Articolul precedentMai mult decât ești dator
  Articolul următorRezistența pașnică

  Copilul meu cu nevoi speciale

  lată, fiii sunt o moştenire de la Domnul, rodul pântecelui este o răsplată dată de El. Psalmii 127:3

  Să creşti un copil cu nevoi speciale este mai mult decât solicitant. Eu am un băiat care suferă de autism şi de la el am învăţat foarte multe lucruri. Copiii cu nevoi speciale necesită răbdare şi dragoste. În doze mari. Chiar dacă par deconectaţi de la lumea din jurul lor, inclusiv de noi, totuşi ei fac parte din ea. Doar că nu ştiu cum să socializeze şi să comunice sau să înţeleagă lucrurile aşa ca noi.

  Atunci când nu ne pot spune concret care sunt nevoile lor, noi trebuie să ne dăm seama cum să le intuim. Uşor de zis, ştiu. Educaţia unui copil cu nevoi speciale include citit şi documentat şi disponibilitatea de a merge acea milă în plus pentru a ne înţelege şi susţine copiii.

  Mulţi copii cu nevoi speciale au parte şi de talente speciale. Descoperă domeniul de care aparţin darurile lor, care sunt interesele lor şi extinde-le respectivul orizont! Băiatului meu îi place arta şi îi dă curs intr-un mod unic. Unii copii au o memorie remarcabilă şi se pricep la cifre şi la organizare. Alţii au talent muzical. Poate că tocmai punctul lor forte îi va ajuta să-şi câştige existenţa când vor fi mari. Dacă le recunoşti darul şi îl dezvolţi, acest lucru le va consolida încrederea în ei înşişi şi le va face plăcere să facă ceva la care se pricep. Construieşte-le încrederea de sine în orice mod cu putinţă!

  Am învăţat, totodată, că nu trebuie să laşi pe nimeni să-ţi spună ce lucruri „nu poate face” copilul tău. Mi s-a spus că fiul meu nu va avea coordonarea şi echilibrul necesar să meargă pe bicicletă sau pe role, dar eu l-am învăţat să le folosească pe amândouă. Se pricepe foarte bine şi adoră să se dea cu ele.

  La fel ca toţi copiii, cei cu nevoi speciale trebuie să ştie când au făcut ceva bun. Şi când au făcut ceva rău. Am descoperit că redirecţionarea blândă a atenţiei poate fi de mare ajutor. Ştiu din experienţă personală că, dacă fiul meu aude nerăbdare în vocea mea, situaţia devine mult mai neplăcută.

  Cel mai important, caută ajutor şi îndrumare la Dumnezeu în creşterea copilului tău! Nu poţi face acest lucru singur(ă). Aşază-L pe Dumnezeu pe primul loc în viaţa ta, iar El te va ajuta când te confrunţi cu mulţimea ta de provocări.

  Doamne, în acele momente când aş vrea să cedez şi să reacţionez, Te rog, oferă-mi o porţie dublă din harul şi înţelepciunea Ta! Fă-mă binevoitoare, mai ales în acele zile grele!

  Shirley Jones

  Din aceeași categorie

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...