Articolul precedentBinecuvântarea
  Articolul următorAfecțiune frățească

  Lecţii de la linişte

  Opriţi-vă şi să ştiţi că Eu sunt Dumnezeu. Psalmii 46:10

  Am un băiat pe nume Joshua. Mi s-a spus că este autist. A rostit primele cuvinte la vârsta de patru ani şi, deşi poate cere lucruri, nu este prea vorbăreţ. Conceptele abstracte sunt dincolo de înţelegerea lui; el pricepe doar ceea ce poate vedea şi atinge.

  Îmi amintesc când l-am ţinut în braţe în ziua în care s-a născut, mulţumindu-I lui Dumnezeu pentru binecuvântarea unei noi vieţi, promiţând să-l cresc într-un cămin creştin. Trei ani mai târziu mă întrebam cum ar putea fiul meu să cunoască un Dumnezeu pe care nu îl poate vedea. Când Joshua a mai crescut, a devenit o provocare incredibilă să-l ducem la biserică. Să recunoaştem, alergatul după copii prin sala de cult nu este un comportament acceptat în biserică. Prin urmare, noi mergeam să ne închinăm dimineaţa de Sabat, iar el rămânea acasă cu bona.

  Într-un Sabat, în timp ce ne pregăteam să plecăm de acasă, l-am văzut pe Joshua cu o expresie tristă. Am decis să mai încercăm o dată, înălţând o rugăciune înainte de a pleca spre biserică. Am intrat în sală, iar inima mi-a sărit în gât când el a făcut exact acel lucru despre care mă rugasem să nu se întâmple. A pus ochii pe amvon şi a pornit-o într-acolo. Protestele mele şoptite nu au avut succes. Joshua era într-o misiune şi era de neoprit.

  A ajuns la platformă atunci când dirijoarea s-a ridicat pentru a conduce adunarea în închinarea prin cânt. Cred că Duhul lui Dumnezeu i-a dat un imbold şi ea i-a făcut semn lui Joshua să vină la amvon. Şi-a pus braţele în jurul gâtului său, iar pianul a început să cânte, urmat de adunare. Joshua şi-a înclinat capul, expresia lui de incertitudine topindu-se într-una de bucurie deplină la auzul imnului. Şi-a ridicat mâna dreaptă şi a început să tacteze sincronizat perfect, dirijând „corul” din faţa lui.

  Sunt convinsă că în acel moment fiul meu L-a cunoscut pe Dumnezeu şi, dacă i-ai fi văzut expresia, ai fi crezut că sunt cufundaţi într-o conversaţie adâncă.

  Îţi mulţumesc, Doamne, că ai considerat destul de important să îţi întinzi braţul în linişte şi să atingi un suflet! Şi în linişte, Doamne, ştim că Tu eşti Dumnezeu!

  Sherry McLaughlin

  Din aceeași categorie

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Publicate astăzi

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!