Ceva frumos

Atunci, lupul va locui împreună cu mielul, şi pardosul se va culca împreună cu iedul; viţelul, puiul de leu şi vitele îngrăşate vor fi împreună şi le va mâna un copilaş. Isaia 11:6

Atunci când l-am întâlnit pe soţul meu a fost dragoste la prima vedere. Iubirea noastră reciprocă adâncă şi iubirea pentru Dumnezeu, precum şi darul comun al muzicii ne-au ţinut extrem de apropiaţi în anii ce au urmat. Am găsit plăcere în manifestarea iubirii noastre pentru Dumnezeu, slujind prin muzică. Visam la o familie mare şi la răspândirea Veştii Bune prin muzică.

Domnul ne-a răspuns rugăciunilor şi ne-a dat un băiat preţios, Landon, iar mai târziu o fată minunată, Alayna. Ne-am simţit binecuvântaţi dincolo de cuvinte, compleţi ca familie şi cu un pas mai aproape de îndeplinirea visului nostru. Din păcate, destul de repede a devenit evident că Landon nu atingea etapele tipice fiecărei vârste, în comparaţie cu ceilalţi copii. Dragostea şi îngrijorarea ne-au împins să căutăm ajutor profesionist pentru a-l ajuta să treacă peste aceste dificultăţi şi să reuşească în viaţă. Am fost distruşi când Landon a primit diagnosticul de autism la frageda vârstă de trei ani. Dintr-odată, toate visurile de a face lucrare prin muzică ni s-au spulberat în faţa ochilor. În următorii ani, provocările au devenit copleşitoare şi aproape de neîndurat. Fiindcă nu aveam cum să ne eliberăm de solicitările aferente nevoilor lui neîntrerupte, am fi putut renunţa cu uşurinţă la visurile noastre şi chiar şi la credinţa în Dumnezeu.

Din fericire, credinţa noastră statornică, dragostea, răbdarea, determinarea, rugăciunile şi terapia riguroasă l-au ajutat pe Landon să treacă peste multe obstacole. De fapt, speranţele noastre de a împărtăşi Cuvântul prin muzică au reînviat atunci când, spre uimirea noastră, am descoperit că Landon era înzestrat cu o voce minunată. După ce a cântat prima oară la biserică, nimeni nu avea ochii neplânşi. Acum, în loc să vedem în autismul lui un obstacol în calea visurilor noastre de misiune, îl vedem ca pe o binecuvântare. Credem ferm că Dumnezeu încă poate să facă ceva frumos din viata lui Landon si din viata noastră, dacă îl urmăm.

Îţi mulţumim, Doamne, că ni l-ai trimis pe Landon în viaţa noastră! El ne-a învăţat foarte multe despre iubirea necondiţionată şi despre răbdare. Mai mult, el este o reamintire zi de zi că, prin Tine, toate lucrurile sunt posibile.

Lisa Arbeau

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor