Unde poate apela un părinte?

  Legea lui Dumnezeu este desăvârşită şi înviorează sufletul; mărturia Domnului este adevărată şi dă înţelepciune celui neştiutor. Psalmii 19:7

  – Justin are un defect de pronunţie, m-a anunţat mama în preziua întoarcerii ei acasă.

  – Nu-i adevărat. Ce vrei să spui?

  – Ascultă-l, pronunţă „b” la finalul cuvintelor care se termină cu „r”.

  Ce se mai grăbeşte să-mi arate imperfecţiunile nesemnificative ale copiilor mei, m-am gândit. Are doar
  cinci ani. Va învăţa să vorbească şi corect.

  Totuşi, după ce mama a plecat, am început să acord mai multă atenţie vorbirii fiului meu. Da, buzele lui se uneau la sfârşitul cuvintelor care se terminau în „r”. Ascultându-l, mă îngrijoram tot mai mult. După ce am explorat câteva opţiuni de terapie, l-am dus pe Justin la o examinare gratuită la o clinică de logopedie. Am luat notiţe când terapeutul ne-a împărtăşit constatările sale şi a schiţat un plan. Costurile erau uriaşe. Timpul dedicat acestor terapii era enorm. Am ajuns acasă extrem de descurajată. Cu siguranţă trebuia să existe şi o altă cale. Am continuat să fiu atentă la vorbirea fiului meu. M-am şi rugat, întrebându-L pe Dumnezeu cum să gestionez această problemă.

  Apoi, într-o zi, am citit despre felul în care Isus a primit îndrumări de la Tatăl. Am meditat apoi la ce înseamnă să fii un părinte condus de Duhul Sfânt. În final m-am convins de faptul că Dumnezeu dorea să devină logopedul nostru. Bine, Doamne, condu-mă Tu! M-am simţit îndemnată să-l iau pe Justin şi să încep pur şi simplu. Nu aveam nicio idee ce aveam să facem, dar am ales să cred că Dumnezeu voia să mă instruiască şi să-l instruiască şi pe Justin odată cu mine.

  M-am rugat împreună cu Justin, implorându-L pe Dumnezeu să ne arate ce e de făcut. Ghidându-mă după ce ne spusese terapeutul şi permiţându-I lui Dumnezeu să mă îndrume, am început să lucrez cu fiul meu. Am continuat să facem exerciţii perioade scurte în fiecare zi, iar în două săptămâni Justin putea rosti cuvinte mono- sau bisilabice fără „b” în loc de „r”. A fost o experienţă covârşitoare pentru mine – una care m-a învăţat că Domnul este cel mai bun profesor al nostru şi că doreşte să îmi înveţe copiii prin intermediul meu, însă doar dacă îl las.

  Oh, Doamne, Îţi mulţumesc că ai pus înţelepciune în lucrurile simple, că m-ai ajutat să-mi învăţ copilul! Tu ştii exact ce avem nevoie chiar dinainte de a-Ţi cere. Îţi mulţumim!

  Cheryl Kronner Wiley

  Din aceeași categorie

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Publicate astăzi

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.