Articolul precedentTu ce alegi?
  Articolul următorDin moarte la viață

  Planurile Lui, nu ale mele

  „Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi”, zice Domnul, „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde.” Ieremia 29:11

  Nu este nevoie să parcurgi prea mult din aventura unui părinte pentru a înţelege cât de infim este controlul pe care îl deţii prin planurile concepute cu atâta grijă pentru familia ta. De fapt, cu cât mai lungă este viaţa trăită în Isus, cu atât apar mai multe oportunităţi pe care El le foloseşte pentru a-ţi reaminti că nu tu eşti organizatorul sau făuritorul de drumuri.

  Fiind însărcinată cu al doilea copil, eu şi soţul meu am mers pentru ecografia de la 20 de săptămâni. Speram că aceasta ne va confirma că este fetiţă şi ne va asigura că sunt prezente bătăile inimii. Tocmai trecuserăm printr-un avort spontan care îmi rupsese sufletul şi voiam cu disperare să ştiu că totul era în regulă. Chiar dacă am aflat că bebeluşul nostru era băiat, atunci când i-am văzut inima puternică pompând am fost în culmea fericirii. Am observat totuşi că ecografistul devenise cam tăcut, continuând examinarea, şi am ştiut că ceva nu era bine. A venit medicul, fără să ne spună prea multe, şi ne-a programat la o dată ulterioară. După câteva săptămâni şi o altă ecografie, am înţeles că bebeluşul nostru avea spina bifida, o malformaţie congenitală în care coloana nu închide bine măduva, iar leziunile nervoase sunt inevitabile. Nu părea posibil să acceptăm acest lucru. Nu aşa arătau planurile mele!

  Am avut parte de un drum dificil, care ne-a trecut prin nişte vremuri întunecate, dar Dumnezeu a fost întotdeauna aproape, ţinându-ne de mână cu blândeţe, reamintindu-ne de promisiunile Lui. Drumul ne-a dus, de asemenea, spre o încredere mai profundă în Acela care ne iubeşte şi este destul de puternic încât să-Şi ducă planurile la îndeplinire. Copilul acesta incredibil şi frumos, care ne binecuvântează acum casa şi familia, reprezintă o dovadă zilnică a faptului că gândurile şi planurile lui Dumnezeu sunt mult mai bune decât ale noastre.

  La fel ca familia mea, familia ta poate că nu seamănă deloc cu cea din visurile pe care le aveai odată în minte. Dar avem această speranţă şi promisiune în Hristos: nu se termină totul aici. Ce Dumnezeu minunat!

  Doamne, Îţi mulţumesc pentru făgăduinţele Tale şi pentru credincioşia cu care le împlineşti! Tu deţii un milion de moduri de a face lucrurile frumoase şi nu eşti împiedicat de perspectiva noastră umană limitată. Ajută-mă să văd această frumuseţe astăzi!

  Kristin Breiner

  Din aceeași categorie

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Jocul de roluri

  Cum arată personajul tău în rolul pe care ţi l-a dat Dumnezeu să-l interpretezi? Ţii cont de principiul egalităţii în relaţiile cu aproapele tău? Dacă nu, astăzi este ziua potrivită să începi.

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...