Articolul precedentCa frații
  Articolul următorPune-ți sabia înapoi în teacă

  Copilul aparţine oricărui loc

  Aşadar, voi nu mai sunteți nici străini, nici oaspeţi ai casei, ci sunteţi împreună-cetăţeni cu sfinţii, oameni din casa lui Dumnezeu. Efeseni 2:19

  Datorită faptului că locuim într-o vale cu mult vânt, în fiecare primăvară se arată pe proprietatea noastră flori spontane în locuri neaşteptate. Am o slăbiciune pentru aceste flori rătăcite şi nu le smulg sau arunc niciodată. Nu contează cât de diferite sunt de florile din jurul lor. Mă gândesc că, dacă au îndurat destul de mult pentru a supravieţui iarna trecută, atunci merită să trăiască. Ele aparţin acestui loc.

  Am două prietene cu copii cu nevoi speciale. Una dintre ele are o fată cu sindromul Down; cealaltă are un băiat autist. Amândouă mi-au spus că de multe ori au simţit că copiii lor nu aparţineau anumitor locuri: la concerte, la sărbătorile zilei naţionale, la magazinele alimentare şi, din păcate, nici la biserică. Dacă eşti părintele unui copil cu nevoi speciale, trebuie să înţelegi faptul că micuţul sau adolescentul tău aparţine oricărui loc – la fel de mult ca orice alt copil. Îmi pare rău dacă unii oameni v-au făcut să vă simţiţi nedoriţi.

  Recent eram la un magazin alimentar când un bărbat şi un băiat adolescent au trecut pe lângă mine. Mâinile băiatului erau încrucişate la piept, iar încheieturile îi erau neputincioase. Cu gura larg deschisă se holba la tavan în timp ce mergea. Tatăl lui îl lăsa să meargă independent, dar era atent la el. Am fost impresionată de acest tată care a simţit că fiul lui aparţine acestui cadru la fel de mult ca cei doi jucători atletici de fotbal care au trecut pe lângă ei.

  – Este băiatul dumneavoastră? l-am întrebat pe tată în timp ce băiatul se uita la un ecran.

  – Da, e băiatul meu, a venit răspunsul lui, privindu-mă cu tristeţe în ochi.

  – Mă bucur că l-aţi adus azi în oraş.

  – Mulţumesc, mi-a răspuns, părând surprins, dar recunoscător.

  Tatăl acela era un bun exemplu de cum ar trebui să acţioneze oricine când vine vorba de copiii cu nevoi speciale – să privească nu prin ochii critici şi lipsiţi de compasiune ai societăţii, ci prin ochii lui Dumnezeu. În ochii Lui, copilul tău este iubit, acceptat şi preţuit. În ochii Lui, fiul tău aparţine oricărui loc.

  Doamne, Îţi mulţumesc că micuţul meu aparţine oricărui loc. Ajută-mă să îmi amintesc acest lucru!

  Nancy Canwell

  Din aceeași categorie

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Jocul de roluri

  Cum arată personajul tău în rolul pe care ţi l-a dat Dumnezeu să-l interpretezi? Ţii cont de principiul egalităţii în relaţiile cu aproapele tău? Dacă nu, astăzi este ziua potrivită să începi.

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...