Articolul precedentCum arată visul?
  Articolul următorSurzi și orbi în sânul bisericii

  Perfect în orice aspect

  Aşa vorbeşte Domnul, Răscumpărătorul tău, Cel ce te-a întocmit din pântecele mamei tale: „Eu, Domnul, am făcut toate aceste lucruri, Eu singur am desfăşurat cerurile, Eu am întins pământul. Cine era cu Mine”? Isaia 44:24

  „Este perfect!” exclamam în timp ce priveam cu toţii la ghemotocul drăgălaş prezentat de mătuşa mea. Bebeluşul s-a strecurat uşor afară de sub păturică. I-am putut număra cele zece degete perfecte de la mâini şi de la picioare. Avea nişte ochi oblici de un albastru uimitor şi nişte urechiuşe ataşate puţin mai jos la faţa lui perfectă.

  „Este, nu-i aşa?” a fost răspunsul mătuşii, care zâmbea, deşi o lacrimă îşi făcuse cărare pe faţa ei.

  El era noul meu verişor, iar numele lui era Jimmy. Jimmy avea sindromul Down. Nu cunoşteam prea multe dintre provocările pe care le vor avea de înfruntat Jimmy şi mătuşa mea. Eu credeam că era perfect. Hărţuirea şi intimidarea din partea colegilor au constituit cea mai mare problemă cu care a trebuit să se confrunte. Nu Jimmy le provoca, ci el era victima. Era privit diferit de oricine nu îşi lua timp să îl cunoască cu adevărat. Dar, pentru aceia dintre noi care ne-am luat timp să îl cunoaştem, Jimmy era nemaipomenit. El nu înţelegea întotdeauna reacţiile celorlalţi cu privire la el, iar acest lucru i-a îndurerat inima mătuşii mele. Ea l-a încurajat să nu riposteze, ci să îi iubească pe oameni în ciuda felului în care îl tratau.

  Aşa că Jimmy doar asta a făcut; a devenit misiunea lui să le spună altora că Dumnezeu pur şi simplu îl iubea şi pe el, şi la fel îi iubea şi el pe ceilalţi. Nu a trecut mult, şi huliganii de la şcoală l-au lăsat în pace. El întâmpina privirile curioase cu un zâmbet strălucitor, topind astfel până şi cele mai împietrite inimi.

  Vazându-l pe Jimmy crescând şi dezvoltându-se în viaţa de adult, mătuşa şi unchiul meu şi-au dat seama că l-au învăţat cea mai bună lecţie dintre toate. Dumnezeu îl iubea pe Jimmy aşa cum era el. Prin harul Lui, Jimmy îi câştiga încet şi pe alţii la El, doar prin faptul că era acea persoană specială pe care Dumnezeu o voia! Perfect în orice aspect.

  Tată, Îţi mulţumesc că ne-ai creat pe fiecare unici şi valoroşi! Ajută-ne să înţelegem că deosebirile sunt un lucru bun, iar Tu i-ai creat pe copiii Tăi pur şi simplu perfecţi în orice aspect.

  Kimberley Tagert-Paul

  Din aceeași categorie

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Jocul de roluri

  Cum arată personajul tău în rolul pe care ţi l-a dat Dumnezeu să-l interpretezi? Ţii cont de principiul egalităţii în relaţiile cu aproapele tău? Dacă nu, astăzi este ziua potrivită să începi.

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...