Articolul precedentBăiatul mulțumit
  Articolul următorO să revii în septembrie

  Credinţa de mamă

  Păzeşte-mi sufletul şi scapă-mă! Nu mă lăsa să fiu dat de ruşine când mă încred în Tine! Psalmii 25:20

  Atunci când aveam patru ani, doctorul i-a spus mamei mele că mai aveam patru ani de trăit, din cauza unei probleme la inimă. Mama m-a închinat lui Dumnezeu şi L-a rugat să Se folosească de mine atât cât voi trăi. După patru ani de mers regulat la medic, eram, în mod miraculos, încă în viaţă. Apoi doctorul i-a spus mamei că voi mai rezista doar trei ani. Din nou mama a căzut pe genunchi şi I-a adresat o cerere Domnului: „Tu mi-ai salvat copila şi înainte; Te rog, salveaz-o din nou!” După cei trei ani, doctorul a zis din nou, foarte uimit: „Doamnă Joy, fiica dumneavoastră mai are doar cinci ani de trăit.”

  Au trecut cinci ani şi iată-mă încă în viaţă. La fiecare consult medical, acel medic estima cât mai aveam
  de trăit. Ultima predicţie mi-a fost dată când aveam 20 de ani. Doctorul a spus că, dacă trec de 23 de ani, viaţa mea n-o să mai fie în pericol. După ce mi-am sărbătorit ziua de naştere a 23-a oară, mama era cea mai fericită femeie de pe pământ. Credinţa ei mişcase mâinile lui Dumnezeu, iar preconizările doctorilor s-au dovedit greşite.

  N-aveam nici cea mai vagă idee despre ce făcuse Dumnezeu pentru mine în timpul copilăriei, dar, la 17 ani, am auzit-o pe mama vorbind despre cazul meu cu un prieten de familie. Doar în acel moment mi-am dat seama de felul cum îmi ocrotea Dumnezeu viaţa. La 24 de ani, înainte de a mă căsători, m-am dus pentru un ultim control la specialistul cardiolog, care a declarat că eram complet vindecată. Ştiu fără niciun dubiu că Dumnezeu m-a vindecat, pentru că nu mi s-a mai prescris niciun tratament după ce am împlinit 12 ani. Doar Dumnezeu, prin rugăciunea fierbinte şi devotată a mamei mele, mi-a vindecat inima.

  Ori de câte ori este întrebată cum am supravieţuit, mama răspunde cu mân- drie: „Dumnezeu este cel mai bun medic. El poate vindeca orice boală şi poate răspunde la rugăciunile noastre.” Dumnezeu răspunde la rugăciunile mamelor credincioase.

  Doamne, ajută-mă să nu trec cu vederea aducerea copiilor mei în faţa Ta! Foloseşte-mi copiii, Doamne, pentru a fi o binecuvântare pentru alţii şi o oglindă a Ta!

  Leonora O. Carado

  Din aceeași categorie

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...