Unde poate apela un părinte?

  Legea lui Dumnezeu este desăvârşită şi înviorează sufletul; mărturia Domnului este adevărată şi dă înţelepciune celui neştiutor. Psalmii 19:7

  – Justin are un defect de pronunţie, m-a anunţat mama în preziua întoarcerii ei acasă.

  – Nu-i adevărat. Ce vrei să spui?

  – Ascultă-l, pronunţă „b” la finalul cuvintelor care se termină cu „r”.

  Ce se mai grăbeşte să-mi arate imperfecţiunile nesemnificative ale copiilor mei, m-am gândit. Are doar
  cinci ani. Va învăţa să vorbească şi corect.

  Totuşi, după ce mama a plecat, am început să acord mai multă atenţie vorbirii fiului meu. Da, buzele lui se uneau la sfârşitul cuvintelor care se terminau în „r”. Ascultându-l, mă îngrijoram tot mai mult. După ce am explorat câteva opţiuni de terapie, l-am dus pe Justin la o examinare gratuită la o clinică de logopedie. Am luat notiţe când terapeutul ne-a împărtăşit constatările sale şi a schiţat un plan. Costurile erau uriaşe. Timpul dedicat acestor terapii era enorm. Am ajuns acasă extrem de descurajată. Cu siguranţă trebuia să existe şi o altă cale. Am continuat să fiu atentă la vorbirea fiului meu. M-am şi rugat, întrebându-L pe Dumnezeu cum să gestionez această problemă.

  Apoi, într-o zi, am citit despre felul în care Isus a primit îndrumări de la Tatăl. Am meditat apoi la ce înseamnă să fii un părinte condus de Duhul Sfânt. În final m-am convins de faptul că Dumnezeu dorea să devină logopedul nostru. Bine, Doamne, condu-mă Tu! M-am simţit îndemnată să-l iau pe Justin şi să încep pur şi simplu. Nu aveam nicio idee ce aveam să facem, dar am ales să cred că Dumnezeu voia să mă instruiască şi să-l instruiască şi pe Justin odată cu mine.

  M-am rugat împreună cu Justin, implorându-L pe Dumnezeu să ne arate ce e de făcut. Ghidându-mă după ce ne spusese terapeutul şi permiţându-I lui Dumnezeu să mă îndrume, am început să lucrez cu fiul meu. Am continuat să facem exerciţii perioade scurte în fiecare zi, iar în două săptămâni Justin putea rosti cuvinte mono- sau bisilabice fără „b” în loc de „r”. A fost o experienţă covârşitoare pentru mine – una care m-a învăţat că Domnul este cel mai bun profesor al nostru şi că doreşte să îmi înveţe copiii prin intermediul meu, însă doar dacă îl las.

  Oh, Doamne, Îţi mulţumesc că ai pus înţelepciune în lucrurile simple, că m-ai ajutat să-mi învăţ copilul! Tu ştii exact ce avem nevoie chiar dinainte de a-Ţi cere. Îţi mulţumim!

  Cheryl Kronner Wiley

  Din aceeași categorie

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...