Articolul precedentFelinar și drojdii
  Articolul următorZiua și ceasul

  Lucruri învăţate de la copilul meu cu nevoi speciale

  Adevărat vă spun că, dacă nu vă veţi întoarce la Dumnezeu şi nu vă veţi face ca nişte copilaşi, cu niciun chip nu veţi intra în împărăţia cerurilor. Matei 18:3

  Oamenilor le place să fie ţinuţi minte. Mulţi copii cu nevoi speciale, deşi reprezintă în multe feluri o provocare, au de multe ori un domeniu în care deţin o abilitate specială. Unii excelează la muzică, alţii, la coordonare, artă sau matematică. Abilitatea specială a fiului meu pare a fi memoria uimitoare. Dacă îi spui numele tău, este foarte puţin probabil să-l uite.

  Una dintre activităţile lui preferate este să le solicite oamenilor numele lor, iar, atunci când îi revede, să îi salute şi să le amintească cine sunt. Când l-am urmărit interacţionând în modul lui simplu, puţin băieţesc, am observat că oamenii par foarte recunoscători că el îşi aduce aminte de ei.

  Istorisirile biblice sunt uimitoare. Lui Corey îi place să i se citească. Nu se plictiseşte niciodată să audă aceleaşi povestiri din nou şi din nou. Entuziasmul lui faţă de povestirile din Biblie nu dispare niciodată. Ca adulţi, ne pierdem uimirea când vine vorba de miracolul vindecării lui Naaman, de focul care a mistuit jertfa adusă de Ilie, de Isus când a adus înapoi la viaţă o fetiţă moartă sau de hrănirea celor 5 000 de oameni cu cinci pâini de orz şi doi peşti. Dar Corey nu uită niciodată că aceste lucruri sunt deosebit de uimitoare, după cum o atestă exclamaţiile lui de încântare pe parcursul lecturii.

  Toată lumea are nevoie de rugăciune. În casa noastră ne rugăm cu rândul după fiecare moment de închinare în familie. Într-o seară este rândul „fetelor”, iar în următoarea, rândul „băieţilor”. Atunci când e la rând Corey, este uneori dificil să-l îndrumăm spre un final adecvat al rugăciunii. Deşi uneori îşi începe rugăciunea cerându-I lui Isus să ne ajute să nu-l urmăm niciodată pe Baal, continuă rugându-se pentru toată lumea de care îşi aduce aminte. Dacă a auzit că o anumită persoană este bolnavă, îl roagă pe Isus să „aşeze o mână vindecătoare” deasupra ei. E evident că a auzit această expresie la cineva şi îi place să o includă în rugăciunea lui. Se roagă pentru toţi pastorii de care îşi aduce aminte, inclusiv pentru cei pe care i-a văzut la 3ABN. Corey pare să ştie, instinctiv, că toată lumea are nevoie de rugăciune.

  Doamne, ajută-mă să vin la Tine ca un copilaş şi să conştientizez cu smerenie ce este cu adevărat important!

  Sharon Monks

  Din aceeași categorie

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...