Articolul precedentFelinar și drojdii
  Articolul următorZiua și ceasul

  Lucruri învăţate de la copilul meu cu nevoi speciale

  Adevărat vă spun că, dacă nu vă veţi întoarce la Dumnezeu şi nu vă veţi face ca nişte copilaşi, cu niciun chip nu veţi intra în împărăţia cerurilor. Matei 18:3

  Oamenilor le place să fie ţinuţi minte. Mulţi copii cu nevoi speciale, deşi reprezintă în multe feluri o provocare, au de multe ori un domeniu în care deţin o abilitate specială. Unii excelează la muzică, alţii, la coordonare, artă sau matematică. Abilitatea specială a fiului meu pare a fi memoria uimitoare. Dacă îi spui numele tău, este foarte puţin probabil să-l uite.

  Una dintre activităţile lui preferate este să le solicite oamenilor numele lor, iar, atunci când îi revede, să îi salute şi să le amintească cine sunt. Când l-am urmărit interacţionând în modul lui simplu, puţin băieţesc, am observat că oamenii par foarte recunoscători că el îşi aduce aminte de ei.

  Istorisirile biblice sunt uimitoare. Lui Corey îi place să i se citească. Nu se plictiseşte niciodată să audă aceleaşi povestiri din nou şi din nou. Entuziasmul lui faţă de povestirile din Biblie nu dispare niciodată. Ca adulţi, ne pierdem uimirea când vine vorba de miracolul vindecării lui Naaman, de focul care a mistuit jertfa adusă de Ilie, de Isus când a adus înapoi la viaţă o fetiţă moartă sau de hrănirea celor 5 000 de oameni cu cinci pâini de orz şi doi peşti. Dar Corey nu uită niciodată că aceste lucruri sunt deosebit de uimitoare, după cum o atestă exclamaţiile lui de încântare pe parcursul lecturii.

  Toată lumea are nevoie de rugăciune. În casa noastră ne rugăm cu rândul după fiecare moment de închinare în familie. Într-o seară este rândul „fetelor”, iar în următoarea, rândul „băieţilor”. Atunci când e la rând Corey, este uneori dificil să-l îndrumăm spre un final adecvat al rugăciunii. Deşi uneori îşi începe rugăciunea cerându-I lui Isus să ne ajute să nu-l urmăm niciodată pe Baal, continuă rugându-se pentru toată lumea de care îşi aduce aminte. Dacă a auzit că o anumită persoană este bolnavă, îl roagă pe Isus să „aşeze o mână vindecătoare” deasupra ei. E evident că a auzit această expresie la cineva şi îi place să o includă în rugăciunea lui. Se roagă pentru toţi pastorii de care îşi aduce aminte, inclusiv pentru cei pe care i-a văzut la 3ABN. Corey pare să ştie, instinctiv, că toată lumea are nevoie de rugăciune.

  Doamne, ajută-mă să vin la Tine ca un copilaş şi să conştientizez cu smerenie ce este cu adevărat important!

  Sharon Monks

  Din aceeași categorie

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Jocul de roluri

  Cum arată personajul tău în rolul pe care ţi l-a dat Dumnezeu să-l interpretezi? Ţii cont de principiul egalităţii în relaţiile cu aproapele tău? Dacă nu, astăzi este ziua potrivită să începi.

  Libertatea

  Dumnezeu vrea să priveşti dincolo de lanţurile tale şi să-ţi aduci aminte că El ţi-a pregătit un loc. „Acolo” este un loc real şi precis, unde te vei bucura de libertatea veşnică şi absolută, împreună cu El. Meditează astăzi asupra patriei cereşti!

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...