Articolul precedentCopil de Împărat
  Articolul următorIntoxicare în masă

  Osteneala luptei

  Aşa vă vorbeşte Domnul: „Nu vă temeţi şi nu vă înspăimântaţi dinaintea acestei mari mulţimi, căci nu voi veţi lupta, ci Dumnezeu.” 2 Cronici 20:15

  În calitate de părinţi ai unor copii cu nevoi speciale, ne trezim adesea setaţi pe modul de luptă. Ne luptăm să găsim medicul pediatru cel mai potrivit, acela care nu doar că înţelege boala copilului nostru, ci şi toate celelalte probleme medicale adiacente acesteia. Ne luptăm pentru a determina companiile de asigurări de sănătate să ofere acoperire pentru tratamentele şi terapiile adesea extrem de scumpe de care copilul nostru are nevoie. Ne luptăm cu administratorii de şcoală să revizuiască pachetele de educaţie individualizată, astfel încât să se potrivească cât mai bine nevoilor educaţionale ale copiilor noştri. Ne luptăm cu percepţiile prost formate şi împotriva prejudecăţilor pe care societatea le are în dreptul copiilor noştri.

  Apoi sunt şi bătăliile interne. Luptăm cu impulsul de a ridica tonul la membrii bine intenţionaţi ai familiei noastre care ne critică modul de educare, deoarece consideră că izbucnirile nervoase ale copiilor noştri pur şi simplu dovedesc „lipsa celor şapte ani de-acasă”. Luptăm cu sentimentele de vinovăţie; cu ce am făcut sau nu am făcut şi o fi cauzat vreun prejudiciu copilului nostru; cu vinovăţia pentru lipsa de răbdare, pentru epuizare. Din nefericire, uneori luptăm şi împotriva partenerilor noştri, singurii care mai luptă alături de noi. Am discutat cu părinţi care au simptome de TSPT (tulburare de stres posttraumatic) din cauza experienţelor sfâşietoare aferente condiţiei copilului lor.

  Cuvântul lui Dumnezeu şi prezenţa Sa au o putere specială asupra părinţilor de copii cu nevoi speciale. Făgăduinţele Lui au devenit preţioase pentru mine. Mai presus de orice, Mântuitorul ne spune: „Nu vă temeţi şi nu vă descurajaţi din cauza acestei multitudini” de situaţii care par că acţionează contra noastră. „întăriţi-vă şi îmbărbătaţi-vă! Nu vă temeţi şi nu vă înspăimântaţi […], căci Domnul Dumnezeul tău va merge El însuşi cu tine, nu te va părăsi şi nu te va lăsa” (Deuteronomul 31:6). „Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare” (Isaia 41:10).

  Tată din ceruri, ajută-ne să-Ţi simţim prezenţa cu noi în mijlocul bătăliei! Ajută-ne să Te căutăm devreme, înainte ca lupta să înceapă, deoarece ne-ai promis că Te vom găsi! Îţi mulţumim pentru curajul şi puterea oferite oricui are nevoie!

  Lesley Jackson

  Din aceeași categorie

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...