Credinţa de mamă

Păzeşte-mi sufletul şi scapă-mă! Nu mă lăsa să fiu dat de ruşine când mă încred în Tine! Psalmii 25:20

Atunci când aveam patru ani, doctorul i-a spus mamei mele că mai aveam patru ani de trăit, din cauza unei probleme la inimă. Mama m-a închinat lui Dumnezeu şi L-a rugat să Se folosească de mine atât cât voi trăi. După patru ani de mers regulat la medic, eram, în mod miraculos, încă în viaţă. Apoi doctorul i-a spus mamei că voi mai rezista doar trei ani. Din nou mama a căzut pe genunchi şi I-a adresat o cerere Domnului: „Tu mi-ai salvat copila şi înainte; Te rog, salveaz-o din nou!” După cei trei ani, doctorul a zis din nou, foarte uimit: „Doamnă Joy, fiica dumneavoastră mai are doar cinci ani de trăit.”

Au trecut cinci ani şi iată-mă încă în viaţă. La fiecare consult medical, acel medic estima cât mai aveam
de trăit. Ultima predicţie mi-a fost dată când aveam 20 de ani. Doctorul a spus că, dacă trec de 23 de ani, viaţa mea n-o să mai fie în pericol. După ce mi-am sărbătorit ziua de naştere a 23-a oară, mama era cea mai fericită femeie de pe pământ. Credinţa ei mişcase mâinile lui Dumnezeu, iar preconizările doctorilor s-au dovedit greşite.

N-aveam nici cea mai vagă idee despre ce făcuse Dumnezeu pentru mine în timpul copilăriei, dar, la 17 ani, am auzit-o pe mama vorbind despre cazul meu cu un prieten de familie. Doar în acel moment mi-am dat seama de felul cum îmi ocrotea Dumnezeu viaţa. La 24 de ani, înainte de a mă căsători, m-am dus pentru un ultim control la specialistul cardiolog, care a declarat că eram complet vindecată. Ştiu fără niciun dubiu că Dumnezeu m-a vindecat, pentru că nu mi s-a mai prescris niciun tratament după ce am împlinit 12 ani. Doar Dumnezeu, prin rugăciunea fierbinte şi devotată a mamei mele, mi-a vindecat inima.

Ori de câte ori este întrebată cum am supravieţuit, mama răspunde cu mân- drie: „Dumnezeu este cel mai bun medic. El poate vindeca orice boală şi poate răspunde la rugăciunile noastre.” Dumnezeu răspunde la rugăciunile mamelor credincioase.

Doamne, ajută-mă să nu trec cu vederea aducerea copiilor mei în faţa Ta! Foloseşte-mi copiii, Doamne, pentru a fi o binecuvântare pentru alţii şi o oglindă a Ta!

Leonora O. Carado

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor