Lucruri învăţate de la copilul meu cu nevoi speciale

Adevărat vă spun că, dacă nu vă veţi întoarce la Dumnezeu şi nu vă veţi face ca nişte copilaşi, cu niciun chip nu veţi intra în împărăţia cerurilor. Matei 18:3

Oamenilor le place să fie ţinuţi minte. Mulţi copii cu nevoi speciale, deşi reprezintă în multe feluri o provocare, au de multe ori un domeniu în care deţin o abilitate specială. Unii excelează la muzică, alţii, la coordonare, artă sau matematică. Abilitatea specială a fiului meu pare a fi memoria uimitoare. Dacă îi spui numele tău, este foarte puţin probabil să-l uite.

Una dintre activităţile lui preferate este să le solicite oamenilor numele lor, iar, atunci când îi revede, să îi salute şi să le amintească cine sunt. Când l-am urmărit interacţionând în modul lui simplu, puţin băieţesc, am observat că oamenii par foarte recunoscători că el îşi aduce aminte de ei.

Istorisirile biblice sunt uimitoare. Lui Corey îi place să i se citească. Nu se plictiseşte niciodată să audă aceleaşi povestiri din nou şi din nou. Entuziasmul lui faţă de povestirile din Biblie nu dispare niciodată. Ca adulţi, ne pierdem uimirea când vine vorba de miracolul vindecării lui Naaman, de focul care a mistuit jertfa adusă de Ilie, de Isus când a adus înapoi la viaţă o fetiţă moartă sau de hrănirea celor 5 000 de oameni cu cinci pâini de orz şi doi peşti. Dar Corey nu uită niciodată că aceste lucruri sunt deosebit de uimitoare, după cum o atestă exclamaţiile lui de încântare pe parcursul lecturii.

Toată lumea are nevoie de rugăciune. În casa noastră ne rugăm cu rândul după fiecare moment de închinare în familie. Într-o seară este rândul „fetelor”, iar în următoarea, rândul „băieţilor”. Atunci când e la rând Corey, este uneori dificil să-l îndrumăm spre un final adecvat al rugăciunii. Deşi uneori îşi începe rugăciunea cerându-I lui Isus să ne ajute să nu-l urmăm niciodată pe Baal, continuă rugându-se pentru toată lumea de care îşi aduce aminte. Dacă a auzit că o anumită persoană este bolnavă, îl roagă pe Isus să „aşeze o mână vindecătoare” deasupra ei. E evident că a auzit această expresie la cineva şi îi place să o includă în rugăciunea lui. Se roagă pentru toţi pastorii de care îşi aduce aminte, inclusiv pentru cei pe care i-a văzut la 3ABN. Corey pare să ştie, instinctiv, că toată lumea are nevoie de rugăciune.

Doamne, ajută-mă să vin la Tine ca un copilaş şi să conştientizez cu smerenie ce este cu adevărat important!

Sharon Monks

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor