Articolul precedentBucurie după întristare
  Articolul următorViolența conjugală

  El mi-a răspuns la rugăciune

  „Îndrăzneala pe care o avem la El este că, dacă cerem ceva după voia Lui, ne ascultă.” 1 Ioan 5:14

  Empatia a fost dintotdeauna ceva natural la mine. Din tinereţe am simţit că, dacă îmi doream cu adevărat să uşurez poverile altora, trebuia să înţeleg în totalitate durerea celor din jur. M-am rugat: „Tată, ajută-mă să simt în profunzime ceea ce simt alţii.” Habar n-aveam unde avea să mă ducă această rugăciune.

  A început cu naşterea celei de-a doua dintre fetele mele. Soţul meu era plecat în oraş, iar socrii au venit pentru a avea grijă de fetiţa mai mare. În ziua în care am intrat în travaliu, mama-soacră a avut un atac de cord şi a ajuns la spital cu mine. Naşterea nu a mers bine şi au fost multe ore pline de chin înainte de a-mi putea ţine în braţe mica, preţioasa fetiţă şi de a-i face cunoştinţă cu sora ei mai mare.

  Viaţa este uneori copleşitoare cu un bebeluş care trebuie hrănit la fiecare două ore, zi şi noapte, pentru doi ani. Ea era prea tăcută şi a devenit evident că era întârziată în dezvoltare. A fost diagnosticată cu paralizie cerebrală ataxică şi a început să meargă doar la şase ani. Parcă locuiam într-un fel de instituţie pentru terapie.

  Un prieten doctor grijuliu ne-a îndemnat să consultăm un genetician pentru a fi reevaluată. Ne-am dus şi nu voi uita niciodată ziua în care ne-a fost dat diagnosticul. Medicul ne-a întâmpinat cu cuvintele: „Fiica dumneavoastră are probleme mintale. Are sindromul Cornelia de Lange. Iată la ce vă puteţi aştepta.” Am ieşit din cabinetul lui, am coborât în stradă şi m-am simţit de parcă picasem într-un vid adânc şi întunecat.

  Timpul a trecut şi am auzit şoapta Lui blândă: „Îţi aminteşti când M-ai rugat să te ajut să simţi durerea altora?” El răspunsese la rugăciunea mea şi de aceea, în anii următori, mi-a dat putere – şi fericire – pentru fiecare stadiu al călătoriei. Nu am întrebat niciodată „De ce eu?”, pentru că Isus nu doar că îmi răspunsese la rugăciune, dar îmi dăduse un dar peste măsură.

  Îţi mulţumesc, Isuse, că mi-ai auzit rugăciunea şi m-ai ajutat să merg pe această cale! Îţi mulţumesc pentru Candi, darul pe care mi l-ai oferit! Te rog dă speranţă, putere şi curaj celorlalţi părinţi care au primit aceste daruri peste măsură!

  Emma Wagener Smith

  Din aceeași categorie

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Rămânerea în Isus

  Chiar dacă te simţi fragil asemenea unei mlădiţe firave, prin puterea lui Isus te poţi elibera de orice dependenţă şi poţi deveni puternic şi mare, ca ramurile acestei viţe-de-vie. Urmând promisiunea lui Isus, poţi aduce „mult rod”, aşa încât şi alţii să poată beneficia de influenţa ta.

  Adevărata eliberare

  Păcatul este un tip de sclavie ce afectează absolut fiecare membru al familiei umane din trecut, prezent şi viitor. Această robie care oprimă viaţa fiinţei umane poate fi înfrântă prin harul Domnului Isus, care garantează o libertate autentică. Cere-I astăzi lui Isus eliberarea din orice formă de dependenţă, în special din cea a păcatului!

  Psihoneuroendocrinoimunologie

  Este încurajator să ştim care sunt intenţiile Cerului pentru sănătatea noastră prin intermediul legilor revelate în Cuvântul Său. Cu ajutorul lui Dumnezeu şi cu perseverenţă şi consacrare, putem urma cu devotament principiile Sale pentru a ne întări mintea, spiritul şi trupul.

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...