unei vacanţe în Hawaii. Cauţi, găseşti cea mai bună perioadă a anului pentru a merge, ştii ce să vezi şi ce să faci. Apoi plănuieşti şi te pregăteşti, cumperi cea mai potrivită îmbrăcăminte, cumperi biletele de avion. În ziua plecării eşti foarte entuziasmat. Urci în avion, te faci comod, iar cu ochii închişi te imaginezi deja mergând pe plajă în timp ce apune soarele. Când avionul ajunge la înălţime, stewardesa anunţă: „Bună dimineaţa, doamnelor şi domnilor, şi bine aţi venit la bord! Lăsaţi-vă pe spate şi relaxaţi-vă! Ar trebui dar am ajuns în Olanda în cel mult 12 ore.”

  Aşa m-am simţit eu. Când am aflat că bebeluşul meu are o dizabilitate, m-am simţit ca şi cum plănuisem să merg în Hawaii, dar am ajuns de fapt în Olanda. A fost o călătorie pe cinste. Doar cu ajutorul rugăciunii şi prin harul lui Dumnezeu am ajuns să apreciez, să iubesc şi să mă bucur de experienţa călătoriei mele în „Olanda”. Am aflat că nu este un loc atât de rău, doar că nu acolo plănuisem eu să ajung. Stresul şi provocările creşterii unui copil cu o dizabilitate m-au făcut să fiu mai puternică. Cel mai important lucru este că am învăţat să-l văd pe fiul meu la fel cum îl vede Dumnezeu – un copil care este o făptură aşa de frumoasă şi minunată – un copil care este făcut după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu.

  Tată ceresc, învaţă-mă să-l văd şi să-mi apreciez copilul la fel cum o faci Tu! Ajută-mă să nu trăiesc ghidată de frică, ci de credinţa şi încrederea mea în Tine!

  Davenia Lea

  Din aceeași categorie

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Rămânerea în Isus

  Chiar dacă te simţi fragil asemenea unei mlădiţe firave, prin puterea lui Isus te poţi elibera de orice dependenţă şi poţi deveni puternic şi mare, ca ramurile acestei viţe-de-vie. Urmând promisiunea lui Isus, poţi aduce „mult rod”, aşa încât şi alţii să poată beneficia de influenţa ta.

  Adevărata eliberare

  Păcatul este un tip de sclavie ce afectează absolut fiecare membru al familiei umane din trecut, prezent şi viitor. Această robie care oprimă viaţa fiinţei umane poate fi înfrântă prin harul Domnului Isus, care garantează o libertate autentică. Cere-I astăzi lui Isus eliberarea din orice formă de dependenţă, în special din cea a păcatului!

  Psihoneuroendocrinoimunologie

  Este încurajator să ştim care sunt intenţiile Cerului pentru sănătatea noastră prin intermediul legilor revelate în Cuvântul Său. Cu ajutorul lui Dumnezeu şi cu perseverenţă şi consacrare, putem urma cu devotament principiile Sale pentru a ne întări mintea, spiritul şi trupul.

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...