Articolul precedentFacă-se voia Ta
  Articolul următorDrumul nostru spre Damasc

  Duhul smerit

  Mâna Mea a făcut toate aceste lucruri şi aşa au luat fiinţă toate, zice Domnul, lată însă omul spre care voi privi: spre cel umil şi smerit în duh, spre cel ce se cutremură la Cuvântul Meu. Isaia 66:2, NTR

  Nu există un dispozitiv de măsurare a suferinţei personale. Dădaca lui Mefiboşet probabil că a plâns de fiecare dată când l-a văzut pe acesta chinuindu-se să supravieţuiască. Ca părinte de copil cu sindromul Asperger, nu trece o zi fără să suspin în sinea mea după ceea ce ar fi putut fi.

  În cele mai multe traduceri ale Bibliei, Mefiboşet este descris ca fiind şchiop, invalid sau handicapat. În cultura lui, era privit ca un proscris şi un necurat. Din fericire, istoria lui nu se termină cu acest verset. Ani mai târziu, după ce îşi consolidează domnia, David începe să caute informaţii despre urmaşii lui Saul. Îl cheamă în sala tronului pe Ţiba, unul dintre foştii servitori ai lui Saul, şi află că fiul lui Ionatan este încă în viaţă. Ţiba se asigură că împăratul ştie că tânărul este „olog de [ambele] picioare” (2 Samuel 9:3). David trimite imediat după acest tânăr, pentru a arăta faţă de el „o bunătate ca bunătatea lui Dumnezeu” (vers. 3). El recuperează moştenirea lui Mefiboşet şi îl aşază la masa împăratului, ca pe propriul copil. David se comportă ca un om „după inima lui Dumnezeu”. Începând cu acea zi, Mefiboşet nu a mai mâncat altundeva decât la masa împăratului.

  În Isaia 66:2, Dumnezeu caută un om umil, „smerit în duh”. În limba ebraică, termenul „smerit” este nakeh, acelaşi folosit şi pentru descrierea lui Mefiboşet ca „şchiop”. În fond, Dumnezeu caută pe cineva cu un duh „şchiop”. Dumnezeu îi spusese lui Samuel că oamenii privesc la ceea ce izbeşte privirea, dar Dumnezeu Se uită la inimă. El vede dincolo de dizabilităţile noastre, ne vede drept potenţiali moştenitori. Împăratul nostru îi caută cu disperare pe cei care recunosc că sunt handicapaţi, deoarece păcatul locuieşte adânc în crevasele inimii noastre, schiloade din naştere.

  Îţi mulţumesc, Doamne, pentru bunătatea Ta! Îţi mulţumesc că ai aşteptat cu răbdare să ne conştientizăm nevoia de a veni la Tine, deoarece Tu eşti singurul în stare să ne redea statutul de moştenitori, în calitate de copii ai Tăi preaiubiţi! Îţi mulţumesc pentru că ne numeri printre fiii şi fiicele Tale!

  Gail Mckenzie

  Din aceeași categorie

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Publicate astăzi

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.