Articolul precedentZi de bine!
  Articolul următorÎngrijire bătrâni

  Dumnezeu, tăria noastră

  Pot totul în Hristos, care mă întăreşte. Filipeni 4:13

  Să creşti un copil este foarte solicitant. De fapt, poate fi cea mai grea slujbă din câte există. Acest lucru este cu atât mai adevărat în dreptul părinţilor de copii cu nevoi speciale. Am descoperit acest lucru atunci când cel de-al treilea copil al meu a fost diagnosticat cu autism, o condiţie neuronală care afectează abilităţile sociale şi lingvistice.

  La vârsta de trei ani, băiatul meu încă nu vorbea. Atunci când am aflat că există probabilitatea că el să nu îmi poată vorbi niciodată sau să nu îşi arate nici cel mai mic sentiment de tandreţe sau de conexiune, a fost într-adevăr devastator. Deşi acest lucru era cea mai mare provocare din viaţa mea, am hotărât să fac tot ce îmi stă în putere pentru a-l ajuta să se dezvolte şi să îşi atingă cel mai înalt potenţial. L-am învăţat cum să se dea pe role şi, chiar dacă mi s-a spus că s-ar putea să nu aibă echilibrul sau coordonarea necesară pentru aceasta, l-am învăţat cum să meargă şi cu bicicleta. L-am copleşit cu îmbrăţişări şi i-am spus „te iubesc” chiar dacă însemna sau nu ceva pentru el. I-am citit şi m-am jucat cu el, chiar dacă niciodată nu avea contact vizual cu mine. M-am angajat ca suplinitoare la şcoala la care mergea, pentru a învăţa cum să le predau noţiuni şi cum să interacţionez cu cei cu nevoi speciale.

  În zilele cele mai grele m-am ancorat puternic în promisiunea: „Încrede-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta! Recunoaşte-L în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările” (Proverbele 3:5,6). În decursul anilor am învăţat multe lucruri. Nu aş fi putut niciodată să reuşesc fără puterea dată de Dumnezeu. Am învăţat să mă încred în El ca niciodată înainte şi am învăţat să las lucrurile în mâna Lui. Doar aşa pot înfrunta fiecare zi, ştiind că am pe Cineva la care pot apela atunci când am nevoie de putere.

  Starea fiului meu s-a îmbunătăţit de-a lungul anilor şi, chiar dacă tot nu poate comunica verbal, poate comunica prin iPad, prin limbajul semnelor, prin gesturi şi adoră să fie îmbrăţişat. Doar pentru că poate nu sunt consideraţi „normali” sau nu îi înţelegem întotdeauna, nu ar trebui să îi privăm pe aceşti copii de iubirea noastră.

  Dragă Doamne, ajută-ne atunci când ne confruntăm cu provocările parentale! La Tine, toate lucrurile sunt cu putinţă.

  Shirley Jones

  Din aceeași categorie

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Jocul de roluri

  Cum arată personajul tău în rolul pe care ţi l-a dat Dumnezeu să-l interpretezi? Ţii cont de principiul egalităţii în relaţiile cu aproapele tău? Dacă nu, astăzi este ziua potrivită să începi.

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...