Articolul precedentNoua poruncă te urcă!
  Articolul următorCultură și religie

  Pace sufletească

  Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri. Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus. Filipeni 4:6,7

  „Noah, opreşte-te din vorbă şi fă-ţi temele!” este ceva ce se pare că spun adesea. Dar, după cum spune şi soţul meu, nu cu foarte mult timp în urmă ne era teamă că Noah nu va vorbi niciodată sau că vorbirea lui va fi atât de întârziată încât îi va afecta toate domeniile vieţii. Acum doi ani aveam de-a face cu casele de asigurări şi cu doctorii care îmi testau copilul pentru o tulburare care nici măcar nu era recunoscută. Aveam sentimentul sâcâitor că ceva nu era bine cu băiatul meu şi trebuia să îl duc pentru a fi evaluat. Apoi au venit cele două diagnostice de tulburare de procesare auditivă şi apraxie de dezvoltare. Uşurarea pe care am simţit-o la aflarea dublului diagnostic a fost urmată repede de îngrijorare cu privire la efectele acestor afecţiuni asupra lui Noah.

  În mijlocul grijilor, un lucru mi s-a arătat clar: Nu Îţi iubeşte oare Dumnezeu copilul mai mult decât ai putea înţelege vreodată? Cere ajutorul lui Dumnezeu! Am petrecut o noapte vărsându-mi inima înaintea lui Dumnezeu, exprimându-mi înlăcrimată fricile şi implorând înţelepciune pentru a-l ajuta pe Noah să nu fie tras înapoi de aceste dificultăţi. În cele din urmă. L-am rugat pe Dumnezeu să-mi dea pace sufletească să pot fi stâlpul, sprijinul de care avea nevoie. Când m-am trezit dimineaţa, toate grijile mele erau încă acolo, dar tot acolo era şi certitudinea că familia noastră va trece cumva de toate aceste încercări, indiferent cât de grele sunt. Dumnezeu avea să fie chiar acolo, lângă noi. Această conştientizare mi-a oferit pacea sufletească de care aveam nevoie pentru a înfrunta fiecare zi.

  Astăzi, după doi ani de terapie riguroasă, Noah a făcut progrese incredibile. Atât de incredibile, încât uneori uit că are o deficienţă neurologică semnificativă. Dar la scurt timp îşi face apariţia un obstacol care îmi aminteşte că ducem o bătălie pe termen lung. Deşi nu l-a vindecat miraculos pe fiul meu, aşa cum poate îmi doream, Dumnezeu îşi arată dragostea statornică trecându-ne de momentele grele.

  Îţi mulţumesc, Doamne, pentru copiii speciali pe care ni-i oferi! Te rog, condu-i Tu prin luptele şi reuşitele lor! Ne bazăm pe Tine pentru înţelepciune şi putere.

  Asheley Woodruff

  Din aceeași categorie

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...